Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

RETIRAT - 9. Atenció a l'usuari. Assessorament i infraccions

 

L’OCIC, Oficina d’Informació al Ciutadà.

La nostra missió és garantir els drets de les persones com a consumidores de béns i productes i usuàries de serveis.
 
Més informació al Consell Comarcal de l’Alt Penedès:
Carrer d’Hermenegild Clascar, 1-3. 08720 Vilafranca de Penedès.
Oficina d’Informació al Consumidor. Oficina d’Atenció Ciutadana. (OAC)
L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 9 a 14h i dijous de 17 a19h

Telèfon: 93 890 00 00

Informem i assessorem a les persones sobre els seus drets així com també els seus deures. En matèria d’habitatge pots fer consultes sobre temes de compravenda, lloguers, clàusules de contractes, temes econòmics, consells varis, etc.

És molt important que abans de realitzar una compra d’habitatge i de signar un contracte de compra o de lloguer, que t’informis correctament i entenguis totes les clàusules del contracte. Abans de firmar llegeix deteniment tot el contracte i, si cal, sàpigues que tens el dret d’endur-te el contracte per llegir-lo amb tranquil·litat i pots venir a les nostres oficines per consultar.

 

SOJ. Servei d'Orientació Jurídica.

 
És un servei públic i gratuït d’atenció personalitzada que ofereixen els col·legis d’advocats de Catalunya, amb la col·laboració del Departament de Justícia, per assessorar i orientar els ciutadans sobre temes jurídics
El Col·legi d’Advocats de Barcelona ha obert sis nous punts des dels quals s’ofereix al ciutadà orientació jurídica gratuïta.
 
Proporciona un primer consell orientador a qualsevol ciutadà que s’hi adreci i informa sobre la possibilitat d’acudir als tribunals o de recórrer a les vies alternatives de resolució de conflictes, però no redacta cap document ni tramita cap assumpte. Els professionals que presten aquest servei són advocats en exercici d'entre els inscrits en el col·legi d’advocats corresponent a la població on es presta el servei.

Aquest servei també assessora els ciutadans respecte del dret a obtenir l'assistència jurídica gratuïta i de la documentació necessària per sol·licitar-la, i atès que els col·legis d’advocats s’encarreguen de la tramitació d’aquestes sol·licituds, en molts casos, tot i que es tracta de serveis diferents, coincideixen en el lloc i la persona que els ha de dur a terme.
 
L’atenció i prestació del Servei d’Orientació Jurídica és presencial i en horari de matins.
SOJ Vilafranca: Avinguda Europa, 10

Horari: dimarts i dijous de 10:00 a 14:00h

Destaquem