Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

RETIRAT - Agent de salut

 

La població estrangera nouvinguda a la comarca sovint desconeix els recursos que integren la xarxa pública de serveis i té dificultats importants a l'hora de comunicar-se. Aquesta circumstància adquireix una major significació quan es tracta de l’àmbit sanitari, tant per la seva transcendència com per la situació de vulnerabilitat en què se situa la persona necessitada d’atenció.

Des de l’any 2005, l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès disposa d’un servei, fins ara facilitat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès, per tal de millorar l’atenció a aquests col·lectius. L’agent de salut és una professional, amb coneixement d’algunes llengües estrangeres, que treballa per facilitar l’entesa entre els professionals sanitaris i els pacients que acudeixen a l’Hospital Comarcal. També col·labora amb el personal del centre en la recerca de fórmules que permetin l'aproximació i l'adaptació dels recursos a la nova població.

Quan el personal de l'Hospital ho demana, l’agent de salut col·labora en l’adaptació de materials i participa en els tallers adreçats a informar les dones embarassades sobre el sistema d’atenció al part i sobre el període d’hospitalització. 

A partir d'enguany, aquest  Servei ha passat a ser gestionat directament pel Consorci Hospitalari i comptarà amb el suport tant del Consell Comarcal de l'Alt Penedès com de l'ajuntament de Vilafranca del Penedès.
 

Destaquem