Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

RETIRAT - Pla per a la Igualtat de l'Alt Penedès

 

El 24 de maig de 2006, el Ple del Consell Comarcal va acordar, per unanimitat, aprovar el document “Bases per al Pla per a la Igualtat de l’Alt Penedès", que estableix els principis bàsics de la política d’igualtat.

Des d'aquell mateix any i en el marc del Pla per a la Igualtat, el Servei d’Acció Social del Consell Comarcal ofereix atenció psicològica i jurídica a les dones que viuen a l’Alt Penedès. I des de l'any 2007, ofereix també atenció psicològica infantil i informació sobre mediació individual i comunitària.

Per poder desenvolupar amb la màxima eficàcia els tres eixos en què es basa el Pla per a la Igualtat, és a dir:

  • La tranversalitat com a eina estratègica.
  • Incrementar la presència i la participació de les dones en tots els àmbits de la vida social, tenint en compte la seva diversitat.
  • Oferir una atenció integral davant les necessitats de les dones.

des de 2010, el Servei d’Igualtat i Ciutadania del Consell Comarcal ha estat encarregat de desenvolupar i executar el Pla en els àmbits d’actuació diferents dels que desenvolupa i executa el Servei d'Acció Social (atenció jurídica i psicològica i informació sobre medicació) i per als municipis de l'Alt Penedès que estiguin adherits al Pla per a la Igualtat.

Els municipis adherits al Pla per a la Igualtat a l'Alt Penedès són:

Avinyonet del Penedès, Castellet i la Gornal, Castellví de la Marca, la Granada, Mediona, Olèrdola, Pacs del Penedès, el Pla del Penedès, Pontons, Puigdàlber, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Llorenç d'Hortons, Torrelavit, Sant Quintí de Mediona i Subirats.

El Servei d'Igualtat i Ciutadania del Consell Comarcal dóna suport a aquests ajuntaments en la gestió dels recursos municipals destinats a l’assoliment de la igualtat de gènere entre la població local, amb l'objectiu d'optimitzar els recursos i augmentar l’impacte dels projectes a nivell comarcal.

 

Destaquem