Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte

L'Àrea d'Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona ha presentat el projecte Life eCOadapt50 en el marc del V Fòrum de Medi Ambient i Món Local. Aquesta iniciativa té l’objectiu de promoure l'adaptació al canvi climàtic a diferents territoris de Catalunya i en diversos sectors econòmics vulnerables.  

Concretament, el projecte Life eCOadapt50 vol promoure la resiliència de les comunitats i la protecció dels recursos naturals per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle a través de l'adaptació al canvi climàtic en les diferents activitats econòmiques.

El projecte s'executarà en un termini de vuit anys (2023-2030) i té un pressupost de 19 milions d'euros, cofinançat en un 60% pel programa Life de la Comissió Europea i en un 40% pels 24 socis públics i privats que en formen part.

Life eCOadapt50 és una continuació de l’anterior projecte europeu Life Clinomics, executat entre el 2016 i el 2020 a Terres de l'Ebre, l'Alt Penedès i el Parc Natural del Montseny, amb el lideratge de l'Àrea d'Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona. El nou projecte recull els coneixements i l'experiència adquirida amb Life Clinomics per potenciar l'actuació en altres territoris de Catalunya.

Aquest nou projecte preveu executar un mínim de 76 accions, en 19 espais de Catalunya, en quatre activitats econòmiques diferents: agroramadera, forestal, pesquera i turística.

Entre les accions previstes, s’executaran algunes procedents del Life Clinomics, com ara: l'Observatori de la Sequera, l'anàlisi de la vulnerabilitat dels boscos al canvi climàtic i la proposta de gestió forestal adequada per fer-hi front, i la utilització de ramats en la gestió forestal.

El projecte s’executarà al 75% del territori català: es replicaran accions dels 19 territoris inicials i se'n promouran de noves en espais litorals, boscos d'alta muntanya i planes agrícoles de gran part de Catalunya.

Destaquem