Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projecte Penedès Ciclable

Descripció

El projecte consisteix a crear un itinerari cicloturístic que connecti l'interior (l'Anoia) amb la costa catalana (el Garraf) mentre es recorre l'Alt Penedès. Aquest eix diagonal ciclista connectarà comarques, actius turístics i rutes cicloturístiques de referència.

Aprofitant els vials de servei de la C-15, el Consell Comarcal construirà una ruta ciclable de 15 quilòmetres, (entre els municipis de Sant Pere de Riudebitlles i Olèrdola) que travessarà bona part de la comarca. La ruta s'adaptarà al pla d'obra ja executat de l'ampliació de la C-15, però també es reaprofitaran  infraestructures amb una menor freqüència d'ús com la C-15Z. 

El projecte es durà a terme durant el període 2023-2025 i es finançarà amb una subvenció de dos milions d'euros de fons europeus Next Generation per a projectes de sostenibilitat turística.

És una nova oportunitat per transformar el territori en destinació turística, alhora que potencia el turisme responsable i sostenible. La localització d'aquesta nova ruta ciclable és molt profitosa per al cicloturisme, ja que conflueix amb l'EuroVelo, la principal xarxa ciclista europea de rutes de llarga distància.

La ruta 8 de l'EuroVelo recorre bona part del litoral nord del Mediterrani. L'Estratègia catalana de la bicicleta 2025 preveu ja dues variants d'aquesta EuroVelo 8, una de les quals comunica el Penedès amb el Llobregat.

La ruta ciclable de la C-15 també s'unirà amb la ruta ciclable de la Via Augusta, que reforça l'eix vertebrador est-oest.

"Penedès Ciclable" no és només un reclam per al turisme exterior, sinó que també és un recurs per a la mobilitat en bicicleta de la gent del territori. Així doncs, està previst que puguin fer ús d'aquesta ruta tot tipus de ciclistes, des de ciclistes quotidians interurbans, a famílies que practiquen el ciclisme com a forma de lleure, ciclistes esportius de carretera i ciclistes esportius de muntanya.

Dades bàsiques

Ajuntaments que formen part del projecte

 

 

 

Infogràfia: L'eix diagonal ciclista: Una nova oportunitat per al Penedès.   

Article de Nació Digital: "Què són les carreteres 2-1? Així funciona una de les primeres a Catalunya"

                             

                                   

 

      

                Tram de Canyelles                                  Restriccions de Moja

     

Inici-Final de tram entre Puigdàlber, Sta. Fè del Penedès, La Granada ,Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitles,Torealvit, El Pla del Penedès i Puigdàlber

     

             Tram de Vilafranca                             Tram de Vilanova i la Geltrú

Fitxers relacionats

Imatges relacionades

Destaquem