Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Destaquem

Per a l’alumnat d’ensenyaments obligatoris, segon cicle d’educació infantil i centres d’educació especial

 

TRAMITACIÓ TELEMÀTICA

De l'1 al 19 de juny

Tràmits per sol·licitar ajuts de menjadors del portal de Tràmits i Gestions (Ensenyament – Menjador escolar):

 1. Per a les persones que van demanar un ajut durant el curs escolar 2019-2020 i que no han vist modificades les seves dades
 2. Per a les noves sol·licituds i per a les sol·licituds amb modificacions.

 

TRAMITACIÓ PRESENCIAL

 • Els centres educatius faran arribar a les famílies la informació, el full de sol·licitud i el justificant de presentació.
 • Un cop omplert el full de sol·licitud, les famílies l’hauran de lliurar a l’Ajuntament del municipi on està escolaritzat el seu fill o filla; allà els segellaran el justificant de presentació.
 • La majoria d’ajuntaments atenen amb cita prèvia, per la qual cosa les persones que hagin de recollir o lliurar documentació hauran de preveure aquesta circumstància.

 

CALENDARI DE LLIURAMENT PRESENCIAL DEL FULL DE SOL·LICITUD ALS AJUNTAMENTS

Cal demanar cita prèvia a través dels canals que cada ajuntament tingui habilitats per fer-ho

 • De l'1 al 5 de juny: Ajuntament d'Avinyonet del Penedès, Ajuntament de les Cabanyes, Ajuntament de Castellet i la Gornal, Ajuntament de Castellví de la Marca, Ajuntament de Font-rubí, Ajuntament de la Granada, Ajuntament de Mediona, Ajuntament d'Olèrdola, Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls, Ajuntament de Pacs del Penedès, Ajuntament del Pla del Penedès i Ajuntament de Pontons
 • Del 8 al 12 de juny: Ajuntament de Puigdàlber, Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues, Ajuntament de Sant Llorenç d'Hortons, Ajuntament de Sant Martí Sarroca, Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles, Ajuntament de Sant Quintí de Mediona, Ajuntament de Santa Fe del Penedès, Ajuntament de Subirats, Ajuntament de Torrelavit, Ajuntament de Torrelles de Foix i Ajuntament de Vilobí del Penedès
 • De l'1 al 12 de juny: Ajuntament de Gelida, Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia i Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos

 

CALENDARI DE TRAMITACIÓ PRESENCIAL A LA SEU DEL CONSELL COMARCAL

Cal demanar cita prèvia telemàticament, a través de la icona “cita prèvia” de la web del Consell Comarcal, o trucant a la centraleta (Tel. 93 890 00 00)

 • De l'1 al 19 de juny: alumnat escolaritzat a Vilafranca del Penedès que no hagi fet el tràmit telemàtic.
 • De l'1 de juliol al 30 de setembre: alumnat de nova matriculació (alumnes de P3 i noves matriculacions) que no hagi fet el tràmit telemàtic
 • Del 30 de setembre fins al 30 d'abril de l'any que ve: alumnat que s’hagi matriculat amb posterioritat o que hagi vist modificada substancialment la seva situació socioeconòmica (amb informe de Serveis Socials) i que no hagi fet el tràmit telemàtic.

 

Coincidint amb l’entrada en la fase inicial (fase 1) del desconfinament, s'ha reprès l’atenció presencial a les dependències del Consell Comarcal
EL CONSELL COMARCAL REPRÈN L’ATENCIÓ PRESENCIAL AMB CITA PRÈVIA

Les persones que vulguin reservar cita prèvia poden fer-ho per telèfon, per correu electrònic o a través de la web del Consell Comarcal (clicant sobre la icona “Cita prèvia”).

Paral·lelament, el Consell Comarcal continua oferint atenció telefònica i telemàtica per fer tràmits o gestions i per atendre consultes relacionades amb qualsevol dels seus serveis: Serveis Socials, Habitatge, Ocupació, Empresa, Serveis Tècnics, Ensenyament, Joventut, Esports i Cultura.

Per tal de poder donar resposta a totes les trucades, a més del telèfon habitual de la centraleta del Consell Comarcal (Tel. 93 890 00 00), s’han habilitat nous telèfons directes per als serveis que previsiblement rebran més consultes durant les properes setmanes:  696 610 224 (Benestar Social), 608 757 665 i 667 991 514 (Habitatge) i 608 757 660 (Ocupació). Tots els telèfons estaran operatius de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.

Durant el període de confinament es va crear una nova adreça de correu electrònic per canalitzar totes les sol·licituds d’informació: suport@ccapenedes.cat. Des d’aquesta adreça es canalitzen ara les sol·licituds de cita prèvia. També continuen plenament operatives les adreces electròniques específiques de cada servei.

Vilafranca del Penedès, 18 de maig de 2020

El repte d'educar-nos - Cicle de xerrades d'Educació de l'Alt Penedès

Diu el proverbi africà que "per educar un infant, cal tota una tribu". Amb aquesta mirada, des del Servei d'Ensenyament del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en col·laboració amb Eduxarxa, posem en marxa el I Cicle de Xerrades d'Educació, on volem convidar famílies, docents i professionals de l’Educació a reflexionar plegats sobre alguns dels principals reptes educatius que tenim com a societat. Un espai virtual per pensar i repensar-nos, per compartir eines i per fer xarxa. T’apuntes a fer tribu?

Durant el curs 2020-2021, en el context de la crisi sanitària provocada per la covid-19, el format de les xerrades serà telemàtic. Les persones prèviament inscrites a cada xerrada rebran un enllaç Zoom per correu electrònic i un recordatori de la xerrada. La inscripció és gratuïta i oberta a tothom.

Més informació: Servei Comarcal d'Ensenyament - A/e: ensenyament@ccapenedes.cat

 

CALENDARI DE XERRADES

 

1. Qüestions d'amor i sexe: com educar en el consentiment i la sexualitat positiva? De quina manera podem acompanyar els nostres fills i filles en la seva sexualitat? Com podem educar-los perquè tinguin unes vivències sexo-afectives respectuoses? Què vol dir una educació sexual integral i feminista? Posant en valor la riquesa d'aquesta etapa vital i aportant eines per tal de millorar la comunicació a casa, trencarem tabús, desmuntarem mites i anirem més enllà dels clàssics mètodes anticonceptius i de la sexualitat entesa com a perill per prioritzar la sexualitat com a recerca del plaer i la cura, contribuint a la prevenció de les violències masclistes i la lgtbifòbia encara tan presents avui en dia.      

 

2. Els espais també eduquen: el nostre pati és un espai d'inclusió o de discriminació? Els patis de les escoles i els instituts poden ser espais de lleure i aprenentatge per a tothom, o bé construir o fomentar relacions desiguals i jeràrquiques. Com ha de ser un pati, des del punt de vista del disseny i l'arquitectura, per facilitar l'equitat de gènere i la sostenibilitat ambiental i social? Com podem repensar els nostres espais perquè siguin inclusius amb totes les diversitats?

 

3. Ciberassetjament i menors: com podem prevenir, detectar i abordar l’assetjament a la xarxa? Amb quines situacions d'assetjament es poden trobar els menors a la xarxa? Com es produeixen i com les podem evitar? Una sessió per conèixer els principals riscos derivats de l'ús d'Internet i les xarxes socials, en què donarem eines per prevenir i abordar el ciberassetjament i per promoure un ús segur de la xarxa per part dels infants i adolescents.

 

4. Educar des del treball en xarxa: com teixir aliances educatives en el nostre territori? L’aprenentatge és un procés global que té lloc de manera continuada en el temps i els espais, molt més enllà de les fronteres de l’escola. Connectar els entorns i els agents educatius del territori i adquirir una mirada 360 de l’educació ens pot ajudar a multiplicar les oportunitats educatives de les persones i l’equitat social. Com podem eixamplar els límits de l’escola? Com es construeix un ecosistema educatiu comunitari? Quines aliances podem establir entre els diferents agents del territori per teixir una oferta educativa més completa i equitativa? Tanquem el I Cicle de xerrades pedagògiques convidant tots els agents educatius del territori a reflexionar plegats sobre aquestes qüestions i analitzar experiències d’èxit i casos inspiradors d’altres territoris i municipis de Catalunya.

 • Dia i hora: dimarts 30 de novembre de 2021, de 18,30 a 20 h
 • A càrrec de: 
 • Adreçada a: docents i professionals de l’Educació, tècnics municipals, tècnics d’entitats socials, culturals i de lleure, associacions de famílies d'alumnes i públic interessat en general
 • Enllaç per inscriure's a la xerrada: https://zoom.us/webinar/register/WN_tcm0IM34S_elzrxmH5nCYQ

 

 

 

 

 

 

 

Projecte emmarcat en el programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, Eix 6

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha destinat la subvenció del Feder a cofinançar 20 actuacions de millora en espais d’interès turístic i enoturístic per incrementar el potencial global de la comarca com a destinació de referència

1. Memòria tècnica del projecte Penedès 360º (pdf)

2. Ajuntaments que hi participen

 1. Avinyonet del Penedès
 2. Castellví de la Marca
 3. Font-rubí
 4. La Granada
 5. Mediona
 6. Olèrdola
 7. Olesa de Bonesvalls
 8. Sant Cugat Sesgarrigues
 9. Sant Martí Sarroca
 10. Sant Pere de Riudebitlles
 11. Sant Sadurní d'Anoia
 12. Santa Margarida i els Monjos
 13. Torrelavit
 14. Vilobí del Penedès

2. Notícies publicades en aquest web (enllaços)

3. Notícies publicades en webs dels ajuntaments (enllaços)

4. Notícies publicades en web de mitjans de comunicació comarcals (enllaços)

5. Vídeo promocional (enllaços)

 

 

 

 

 

Projecte emmarcat en el programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, Eix 4

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès destinarà la subvenció a cofinançar un conjunt d’actuacions que tenen com a objectiu millorar l’eficiència energètica dels municipis, promoure la utilització d’energies renovables (concretament, la biomassa) i disminuir les tones de CO2 que s’emeten a l’atmosfera

1Memòria tècnica del projecte Penedès, municipis compromesos amb la sostenibilitat (pdf)

2. Ajuntaments que hi participen

 1. Avinyonet del Penedès
 2. Castellví de la Marca
 3. Font-rubí
 4. Gelida
 5. Olesa de Bonesvalls
 6. Pacs del Penedès
 7. El Pla del Penedès
 8. Puigdàlber
 9. Sant Cugat Sesgarrigues
 10. Sant Llorenç d’Hortons
 11. Sant Martí Sarroca
 12. Sant Pere de Riudebitlles
 13. Sant Sadurní d’Anoia
 14. Subirats
 15. Torrelavit
 16. Torrelles de Foix

2. Notícies publicades en aquest web (enllaços)

3. Notícies publicades en webs dels ajuntaments (enllaços)

4. Notícies publicades en webs de mitjans de comunicació comarcals (enllaços)

 

 

Projecte d'especialització i competitivitat territorial (PECT)* emmarcat en l’Estratègia de recerca i innovació per a l'especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT) i finançat amb càrrec al pressupost de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Té com a objectiu consolidar el lideratge qualitatiu i comercial dels vins tranquils i escumosos que es produeixen al Penedès, tot assegurant el valor agregat i el benestar social tant per als productors de la comarca com per als consumidors locals i internacionals.

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès destinarà la subvenció a cofinançar un conjunt d’actuacions per condicionar un viver d'empreses per a cellers a Vilafranca del Penedès, de manera que els pagesos que ho vulguin puguin elaborar els seus propis vins i caves. 

Eix I. Plataforma d’Innovació, Emprenedoria i Autoocupació. Actua sobre el teixit empresarial potenciant l’emprenedoria innovadora.

 • Operació 1: Open Innovation Lab Incubator: Foment de l'autoocupació i l'emprenedoria
 • Operació 2: Open Innovation Lab Incubator: Plataforma d’innovació vitivinícola

Eix II. Millora de Procés i Producte. S’aplica el coneixement provinent de la recerca i el desenvolupament més recents a la millora en l’elaboració de vins tranquils i escumosos.

 • Operació 3: Millora dels processos tradicionals d’elaboració de vins escumosos
 • Operació 4: Vins saludables

Eix III. Consumidors i Mercats. Les noves tecnologies s’utilitzen per a la promoció de l’enoturisme i l’estudi de preferències de mercat.

 • Operació 5: Market Lab
 • Operació 6: Noves tecnologies en enoturisme per la valorització del territori vitivinícola del Penedès

 

*Els projectes d'especialització i competitivitat territorial (PECT) són iniciatives que impulsen els agents del territori i lideren les entitats públiques locals per promoure actuacions que contribueixin a la transformació econòmica del territori i tinguin un fort component d'innovació. Les característiques essencials de les actuacions dels PECT són les següents:

 • Responen a una estratègia territorial que té un consens ampli al territori.
 • Persegueixen uns objectius concrets i coherents.
 • Tenen un impacte múltiple en el territori d'actuació, mitjançant la contribució a l'especialització intel·ligent, la millora de la competitivitat, la creació d'ocupació i, tant com sigui possible, la creació de vincles amb la cadena de valor internacional.

 

1. Memòria tècnica del projecte Penedès, territori vitivinícola: innovació sostenible i saludable (pdf)

2. Socis beneficiaris

 1. Consell Comarcal de l'Alt Penedès (entitat representants i coordinadora del projecte)
 2. Ajuntament de Vilafranca del Penedès
 3. Consell Regulador de la Denominació d'Origen Penedès
 4. Fundació Parc Tecnològic del Vi (VITEC)

3. Ens col·laboradors

 1. Associació AEI Innovi (INNOVI)
 2. Consorci de Promoció Turística del Penedès
 3. Cooperativa Vitivinícola del Penedès, SCCL (COVIDES)
 4. Escola d'Enoturisme de Catalunya
 5. Fundació Pro Penedès
 6. Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC)
 7. Tècniques Avançades de Mesura i Control, SL (TAMIC)
 8. Unió de Pagesos de Catalunya
 9. Xarxes de Telecomunicacions Alternatives 

2. Notícies publicades en aquest web (enllaços)

3. Notícies publicades en webs dels altres socis beneficiaris (enllaços)

 

 

3. Notícies publicades en webs dels ens col·laboradors (enllaços)

 

4. Notícies publicades en webs de mitjans de comunicació comarcals (enllaços)

 

El Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès informa les persones que van sol·licitar una prestació o una subvenció per al pagament del lloguer en la convocatòria 2020 de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que poden consultar l’estat del seu expedient al portal de tràmits de la Generalitat:

https://ovt.gencat.cat/gsitfc/AppJava/inicial.do?set-locale=ca_ES

O al tauler d’anuncis de la Generalitat

https://tauler.seu.cat/inici.do?idens=1&categoria=Habitatge&tipusClassificacio=3&nomClassificacio=Categoria

Vilafranca del Penedès, 3 de desembre de 2020

El Penedès, tasta'l, per emportar

Relació de restaurants adscrits al projecte “El Penedès, tasta’l” que ofereixen plats cuinats per emportar

Amb aquesta iniciativa, l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal vol donar suport als restaurants de l’Alt Penedès que no podran obrir al públic durant les properes setmanes com a conseqüència de les darreres mesures restrictives aprovades per prevenir la propagació de la covid.

 
7 de Nit i Biennal (Vilafranca del Penedès) - Fer comanda per:
Cal Padrí  (Castellví de la Marca) - Fer comanda per:
 • Instagram: @calpadridelpenedes (menús diaris)
 • Telèfon: 93 891 82 68 / 674 92 83 27
El Papà de Pontons (Pontons) - Fer comanda per:
 • Telèfon: 93 898 70 53
 • www.restauranteelpapa.es
 • Consulteu el menú
Els Fogons de Mas Botins (Santa Fe del Penedès) - Fer comanda per:
Hatsukoi (Sant Sadurní d'Anoia) - Fer comanda per:
Hotel Fonda Neus (Sant Sadurní d'Anoia) - Fer comanda per:
Il Picarolo (Sant Sadurní d'Anoia) - Fer comanda per:
La Perla (Sant Sadurní d'Anoia) - Fer comanda per:
 
Incloem també enllaços amb espais web similars creats pels ajuntaments de la comarca i pel Consorci de Promoció Turística del Penedès per donar suport als restaurants de cada municipi.
 
 
Vilafranca del Penedès, 21 d’octubre de 2020
 

Ordenació i gestió unitària del servei de taxi de l’Alt Penedès mitjançant la creació d’una zona de prestació conjunta municipal, en la qual els 27 municipis de la comarca col·laboren en unificar aquest servei. Data de creació i entrada en vigor: 01/01/2018.

Es vehicula mitjançant l’adhesió i signatura d’un conveni de col·laboració interadministrativa dels ajuntaments que la integren com a ens competents en l’atorgament de llicències.

 En data 21/06/2018 es va constituir la Comissió de Seguiment de l'Àrea de prestació conjunta del servei de taxi de l'Alt Penedès, amb les funcions següents:

Actes de la Comissió de Seguiment - Font: portal de Transparència del Consell Comarcal

Manual d'identitat corporativa (pdf)

 Ens i organismes col·laboradors:

            

Més informació:

Destaquem