Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Destaquem

El Consell Comarcal manté aquest canal d'informació permanent per a les persones refugiades i per als ajuntaments de l'Alt Penedès / Окружна рада підтримує цей постійний інформаційний канал для біженців та для міських рад Альт Пенедес
EL CONSELL COMARCAL REPRÈN L’ATENCIÓ PRESENCIAL AMB CITA PRÈVIA

Les persones que vulguin reservar cita prèvia poden fer-ho per telèfon (Tel. 93 890 00 00), per correu electrònic (suport@ccapenedes.cat) o a través de la web del Consell Comarcal (clicant sobre la icona “Cita prèvia”).

A més del telèfon habitual de la centraleta del Consell Comarcal (Tel. 93 890 00 00), s’ha habilitat un telèfon directe per al Servei de Benestar Social (Tel.  696 610 224) que està operatius de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.

 

 

 

Consell Comarcal de l'Alt Penedès, ajuts lloguer alt penedès, habitatge alt penedès, ajuts lloguer habitatge, ajuts rehabilitació edificis, ajuts rehabilitació, agència de l'habitatge de catalunya, bo jove alt penedès, bo jove

Necessitaré un certificat digital o l'idCat Mòbil

Com puc obtenir l'idCat Mòbil amb DNI/TIE i targeta sanitària

 

Rehabilitació dels edificis

Data d'inici: 23 de maig - Ajuts a les actuacions de rehabilitació d'edificis (plurifamiliars o unifamiliars) - Programa 3 - Ajuts destinats a millorar l’eficiència energètica dels edificis d’ús residencial, plurifamiliar o unifamiliar, inclosos llurs habitatges. S’haurà d’obtenir una millora de l’eficiència energètica acreditant la reducció del consum d’energia primària no renovable i/o de la demanda energètica.

Data d'inici: 7 de juny - Ajuts a les actuacions de millora a l'eficiència energètica en habitatges - Programa 4 - Subvencions destinades a actuacions o obres de millora de l'eficiència energètica en els habitatges unifamiliars o pertanyents a edificis plurifamiliars.

Data d'inici: 20 de juny - Ajuts a l'elaboració de llibres de l'edifici existent per a la rehabilitació i la redacció de projectes de rehabilitació - Programa 5 - Subvenció destinada per a la implantació i generalització del Llibre de l'Edifici existent per a la rehabilitació, així com el desenvolupament de projectes tècnics de rehabilitació integral amb el propòsit d’activar la demanada de rehabilitació energètica significativa i d’alta qualitat en els edificis

 

Pagament del lloguer

Pendent de convocatòria - Subvencions per al pagament de lloguer - Convocatòria de subvencions per al pagament del lloguer, en règim de concurrència pública competitiva, per facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a sectors de població en risc d'exclusió social.

Convocatòria tancada - Subvencions per al pagament de lloguer per a persones grans - Convocatòria de subvencions per al pagament de lloguer, en règim de concurrència competitiva, per facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a persones de 65 anys o més en risc d'exclusió social. 

Pendent de convocatòria - Bo jove d'habitatge (18-35 anys) - Convocatòria de subvencions per al pagament de la renda o preu pel lloguer d’un habitatge o d’una habitació amb l’objectiu de facilitar-ne l’accés i el manteniment. L’ajuda serà de màxim 250 euros mensuals amb el límit de l’import mensual de la renda de l’arrendament o del preu de la cessió. Es concedirà per dos anys i la convocatòria estarà oberta de forma continuada i permanent.

Cal aportar la documentació següent:

  • Contracte de lloguer, habitació i/o cessió d'ús
  • Tots els rebuts de lloguer pagats l'any 2022
  • Certificat de titularitat del compte bancari

És imprenscindible està empadronat/ada a l'habitatge de lloguer

 

 

 

 

Projecte emmarcat en el programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, Eix 6

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha destinat la subvenció del Feder a cofinançar 20 actuacions de millora en espais d’interès turístic i enoturístic per incrementar el potencial global de la comarca com a destinació de referència

1. Memòria tècnica del projecte Penedès 360º (pdf)

2. Ajuntaments que hi participen

  1. Avinyonet del Penedès
  2. Castellví de la Marca
  3. Font-rubí
  4. La Granada
  5. Mediona
  6. Olèrdola
  7. Olesa de Bonesvalls
  8. Sant Cugat Sesgarrigues
  9. Sant Martí Sarroca
  10. Sant Pere de Riudebitlles
  11. Sant Sadurní d'Anoia
  12. Santa Margarida i els Monjos
  13. Torrelavit
  14. Vilobí del Penedès

2. Notícies publicades en aquest web (enllaços)

3. Notícies publicades al perfil de Facebook del Consell Comarcal (enllaços)

4. Notícies publicades en webs dels ajuntaments (enllaços)

5. Notícies publicades en web de mitjans de comunicació comarcals (enllaços)

6. Vídeo promocional (enllaços)

 

 

 

 

 

Projecte emmarcat en el programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, Eix 4

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès destinarà la subvenció a cofinançar un conjunt d’actuacions que tenen com a objectiu millorar l’eficiència energètica dels municipis, promoure la utilització d’energies renovables (concretament, la biomassa) i disminuir les tones de CO2 que s’emeten a l’atmosfera

1Memòria tècnica del projecte Penedès, municipis compromesos amb la sostenibilitat (pdf)

2. Ajuntaments que hi participen

  1. Avinyonet del Penedès
  2. Castellví de la Marca
  3. Font-rubí
  4. Gelida
  5. Olesa de Bonesvalls
  6. Pacs del Penedès
  7. El Pla del Penedès
  8. Puigdàlber
  9. Sant Cugat Sesgarrigues
  10. Sant Llorenç d’Hortons
  11. Sant Martí Sarroca
  12. Sant Pere de Riudebitlles
  13. Sant Sadurní d’Anoia
  14. Subirats
  15. Torrelavit
  16. Torrelles de Foix

2. Notícies publicades en aquest web (enllaços)

3. Notícies publicades al perfil de Facebook del Consell Comarcal (enllaços)

4. Notícies publicades en webs dels ajuntaments (enllaços)

5. Notícies publicades en webs de mitjans de comunicació comarcals (enllaços)

 

 

Projecte d'especialització i competitivitat territorial (PECT)* emmarcat en l’Estratègia de recerca i innovació per a l'especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT) i finançat amb càrrec al pressupost de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Té com a objectiu consolidar el lideratge qualitatiu i comercial dels vins tranquils i escumosos que es produeixen al Penedès, tot assegurant el valor agregat i el benestar social tant per als productors de la comarca com per als consumidors locals i internacionals.

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès destinarà la subvenció a cofinançar un conjunt d’actuacions per condicionar un viver d'empreses per a cellers a Vilafranca del Penedès, de manera que els pagesos que ho vulguin puguin elaborar els seus propis vins i caves. 

Eix I. Plataforma d’Innovació, Emprenedoria i Autoocupació. Actua sobre el teixit empresarial potenciant l’emprenedoria innovadora.

  • Operació 1: Open Innovation Lab Incubator: Foment de l'autoocupació i l'emprenedoria
  • Operació 2: Open Innovation Lab Incubator: Plataforma d’innovació vitivinícola

Eix II. Millora de Procés i Producte. S’aplica el coneixement provinent de la recerca i el desenvolupament més recents a la millora en l’elaboració de vins tranquils i escumosos.

  • Operació 3: Millora dels processos tradicionals d’elaboració de vins escumosos
  • Operació 4: Vins saludables

Eix III. Consumidors i Mercats. Les noves tecnologies s’utilitzen per a la promoció de l’enoturisme i l’estudi de preferències de mercat.

  • Operació 5: Market Lab
  • Operació 6: Noves tecnologies en enoturisme per la valorització del territori vitivinícola del Penedès

*Els projectes d'especialització i competitivitat territorial (PECT) són iniciatives que impulsen els agents del territori i lideren les entitats públiques locals per promoure actuacions que contribueixin a la transformació econòmica del territori i tinguin un fort component d'innovació. Les característiques essencials de les actuacions dels PECT són les següents:

  • Responen a una estratègia territorial que té un consens ampli al territori.
  • Persegueixen uns objectius concrets i coherents.
  • Tenen un impacte múltiple en el territori d'actuació, mitjançant la contribució a l'especialització intel·ligent, la millora de la competitivitat, la creació d'ocupació i, tant com sigui possible, la creació de vincles amb la cadena de valor internacional.

 

1. Memòria tècnica del projecte Penedès, territori vitivinícola: innovació sostenible i saludable (pdf)

2. Socis beneficiaris

  1. Consell Comarcal de l'Alt Penedès (entitat representants i coordinadora del projecte)
  2. Ajuntament de Vilafranca del Penedès
  3. Consell Regulador de la Denominació d'Origen Penedès
  4. Fundació Parc Tecnològic del Vi (VITEC)

3. Ens col·laboradors

  1. Associació AEI Innovi (INNOVI)
  2. Consorci de Promoció Turística del Penedès
  3. Cooperativa Vitivinícola del Penedès, SCCL (COVIDES)
  4. Escola d'Enoturisme de Catalunya
  5. Fundació Pro Penedès
  6. Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC)
  7. Tècniques Avançades de Mesura i Control, SL (TAMIC)
  8. Unió de Pagesos de Catalunya
  9. Xarxes de Telecomunicacions Alternatives 

2. Notícies publicades en aquest web (enllaços)

3. Notícies publicades al perfil de Facebook del Consell Comarcal (enllaços)

4. Notícies publicades en webs dels altres socis beneficiaris (enllaços)

5. Notícies publicades en webs dels ens col·laboradors (enllaços)

 

6. Notícies publicades en webs de mitjans de comunicació comarcals (enllaços)

El repte d'educar-nos. Cicle de xerrades d'educació de l'Alt Penedès.

Diu el proverbi africà que "per educar un infant, cal tota una tribu". Amb aquesta mirada, des del Servei d'Ensenyament del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en col·laboració amb Eduxarxa, posem en marxa el I Cicle de Xerrades d'Educació, on volem convidar famílies, docents i professionals de l’Educació a reflexionar plegats sobre alguns dels principals reptes educatius que tenim com a societat. Un espai virtual per pensar i repensar-nos, per compartir eines i per fer xarxa. T’apuntes a fer tribu?

Durant el curs 2020-2021, en el context de la crisi sanitària provocada per la covid-19, el format de les xerrades serà telemàtic. Les persones prèviament inscrites a cada xerrada rebran un enllaç Zoom per correu electrònic i un recordatori de la xerrada. La inscripció és gratuïta i oberta a tothom.

Més informació: Servei Comarcal d'Ensenyament - A/e: ensenyament@ccapenedes.cat

 

CALENDARI DE XERRADES

 

1. Qüestions d'amor i sexe: com educar en el consentiment i la sexualitat positiva? De quina manera podem acompanyar els nostres fills i filles en la seva sexualitat? Com podem educar-los perquè tinguin unes vivències sexo-afectives respectuoses? Què vol dir una educació sexual integral i feminista? Posant en valor la riquesa d'aquesta etapa vital i aportant eines per tal de millorar la comunicació a casa, trencarem tabús, desmuntarem mites i anirem més enllà dels clàssics mètodes anticonceptius i de la sexualitat entesa com a perill per prioritzar la sexualitat com a recerca del plaer i la cura, contribuint a la prevenció de les violències masclistes i la lgtbifòbia encara tan presents avui en dia.      

 

2. Els espais també eduquen: el nostre pati és un espai d'inclusió o de discriminació? Els patis de les escoles i els instituts poden ser espais de lleure i aprenentatge per a tothom, o bé construir o fomentar relacions desiguals i jeràrquiques. Com ha de ser un pati, des del punt de vista del disseny i l'arquitectura, per facilitar l'equitat de gènere i la sostenibilitat ambiental i social? Com podem repensar els nostres espais perquè siguin inclusius amb totes les diversitats?

 

3. Ciberassetjament i menors: com podem prevenir, detectar i abordar l’assetjament a la xarxa? Amb quines situacions d'assetjament es poden trobar els menors a la xarxa? Com es produeixen i com les podem evitar? Una sessió per conèixer els principals riscos derivats de l'ús d'Internet i les xarxes socials, en què donarem eines per prevenir i abordar el ciberassetjament i per promoure un ús segur de la xarxa per part dels infants i adolescents.

 

4. Educar des del treball en xarxa: com teixir aliances educatives en el nostre territori? L’aprenentatge és un procés global que té lloc de manera continuada en el temps i els espais, molt més enllà de les fronteres de l’escola. Connectar els entorns i els agents educatius del territori i adquirir una mirada 360 de l’educació ens pot ajudar a multiplicar les oportunitats educatives de les persones i l’equitat social. Com podem eixamplar els límits de l’escola? Com es construeix un ecosistema educatiu comunitari? Quines aliances podem establir entre els diferents agents del territori per teixir una oferta educativa més completa i equitativa? Tanquem el I Cicle de xerrades pedagògiques convidant tots els agents educatius del territori a reflexionar plegats sobre aquestes qüestions i analitzar experiències d’èxit i casos inspiradors d’altres territoris i municipis de Catalunya.

  • Dia i hora: dimarts 30 de novembre de 2021, de 18,30 a 20 h
  • A càrrec de: 
    • Assumpta Duran, mestra d'escola rural jubilada i membre del Secretariat d'Escola Rural de Catalunya: quin pot ser el paper de l'escola en l'educació 360 als pobles
  • Adreçada a: docents i professionals de l’Educació, tècnics municipals, tècnics d’entitats socials, culturals i de lleure, associacions de famílies d'alumnes i públic interessat en general; especialment els que viuen o treballen en una escola petita o un municipi rural.
  • Enllaç per inscriure's a la xerrada: https://zoom.us/webinar/register/WN_tcm0IM34S_elzrxmH5nCYQ

 

 

 

 

 

El Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès informa les persones que van sol·licitar una prestació o una subvenció per al pagament del lloguer en la convocatòria 2020 de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que poden consultar l’estat del seu expedient al portal de tràmits de la Generalitat:

https://ovt.gencat.cat/gsitfc/AppJava/inicial.do?set-locale=ca_ES

O al tauler d’anuncis de la Generalitat

https://tauler.seu.cat/inici.do?idens=1&categoria=Habitatge&tipusClassificacio=3&nomClassificacio=Categoria

Vilafranca del Penedès, 3 de desembre de 2020

Consell Comarcal Alt Penedès, cuina d'hivern 2021 alt penedès, ccap cuina d'hivern, xarxa productes de la terra

L'Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès amb el suport de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona i el Gremi d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès fan una nova acció de promoció dels “Productes de la Terra”.

Els caps de setmana del 18 de desembre al 27 de febrer de 2022, tindrà lloc la Cuina d'Hivern; 18 restaurants de l’Alt Penedès serviran una oferta gastronòmica basada en els productes agroalimentaris tradicionals i de qualitat propis de la temporada d’hivern al Penedès. És una oportunitat per conèixer un territori que es caracteritza per aconseguir, de la natura i de manera respectuosa, uns productes agroalimentaris de qualitat que l'identifiquen i el fan singular. Entre aquests productes destaquen els excel·lents vins i caves que de ben segur ja coneixeu.

A més, la diversitat de preus que ofereixen els restaurants i el fet que els plats es mantindran en les cartes o en els menús durant els caps de setmana dels mesos de La Cuina d’hivern, facilitarà  que hi hagi més persones que aprofitin l’ocasió per degustar els plats i els productes de la nostra comarca.

(aquí podeu trobar informació dels restaurants a través del díptic informatiu)

18 restaurants participants a La Cuina d'Hivern

  • AMBRASA - Trinxat Ambrasa amb ou a baixa temperatura (9,80€) - C/ Can Catassús, 42 - 08770 Sant Sadurní d'Anoia - Tel. 93 826 69 59https://www.ambrasa.cat/
  • ARRELS - Raviolis de Gall del Penedès IGP amb beixamel de tòfona d'hivern (13,50€) - C/ Sant Josep, 16 - 08730 Sant Margarida i els Monjos - Tel. 93 898 10 31http://arrels.cat/
  • CAL DIARI - Peus de porc amb bolets i gambes gratinades amb allioli (17€) - C/ de les Cases Noves, 33 - 08731 Sant Martí Sarroca - Tel. 93 899 13 58
  • CAL JOANET - Ànec mut del Penedès (femella) a la taronja (16€) - C/ Comerç, 25 - 08720 Vilafranca del Penedès - Tel. 93 890 29 84http://www.caljoanet.es
  • CAL PADRÍ - Ànec mut del Penedès criat a Cal Padrí rostit amb prunes i pinyons (15€) - Masia Cal Gori - Cases Noves - 08732 Castellví de la Marca - Tel. 93 891 82 68http://www.calpadri.com
  • CAN BELLÉS - Ànec mut del Penedès a la catalana (12,50€) - C/ Amàlia Soler, 179 bxos - 08720 Vilafranca del Penedès - Tel. 93 817 43 63https://canbelles.com/
  • EL CALIU - Gall del Penedès rostit a la catalana amb prunes i pinyons (16€/plat amb suplement al menú) - C/ Casal, 26 - 08720 Vilafranca del Penedès - Tel. 93 891 55 20https://www.facebook.com/elcaliuvilafranca/ 
  • EL CASINO - Gall del Penedès IGP a la cassola amb escamarlans i carxofa (19,50€) - Rambla de Sant Francesc, 25 08720 Vilafranca del Penedès - Tel. 93 892 10 76https://www.casinovilafranca.com/
  • EL PAPÀ DE PONTONS - Gall negre del Penedès a baixa temperatura, amb reducció de vi, prunes, pinyons i pomes Roqueta de Pontons (19€) - Ctra. de Santes Creus, 4 - 08738 Pontons -  Tel. 93 898 70 53https://elmolidepontons.com/restaurante 
  • EL RACÓ DE LA CIGONYA - Cuixa de Gall del Penedès IGP a la catalana (15€) - Avda. Catalunya, 26 - 08730 Santa Margarida i els Monjos - Tel. 93 898 11 01https://elracodelacigonya.com/
  • ELS FOGONS DE MAS BOTINS - Bacallà de la iaia (14€) - Crta. 243, de Sant Sadurní d'Anoia a Vilafranca del Penedès - 08792 Santa Fe del Penedès - Tel. 93 171 18 42https://www.masbotins.com/
  • HATSUKOI BY EL CENTRE - Bao d'ànec del Penedès, amb magret d'ànec, brots, salsa de soja, sake, mantega de coriandre i oli de tòfona (13€) - Plaça de l'Era d'en Guineu - 08770 Sant Sadurní d'Anoia - https://www.hatsukoi.es/ - Tel. 93 891 10 51
  • HOTEL FONDA NEUS - Xai rostit al cava amb patata lionesa (13€) - C/ Marc Mir, 14-16 - 08770 Sant Sadurní d’Anoia - Tel. 93 891 03 65http://www.casafonda.com http://www.fondaneus.com 
  • HOTEL RESTAURANT SOL I VI - Llobarro a la sal amb productes de l'horta del Penedès (24€) - Ctra. de Sant Sadurní a Vilafranca, Km 4 - 08739 Sant Sadurní d'Anoia - Tel. 93 899 32 04http://www.solivi.com
  • IL PICAROLO - Pizza Penedès, amb tomàquet, mozzarella, pollastre i ous de guatlla (15,50€) - C/ Indústria, 54 - 08770 Sant Sadurní d'Anoia - Tel. 93 891 05 27http://www.ilpicarolo.com 
  • LA GARROFA - Conill amb cargols (15,50€) - Ctra. de Sant Sadurní a Vilafranca, Km 6 - 08793 Avinyonet del Penedès - Tel. 93 897 41 55
  • LA TAVERNA DE L'ATENEU - Ànec mut amb prunes i pinyons (13€) - C/ Ateneu, 18 - 08720 Vilafranca del Penedès - Tel. 93 890 08 17https://tavernadelateneu.business.site
  • ROSTISSERIA DESPERTA FERRO - Cua de bou amb bolets (12,50€) - Rambla de Nostra Senyora, 37 - 08720 Vilafranca del Penedès - Tel. 93 688 46 09https://www.ferro.cat/

 

 

Recepta de Raviolis de Gall del Penedès IGP amb beixamel de tòfona - Restaurant Arrels (Santa Margarida i els Monjos)

Ingredients:

  • 1 gall de 2 Kg
  • 2 cebes
  • 1 cabeça d’alls
  • 1 branca d’espígol, 1 de farigola i 1 de llorer
  • ½ litre de vi blanc
  • Oli
  • Sal i pebre
  • Aigua
  • Pasta Wonton
  • Gel
  • 500 g de nata
  • 15 g de tòfona
  • Nou moscada
  • Maizena exprés
  • 500 g de parmesà

Elaboració:

  • Salpebrem el gall tallat a quarts i el deixem reposar mitja hora. El marquem en una olla amb oli i el retirem.
  • Afegim la ceba, els alls i les herbes aromàtiques a l'olla i estofem la ceba durant 35-45 minuts.
  • Quan la ceba estigui estofada, hi afegim el vi blanc i el deixem reduir fins que no faci olor d’alcohol. A continuació hi afegim els quarts de gall i els cobrim amb aigua. Fem bullir durant 45 minuts les cuixes i durant 25 minuts els pits.
  • Una vegada cuit, retirem el suc i ho deixem refredar. Pelem el gall, separem la carn dels ossos i passem la carn per la picadora. Rectifiquem de sal i hi afegim una mica del suc colat de la cocció perquè vagi agafant la textura adequada.
  • Posem a bullir aigua amb sal i, quan arrenqui a bullir, hi afegim les peces de pasta d'una en una. Les bullim furant 1 minut. Traiem la pasta i la refredem amb aigua i gel.
  • Estirem la pasta damunt una taula, la farcim amb la carn del Gall i tanquem les puntes per fer el ravioli.
  • Fem bullir la nata, ratllem la nou moscada i hi afegim sal i pebre. Un cop bullida la nata, l'espessim amb Maizena exprés i hi afegim la tòfona ratllada.
  • Posem el parmesà al forn a 170 ºC durant 10 minuts, amb un silpac perquè no s’enganxi. Deixem refredar.

Presentació del plat:

  • Escalfem el ravioli i el col·loquem al fons del plat.
  • El napem amb la beixamel de tòfona.
  • Decorem amb el cruixent de parmesà.

 

 

Destaquem