Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El plenari comarcal va aprovar una modificació que reivindica la rellevant funció de la Justícia de proximitat en l’àmbit municipal i s’oposa a la seva supressió prevista en el projecte de llei orgànica d’eficiència organitzativa del servei públic de Justícia

El dijous 14 de juliol es va celebrar Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Després de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, es van presentar 4 propostes de l’Àrea d’Economia i Hisenda. La primera, l’aprovació definitiva del compte general del pressupost del Consell Comarcal i del Consorci de Promoció Turística del Penedès de l’exercici 2021.

Carles Morgades, president de l’Àrea, va explicar que és l’últim tràmit per al tancament de l’exercici econòmic: un cop publicat al BOP i finalitzat el període d’exposició pública, el compte general s’aprova al plenari i s’envia a la Sindicatura de Comtes per a la seva fiscalització. El compte general es va aprovar amb els vots a favor dels grups de Junts x Catalunya, ERC, el PSC-CP i ECGP, i amb l’abstenció del grup de la CUP.

La segona proposta de l’Àrea d’Economia i Hisenda era l’aprovació de l’inventari de béns del Consell Comarcal i del Consorci de Promoció Turística corresponent a l’exercici 2021. Carles Morgades va explicar que l’actualització de l’inventari es fa anualment a partir de les baixes i les incorporacions, revisant els valors i aplicant les amortitzacions. Aquesta proposta es va aprovar per unanimitat.

La tercera proposta era l’aprovació de l’expedient de modificació de crèdit número 6 del pressupost del Consell Comarcal de 2022.

Carles Morgades va explicar que el volum total de la modificació eren 1.425.729 €. D’aquests, 1.000.000 € dels romanents es destinaran a les obres de rehabilitació integral de l’edifici històric Casa Jané, que el Consell Comarcal va comprar l’any 2021 per convertir-lo en la nova seu de tots els serveis comarcals de l’Àrea d’Atenció a les Persones. 408.000 €, finançats amb aportacions dels ajuntaments, es destinaran a la gestió del projecte d’inserció laboral i de conservació de l’entorn del riu Mediona-Bitlles “Camí del Riu inclusiu” 2022-2025. 8.775 €, provinents del conveni amb l’Agència Catalana de l’Habitatge, serviran per a les accions de captació d’habitatge de lloguer a la comarca. I 5.754 €, provinents de les inscripcions dels ajuntaments al Torneig infantil de Futbol 7, serviran per pagar les despeses d’organització d’aquest esdeveniment esportiu d’àmbit comarcal.

La modificació del pressupost es va aprovar amb els vots a favor dels grups de Junts x Catalunya, el PSC-CP i ECGP; el vot en contra del grup d’ERC, i amb l’abstenció del grup de la CUP.

La quarta proposta de l’Àrea d’Economia i Hisenda era l’aprovació de l’addenda 2022 de modificació del Conveni de coordinació d’actuacions en desenvolupament de la delegació de competències en matèria de Consum al Consell Comarcal per part de l’Agència Catalana del Consum de la Generalitat.

Carles Morgades va informar que l’addenda es revisa cada any d’acord amb els barems especificats en el conveni i en funció del nombre d’actuacions realitzades per l’Oficina Comarcal de Consum (expedients iniciats, mediacions, persones ateses, etc.). L’addenda es va aprovar amb els vots a favor dels grups de Junts x Catalunya, ERC, el PSC-CP i ECGP, i amb l’abstenció del grup de la CUP.

Un cop finalitzades les propostes d’acord i dins la fase de control del Ple, el secretari va donar compte dels decrets de la Presidència, les resolucions de la Gerència i les actes de la Junta de Govern.

A continuació, el portaveu del grup comarcal de Junts x Catalunya, Jordi Torné, va presentar la moció en defensa dels Jutjats de Pau. Torné va explicar que es van crear l’any 1855 i que a Catalunya la figura del jutge de pau és una institució molt arrelada (898 municipis catalans compten amb un jutjat de pau).

El projecte de llei orgànica d’eficiència organitzativa del servei públic de Justícia que s’està tramitant al Congrés dels Diputats preveu substituir els jutjats de pau per unes oficines municipals de Justícia i que les actuacions es duguin a terme en seus judicials (ubicades majoritàriament a les capitals de comarca).

Els jutges i les jutgesses de pau són escollits pel plenari dels ajuntaments i són persones voluntàries que, per la seva trajectòria personal, el seu tarannà i el seu coneixement de la dinàmica del municipi, tenen una capacitat de mediació que en molts casos evita que els conflictes s’hagin de decidir als tribunals de Justícia.

Tots els grups comarcals van coincidir que calia reivindicar la funció de la Justícia de proximitat que ajuda a resoldre conflictes veïnals, alleugereix l’Administració de Justícia i estalvia costos a totes les parts implicades. Per aquests motius, van aprovar la moció per unanimitat.

La sessió del Ple va finalitzar amb el torn d’informacions de la Presidència i el torn de precs i preguntes.

Vilafranca del Penedès, 19 de juliol de 2022

 

L’objectiu és oferir suport a les empreses per al manteniment de l’ocupació i facilitar la seva digitalització o transició cap a l'economia verda

El programa “Ocupació + Transformació” del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat està dirigit a persones treballadores autònomes, microempreses i cooperatives, que tinguin entre 1 i 5 persones treballadores assalariades o sòcies treballadores i que adquireixin el compromís de mantenir tots els llocs de treball durant un mínim de 6 mesos.

L’empresa haurà de dur a terme, en el termini de 6 mesos des de la recepció de l’ajut, una actuació formativa que faciliti la transició de la seva activitat productiva cap a l’economia verda o l’economia digital.

Per sol·licitar l’ajut s’ha de tenir almenys un centre de treball a Catalunya i el volum de negoci anual de l’any 2020 no pot ser superior a 2 milions d'euros. A més, la data d’inici de l’activitat ha de ser anterior o igual a l’1 de desembre de 2020.

Les sol·licituds s’han de realitzar telemàticament fins al dia 27 de juliol, a les 15 hores, i els autònoms, petites empreses i cooperatives de l’Alt Penedès que vulguin fer el tràmit de sol·licitud poden demanar la col·laboració del Servei de Creació d’Empreses del Consell Comarcal (Tel. 93 890 00 00 ext. 124 – procom@ccapenedes.cat).

El pressupost d’aquesta convocatòria, que està finançada amb fons MRR (REACT-EU), és de 38,5 MEUR. L’import dels ajut és de 5.000 euros.

Vilafranca del Penedès, 7 de juliol de 2022

 

18 equips de futbol municipals tanquen una nova edició d'un torneig infantil molt consolidat

Vegeu la notícia a Penedès TV

 

El municipi de Sant Sadurní d’Anoia es va emportar la Copa, amb un gol marcat a l’últim segon del partit jugat contra l’equip de Santa Margarida i els Monjos. El jugador del Sant Sadurní Quico Rodríguez Perea va ser el màxim golejador del torneig.

Aquest cap de setmana, el camp de futbol de Vilafranca del Penedès va acollir la tretzena edició de la Copa Penedès Televisió-Gran Premi Consell Comarcal de l’Alt Penedès, després de 2 anys sense haver-se pogut celebrar aquest torneig per causa de la covid.

Dissabte i diumenge, 18 equips de la categoria infantil, en representació de 16 municipis, van jugar 50 partits de la modalitat de futbol 7. El sistema de competició permet la disputa de fins a 5 finals (grups A, B, C, D i E), en funció de la classificació obtinguda en la fase de lligueta celebrada dissabte.

Resultat dels partits

En total, hi van participar 250 persones, entre jugadors i tècnics. Un dels moments àlgids de la matinal de diumenge és la tradicional desfilada dels equips de cada municipi, just abans de la disputa de les finals.

El lliurament de les copes i les medalles va anar a càrrec dels alcaldes, regidors i regidores d’Esports dels municipis participants en el Torneig i dels representants de l’organització: Tito Boada, president de l’Associació per a la Promoció de l’Esport; la regidora d’Esports de Vilafranca; Anna Doblas, el conseller comarcal i alcalde d’Avinyonet del Penedès, Cèsar Herráiz, i el conseller comarcal d’Esports, Raul Casado.

En els seus parlaments els organitzadors van destacar el vessant lúdic i social del Torneig de Futbol 7, una forma de conviure un cap de setmana practicant l’esport del futbol i també amb moltes hores de piscina per aguantar la calor.

Aquesta cita va néixer el 2008 i té la particularitat que els equips de categoria infantil i de futbol 7 estan formats pels mateixos municipis. Els 18 equips participants van representar els municipis d’Avinyonet del Penedès, Gelida, la Granada, la Llacuna-Mediona, Olèrdola, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Martí Sarroca, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Margarida i els Monjos, Subirats, Torrelles de Foix i Vilafranca del Penedès.

Aquesta competició, que s'organitza amb el suport de la Diputació de Barcelona, posa fi a la temporada futbolística penedesenca. I els partits més destacats es retransmeten diverses vegades per Penedès TV tot al llarg del mes de juliol i a principis d'agost.

Horaris de retransmissió dels partits per Penedès TV

Vilafranca del Penedès, 5 de juliol de 2022

Des d’avui i fins al 15 de juliol de 2022 està obert el termini de presentació de sol·licituds per a la convocatòria anual de subvencions de la Generalitat

Les subvencions estan destinades a pagar parcialment la renda del lloguer d'un habitatge o una habitació o la renda d’un contracte de cessió en ús.

L’import màxim de les rendes mensuals del lloguer o preu de cessió de l’habitatge no pot ser superior a 650 € i pot arribar als 900 € si es tracta de famílies nombroses, famílies monoparentals i unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat legalment reconeguda i amb barem de mobilitat favorable. En el cas del lloguer d’habitació, la renda mensual no pot ser superior a 350 €.

Les subvencions es convoquen en règim concurrència pública competitiva; això vol dir que no cal fer la sol·licitud durant les primeres hores del termini de sol·licitud. L’import màxim de les subvencions és de 200 € mensuals; l’import mínim és de 20 € mensuals.

La sol·licitud s’ha de presentar preferentment en línia. Des del Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès es recomana tramitar inicialment la sol·licitud i afegir la documentació al llarg dels dies següents accedint a l’àrea privada.

Tota la informació està recollida a la web del Consell Comarcal (subdomini “Habitatge”): www.ccapenedes.cat/habitatge.

Les persones que tinguin dubtes poden enviar un correu electrònic al Servei Comarcal d’Habitatge (habitatge@ccapenedes.cat) o telefonar al Consell Comarcal (Tel. 93 890 00 00).

Vilafranca del Penedès, 28 de juny de 2022

 

Avui 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull o per l’Alliberament LGBTI+, donem suport a la declaració institucional del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat que es reprodueix tot seguit

“El dret a caminar pel carrer sense por, sense rebre insults ni patir agressions per ser qui som o per anar agafats de la mà de la nostra parella. El dret que el nostre lloc de treball sigui un espai segur, sense que la nostra orientació sexual sigui motiu de discriminació. El dret a expressar-nos i mostrar-nos tal com som en l’àmbit familiar, educatiu o en els espais d’oci. El dret al reconeixement de la nostra identitat de gènere i de la diversitat familiar per part de les administracions... Tots aquests drets no són drets que hagin vingut donats per a totes les persones. Els col·lectius LGBTI+ han hagut de lluitar durant dècades per aconseguir-los, tant al nostre país com arreu del món, i encara avui no estan plenament garantits.

Les mobilitzacions socials en defensa dels drets de les persones LGBTI+, iniciades amb els fets de Stonewall l’any 1969 a Nova York i a la dècada dels setanta a casa nostra, han contribuït a tenir un país més just, mitjançant la conscienciació social i l’impuls d’un marc normatiu de protecció dels drets humans. La Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia va ser un punt d’inflexió per elaborar polítiques públiques LGBTI+ a Catalunya, al mateix temps que ha permès atendre i acompanyar les persones que han vist vulnerats els seus drets a través del desplegament arreu del territori de la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI+.

Més recentment, la Llei 19/2020, del 30 de desembre, d’igualtat de tracte i no-discriminació reforça les mesures per assolir una protecció real i efectiva contra qualsevol forma o acte de discriminació o d’intolerància per motiu de l’orientació sexual, la identitat o l’expressió de gènere de les persones. La futura llei trans* catalana, actualment en elaboració, ha de continuar el camí cap a la plena garantia de drets. Com més drets, més justícia, més democràcia. Els nous drets no resten altres drets assolits ni tampoc no esborren res ni ningú.

Fer valdre les lleis d’igualtat en tots els àmbits i desplegar-les amb la màxima potència és una obligació de tots els poders públics. I ho és encara més avui dia davant els discursos d’odi a la diferència i el qüestionament per part de l’extrema dreta dels drets assolits. Com va dir Judith Butler respecte d’aquests grups en l’acte de lliurament del Premi Internacional Catalunya el 27 d’abril d’enguany: «Quina visió de la nació és aquella que pot estar amenaçada per qui persegueix la igualtat, la llibertat, la justícia, la fi de les guerres, un futur sense violències, o el dret a caminar pel carrer sense por?».

A Catalunya tornarem a dir tantes vegades com faci falta «No passaran!». Més que mai, les entitats i els poders públics del país defensarem el dret de les persones a viure en llibertat, i treballarem per accelerar un canvi social que només serà possible si les polítiques públiques feministes són transinclusives, si les polítiques LGBTI+ són feministes, i si totes aquestes polítiques són també antiracistes i tenen en compte l’edat o la discapacitat.

Els drets de les persones LGBTI+ són part de la lluita compartida per la defensa del dret de totes les persones a ser i a viure lliures de discriminacions i de violències. Ja siguem persones cis, trans* o no-binàries i sigui quina sigui la nostra orientació sexual, aquesta lluita ens ha d’interpel·lar sempre, perquè els drets s’exerceixen i es garanteixen de manera col·lectiva.”

Vilafranca del Penedès, 28 de juny de 2022

 

Un nou servei del Consell Comarcal per a la ciutadania, les entitats i els ajuntaments de l’Alt Penedès

La consellera comarcal d’Atenció Ciutadana, Anna Doblas, ha presentat avui en roda de premsa aquest servei pioner que vol apropar l’Administració a la ciutadania reduint la bretxa digital.

Doblas ha explicat que “durant la pandèmia, les administracions van accelerar la digitalització i van seguir funcionant gràcies als tràmits electrònics. A dia d’avui, el 95% del tràmits són electrònics, però hi ha moltes persones que no tenen els coneixements necessàries per fer-los. Com que els ajuntaments i els consells comarcals som la porta d’entrada a l’Administració pública per a moltes persones, des del Consell Comarcal hem detectat aquesta necessitat i hem creat aquest servei pensant en els col·lectius que no han adquirit les competències digitals per fer tràmits electrònics, per tal que puguin adquirir-les amb un acompanyament”.

El Punt d’Assessorament Digital oferirà acompanyament individualitzat gratuït a les persones que vulguin fer tràmits telemàtics amb l’Administració, ja sigui amb l’ordinador, la tauleta o el telèfon mòbil. A tall d’exemple, podran demanar acompanyament per donar-se d’alta a La Meva Salut, demanar l’IdCAT o l’IdCAT Mòbil, fer tràmits amb les seus electròniques de les administracions locals, fer tràmits de la Seguretat Social o del SEPE.

Aquest assessorament individualitzat gratuït també estarà disponible per a les entitats de la comarca que vulguin fer tràmits amb certificat electrònic. Com ara, demanar el certificat d’estar al corrent de deutes tributaris de l’Agència Tributària de Catalunya i l’Agència Estatal d’Administració Tributària, el certificat d’estar al corrent de pagament de les obligacions de la Seguretat Social, sol·licitar subvencions, etc.

Un altre aspecte molt important del Punt d’Assessorament Digital del Consell Comarcal serà la formació. A petició dels ajuntaments o de les entitats, s’organitzaran formacions grupals gratuïtes, presencials o en línia, sobre tramitació digital per a col·lectius amb necessitats específiques.

Per contactar amb el Punt d’Assessorament Digital es pot telefonar al Consell Comarcal de l’Alt Penedès (Tel. 93 890 00 00 ext. 320), escriure un correu electrònic a l’adreça puntdigital@capenedes.cat o sol·licitar cita prèvia a través de la web del Consell Comarcal (www.ccapenedes.cat/cita-previa) .

Vilafranca del Penedès, 27 de juny de 2022

La Federació de Municipis de Catalunya va organitzar una sessió formativa per als ens locals de l’Alt Penedès i el Garraf sobre transparència i qualitat de la informació pública

Susanna Mérida, secretaria general adjunta de la FMC, va explicar que l’Àrea de Bon Govern de la Federació vol ajudar els ens locals a assolir el Segell Infoparticipa “perquè el compliment de la normativa de Transparència pot semblar una feina feixuga i poc lluïda i les administracions a vegades prioritzen altres àrees de servei; això fa que el nombre d’administracions que obtenen el Segell estigui relativament estancat”.

El Segell Infoparticipa l’atorga el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona, avaluant la informació que es publica a les webs i els portals de Transparència de les administracions públiques.

Per atorgar el Segell, el ComSET té en compte aspectes qualitatius, com ara que la informació estigui organitzada i presentada de manera clara, intel·ligible, completa i actualitzada, per possibilitar consultes àgils i ràpides per part de la ciutadania. I per facilitar la tasca dels serveis de Comunicació i Transparència de les administracions, ha elaborat una Guia per a l’Eficàcia Comunicativa, amb criteris bàsics sobre com elaborar i organitzar els continguts dels webs corporatius perquè siguin amigables i eficients i útils per a la ciutadania.

Per presentar la Guia i explicar aquests criteris a polítics i tècnics, es va fer una sessió formativa a càrrec d’Armand Balsebre, catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB, i Marta Corcoy, doctora en Periodisme i responsable de l’equip d’avaluació del Segell Infoparticipa.

A més d’explicar com millorar els webs de les administracions, els ponents van explicar els criteris que serviran per atorgar el Segell de 2022 (cada any els criteris són més exigents) i van donar orientacions pràctiques per millorar la redacció de les notícies i elements comunicatius de les administracions.

Va cloure la jornada el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, que va agrair el compromís dels tècnics de Comunicació i Transparència amb aquesta forma de servei a la Ciutadania.

Vilafranca del Penedès, 13 de maig de 2022

 

El dijous 16 de juny es va celebrar a la Múnia la XXII MostrActiva de la Gent Gran de l’Alt Penedès.

Imatges de la trobada

Aquest esdeveniment l’organitza anualment el Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès, amb el suport del Servei de Benestar Social del Consell Comarcal i de l’ajuntament i el casal de gent gran amfitrions. Per causa de la covid, les edicions de 2020 i 2021 no es van organitzar.

La celebració va començar amb una visita a la Mostra d’Activitats Lliures dels Casals de Gent Gran de l’Alt Penedès (MostrActiva), instal·lada a les dependències del Casal d’Avis de la Múnia. En aquesta edició de la MostrActiva, hi van participar 24 casals i associacions de gent gran de l’Alt Penedès i s’hi van exposar més de 100 peces realitzades pels assistents als tallers de manualitats.

Després de visitar l’exposició, els més de 150 assistents es van traslladar a la pista coberta de l’Escola El Castellot, on es van fer els parlaments de la tinent d’Alcaldia i regidora de la gent gran de l’Ajuntament de Castellví de la Marca, Núria Cañís, i del vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i president de l’Àrea d’Atenció a les Persones, Jordi Ferrer. Cañís va tenir paraules de record per a les persones grans que han quedat pel camí per causa de la covid i va definir la trobada com un homenatge a les persones grans que tenen ganes de fer coses pel seu municipi. Ferrer va afirmar que costarà tornar a agafar la dinàmica pre-pandèmia “però ho aconseguirem”, va agrair la feina de les Junta Permanent de la Gent Gran de l’Alt Penedès i de les juntes de totes les associacions de gent gran de la comarcal. També va recordar que el dia anterior (15 juny) havia estat el dia internacional contra els maltractaments a les persones grans i va animar els assistents a recórrer a Serveis Socials si tenen sospites o coneixement d’algun cas de maltractament.

Tot seguit l’actor vilafranquí Toni Regueiro va fer un monòleg humorístic molt divertit i que va animar a tots els assistents a la trobada.

A continuació es van fer públics els noms dels autors de les manualitats reconegudes pel jurat de la MostrActiva:

Maria Telma Fornós (de la Gornal), per la mascareta de punta, a la manualitat més original; Mercè Olivella  (de Subirats), pel joc de l’oca, a la manualitat més pràctica o útil; les puntaires de Sant Quintí de Mediona, per la cremallera brodada, a la manualitat més elaborada; Assumpta Giralt (de Castellví de la Marca), per la bossa de xapes, a la manualitat que ha utilitzat més materials reciclats, i Roser Puig (de la Granada), per un quadre, a la manualitat en què s’han utilitzat diverses tècniques.

Després els nens i nenes de la coral El Petit Vailet, de la Múnia, van interpretar diverses cançons que van ser molt aplaudides.

Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va acomiadar l’acte agraint la feina de les persones que han mantingut vius els casals de gent gran durant els 2 anys de la pandèmia. “Des de les administracions no sabíem si era bo estirar a la gent gran perquè sortís i fes activitats i vam deixar que decidíssiu vosaltres. (...) Les necessitats i els interessos de les persones grans són molt diferents perquè abasten un ventall d’edats cada dia més ampli. Des del Consell Comarcal i els ajuntaments volem acompanyar-vos, no manar res, sinó posar les eines perquè feu realitat les vostres necessitats i els vostres desitjos”.

La trobada va acabar amb un refrigeri ofert per l’Ajuntament de Castellví de la Marca.

Vilafranca del Penedès, 22 de juny de 2022

El plenari comarcal també va aprovar una modificació de pressupost per incorporar subvencions de la Generalitat i la Diputació

El dijous 12 de maig es va celebrar Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Després de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, es va presentar una proposta de l’Àrea d’Economia i Hisenda: l’aprovació de l’expedient de modificació de crèdit número 5 del pressupost del Consell Comarcal de 2022.

Carles Morgades, president de l’Àrea, va explicar que el volum total de la modificació eren 385.000 €, la major part dels quals es finançaven amb subvencions de la Generalitat i la Diputació de Barcelona i que es destinaven a suplementar partides com els casals d’estiu i espais d’acollida per a infants de 0 a 14 anys, el programa d’inserció laboral “Treball i Formació”, les despeses de personal de Serveis Socials, el manteniment de la Xarxa de sensors a la vinya del projecte Life Clinomics, la redacció de plans de Protecció Civil municipals i la difusió dels objectius de l’Agenda 2030.

La modificació del pressupost es va aprovar amb els vots a favor dels grups de Junts x Catalunya, ERC, el PSC-CP i ECGP, i amb l’abstenció del grup de la CUP.

Un cop finalitzades les propostes d’acord i dins la fase de control del Ple, el secretari va donar compte dels decrets de la Presidència, les resolucions de la Gerència i les actes de la Junta de Govern.

Tot seguit es va portar a aprovació la proposta d’adhesió a la sol·licitud de concessió de la Creu de Sant Jordi a la Coral Artesans de Gelida, amb motiu dels 125 anys de la seva creació. Antoni Romeu, conseller comarcal de Cultura, va explicar que la Coral va haver de canviar de nom durant molts anys per causa de la repressió franquista (per la connotació de “coral obrera”) i que, malgrat les vicissituds, la coral s’ha mantingut, s’ha revitalitzat en els darrers anys i enguany ha recuperat el nom fundacional com a homenatge als seus primers cantaires.

Aquesta proposta va ser defensada per consellers i conselleres de tots els grups i es va aprovar per unanimitat.

La sessió del Ple va finalitzar amb el torn d’informacions de la Presidència i el torn de precs i preguntes.

Vilafranca del Penedès, 14 de juny de 2022

Les subvencions serviran per transformar digitalment les empreses de comerç i de serveis i les parades dels mercats municipals, per donar suport a l’obertura de nous establiments comercials en locals buits i per reformar, ampliar o millorar els establiments ja existents. També hi ha subvencions als ens locals i les entitats representatives del sector del comerç

El Consell Comarcal forma part de la xarxa de punts d’assessorament per a emprenedors i empreses “Catalunya Emprèn” i ajuda els emprenedors i les empreses de l’Alt Penedès a tramitar els ajuts que convoca el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat adreçat a les entitats locals i a les empreses del comerç al detall, de serveis, d’artesania i de moda per a l’any 2022.

A efectes d’aquesta convocatòria, s’entenen com a empreses de serveis els tallers mecànics, els serveis fotogràfics, les copisteries i empreses d’arts gràfiques, els serveis de reparacions, les tintoreries i bugaderies, les perruqueries i els salons d’estètica i bellesa, els bars, les cafeteries, els restaurants, els serveis de menjar preparat i càtering i les agències de viatges detallistes

La transformació digital de les empreses pot consistir a fer webs personalitzades, fer accions de promoció i campanyes de comunicació i màrqueting digital, crear botigues en línia a partir d’un establiment físic, digitalitzar el punt de venda a peu de carrer, contractar o realitzar projectes d’estratègia digital i fer projectes i estudis de consultoria digital.

Pel que fa a les empreses de moda catalanes, se subvencionaran accions com la incorporació de processos, eines i matèries sostenibles que millorin el grau de circularitat dels seus productes així com la recuperació i reciclatge dels residus generats de la seva activitat.

Les empreses de l’Alt Penedès que vulguin rebre informació i assessorament sobre aquestes subvencions han de sol·licitar cita prèvia al Servei de Desenvolupament Econòmic i Ocupació del Consell Comarcal, via web, per telèfon (93 8900000 ext. 122 i 124) o per correu electrònic (procom@ccapenedes.cat).

El termini de presentació de sol·licituds per a aquesta convocatòria finalitza el 13 de juliol de 2022.

Vilafranca del Penedès, 14 de juny de 2022

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès va organitzar la reunió en línia de regidors i regidores i tècnics i tècniques municipals de Joventut que es va fer el dimarts 7 de juny per parlar sobre el Contracte Programa a la comarca de l’Alt Penedès

El director general de Joventut, Àlex Sastre, va explicar els imports atorgats en matèria de Joventut a través del Contracte Programa 2022-2025 que el Departament de Drets Socials ha signat amb el Consell Comarcal després de 2 anys de pròrroga de l’anterior Contracte Programa. Aquests imports serveixen per cofinançar les polítiques de Joventut del Consell Comarcal.

Àlex Sastre va presentar breument cadascuna de les línies que formen part del Contracte Programa (Servei Comarcal de Joventut, Oficina Jove i Desplegament de les polítiques locals de Joventut).

En termes generals, els imports atorgats han augmentat en totes les línies a nivell comarcal. També hi ha hagut un increment significatiu en el nombre de sol·licituds de subvenció a la Direcció General de Joventut per part dels ajuntaments de l’Alt Penedès, que ha passat de 18 a 22. L'increment de sol·licituds implica que hi ha més ajuntaments de l'Alt Penedès que han aprovat el seu Pla Local de Joventut i, per tant, que hi ha més polítiques locals de Joventut a la comarca.

La consellera comarcal de Joventut, Susanna Escribà, va valorar positivament l’increment d’un 17% de les aportacions respecte de l’anterior Contracte Programa per poder dur a terme polítiques de Joventut a la comarca.

Vilafranca del Penedès, 14 de juny de 2022

 

Treballaran durant 12 mesos a jornada completa realitzant diferents treballs relacionats amb l’interès general i social que repercutiran en els municipis de la comarca que col•laboren en el programa

Les persones contractades reuneixen els requisits de cadascuna de les tres línies de la convocatòria: 9 de la línia per a persones majors de 52 anys en situació d’atur, 9 de la línia per a persones en situació d’atur no perceptores de la prestació per desocupació i 5 de la línia per a persones en  situació d’atur destinatàries de la renda garantida de ciutadania.

Faran treballs a la brigada municipal dels ajuntaments d’Avinyonet del Penedès, les Cabanyes, Gelida, la Granada, Mediona, Olesa de Bonesvalls, el Pla del Penedès, Pontons, Puigdàlber, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Margarida i els Monjos, Subirats, Torrelavit i Torrelles de Foix. I tasques de suport a la gestió administrativa alls ajuntaments de Castellví de la Marca, Font-rubí, Olèrdola i Sant Quintí de Mediona i al Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

A més d’adquirir experiència laboral en un entorn de treball real, les persones contractades tindran un acompanyament integral i transversal que vetllarà per la seva inclusió social.

Les accions d’aquest programa tenen el propòsit de facilitar competències professionals i bàsiques a les persones en situació d’atur i més allunyades del mercat laboral, o bé amb més dificultats per accedir-hi, per millorar la seva ocupabilitat.

Les accions estan subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i efectuades amb les condicions establertes al Programa Treball i Formació regulat per la Resolució EMT/3879/2021, de 22 de desembre, per la qual s’obre la convocatòria per a l’any 2022 en relació amb les actuacions del Programa Treball i Formació de les línies MG52, PRGC i PANP l’Ordre EMT/176/2021, de 9 de setembre.

Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel SOC i finançada al 100% pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19.

Vilafranca del Penedès, 10 de juny de 2022

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca han obert el període de participació dels comerços, els serveis i les parades de mercat que es vulguin presentar a aquest programa

El Projecte Comerç 21 el promouen la Gerència de Serveis de Comerç  de la  Diputació de Barcelona i PIMEComerç, i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca. Està adreçat a microempreses que vulguin millorar els seus negocis.

A través del projecte Comerç 21 es defineixen i implementen noves estratègies per donar a cada negoci, de forma individual, l’impuls que necessita. En concret, es redefineix el model de negoci, s’identifiquen el seus punts de millora (comercialització, màrqueting, digitalització, equip humà, professionalització, gestió, etc.), es fa un assessorament personalitzat, es dissenya un pla d’accions i execució i s’ofereix un acompanyament personalitzat.              

Es seleccionaran 50 micropimes que tinguin menys de 10 treballadors.

El full de sol·licitud es pot descarregar des de la web www.comerc21.cat i s’ha de fer arribar per correu electrònic al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, aalmirall@ccapenedes.cat o a l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, comerc@vilafranca.cat abans del dia 15 de juny de 2022.

Vilafranca del Penedès, 2 de juny de 2022

Fins al 15 de juny es pot tramitar telemàticament la inscripció per al curs 2022-2023

L’Escola de Música de l’Alt Penedès apropa la formació musical als municipis mitjans i petits de la comarca. L’oferta educativa de l’EMAP inclou diferents programes per a infants (des dels 3 anys) i fins a joves adults; també ofereix un ventall de 16 instruments musicals i la participació de l’alumnat en conjunts instrumentals i vocals de l’Escola.

Les classes es fan en diferents aules de les escoles de primària o centres cívics cedits pels ajuntaments col·laboradors.

Per inscriure’s, cal estar empadronat en qualsevol dels 21 municipis col·laboradors:  Avinyonet del Penedès, les Cabanyes, Font-rubí, la Granada, Mediona, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, Pacs del Penedès, el Pla del Penedès, Puigdàlber, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Martí Sarroca, Sant Pere de Riudebitlles, Santa Fe del Penedès, Santa Margarida i els Monjos, Subirats, Torrelavit, Torrelles de Foix, Vilobí i Cabrera d’Anoia.

El tràmit telemàtic de sol·licitud d’inscripció s’ha de fer des del portal de Tràmits i Gestions de la web del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Per a més informació, es pot consultar la pàgina web de l’EMAP www.emap.cat o escriure a emap@ccapenedes.cat.

Vilafranca del Penedès, 2 de juny de 2022

En el transcurs del plenari es va presentar la Campanya forestal d’estiu dels Bombers i el Model de ciberseguretat per a les administracions locals de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya

El dijous 26 de maig es va celebrar sessió plenària del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’Alt Penedès. Cèsar Herráiz, alcalde d’Avinyonet del Penedès i president del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses, va posar a disposició de la resta de responsables municipals el claustre del monestir de Sant Sebastià dels Gorgs per poder celebrar la sessió.

En el primer punt de l’ordre del dia, Joan Rovira, cap de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud dels Bombers de la Generalitat de Catalunya, va presentar la campanya forestal d’estiu i els criteris organitzatius d’actuació en cas d’incendi. Rovira va recordar que estem en un entorn de canvi del model climàtic i de gestió forestal (menys pluges, temperatures més altes; menys conreus, més massa forestal) que està fent que els incendis siguin cada vegada més extrems, amb pirocúmuls que poden complicar molt les tasques d’extinció.

El telèfon 112 continua sent el número des d’on es centralitzen les trucades, però Rovira va demanar als alcaldes i alcaldesses que tinguessin a mà el seu telèfon i el de la Sala de Control dels Bombers a Sant Boi per a una millor coordinació amb els ajuntaments.

Si un incendi no queda controlat durant els primers 60’, s’instal·la un centre d’operacions als afores del nucli urbà del municipi afectat i s’estableix un comandament d’enllaç per coordinar tots els factors i agents relacionats amb les tasques d’extinció: sales de control territorial dels Bombers a Sant Boi de Llobregat i Cerdanyola, autoritats locals i grups actuants en el territori (ADF, Protecció Civil, vigilants de la Diputació, policies locals, mossos d’esquadra, Creu Roja, Servei d’Emergències Mèdiques, etc.).

En el segon punt de l’ordre del dia, Manel Herrer, responsable de Seguretat de la Informació per a les Administracions Locals de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, va presentar el Model de ciberseguretat per al món local.

L’Agència ofereix 3 serveis (Formació i informació, Solució tecnològica Catalonia SOC i Resposta als incidents) en línia amb els seus 3 grans objectius (millorar el nivell de ciberseguretat, millorar la capacitat de resposta en cas de ciberatac i incrementar la cultura de la ciberseguretat a les administracions locals).

Herrer va explicar que cada vegada hi ha més ciberatacs, fins i tot en municipis petits, que normalment consisteixen en un segrest de la informació (mitjançant l’encriptació) i el pagament d’un rescat amb resultats incerts. Aquests atacs es poden reduir impartint una formació bàsica al personal dels ajuntaments i consells comarcals. També es poden minimitzar desplegant als ens locals la solució Catalonia SOC de control de la navegació, que protegeix contra el segrest d’informació, el robatori de credencials, la fuita de dades, l’explotació de vulnerabilitats, la infecció amb programari maliciós, el frau electrònic, l’extorsió i similars.

En el tercer punt de l’ordre del dia del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses es va parlar sobre la recollida de vehicles abandonats a la via pública. Es va convidar l’empresa que presta el servei de dipòsit de vehicles a diferents municipis de l’Alt Penedès per explicar a grans trets en què consisteix aquest servei. Aquest és un tema que preocupa els responsables municipals, perquè pot provocar molèsties als veïns i veïnes i perquè la tramitació administrativa dels vehicles abandonats impedeix retirar-los d’immediat.

En el torn d’informacions de la Presidència, els alcaldesses i les alcaldesses van ser convocats a una sessió extraordinària que se celebrarà durant el mes de juny per presentar-los els treballs preliminars del Pla Territorial Parcial del Penedès abans que es presentin a exposició pública.

Vilafranca del Penedès, 30 de maig de 2022

 

 

Aquest premi s’organitza per fomentar la recerca històrica sobre el Penedès i per fomentar l’edició d’obres inèdites d’aquesta temàtica en llengua catalana. Consisteix en la concessió d’un ajut econòmic de 1.000€ per subvenir a les despeses d’edició.

Es poden presentar a la convocatòria tant els autors del treball de recerca com les empreses o entitats que siguin responsables de la seva publicació. El termini de presentació de sol·licituds és de l’1 al 15 de juny (ambdós inclosos).

El jurat encarregat d’atorgar el Premi a l’Edició de Recerca Històrica 2022 estarà format per un representant de l’Institut d’Estudis Penedesencs, un representant de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès i el conseller de Cultura del Consell Comarcal.

L’any 2021 va guanyar el premi l’obra “L'equip d'hoquei patins de Vilafranca del Penedès”, de Miquel del Cerro, que properament publicarà l’Editorial Andana.

Les bases de la convocatòria i la instància de sol·licitud es poden trobar al portal de “Tràmits i Gestions” del web del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (dins l’apartat “Cultura”). Les persones que necessitin més informació es poden adreçar al Servei de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (Tel. 93 890 00 00 ext. 231 – comunicacio01@ccapenedes.cat).

Vilafranca del Penedès, 27 de maig de 2022

Dilluns l’Associació AMPERT va presentar la nova furgoneta amb què farà el transport diari dels pacients de càncer.

En la sessió plenària del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’Alt Penedès de 14 de juliol 2021, es va acordar per unanimitat que tots els ajuntaments farien una aportació extraordinària a AMPERT (en funció del nombre d’habitats de cada municipi i a través de la signatura d’un conveni amb el Consell Comarcal) per contribuir a la compra de la furgoneta.

Des de la Presidència del Consell Comarcal es vol agrair públicament la implicació de tots els ajuntaments perquè ha fet possible la continuïtat d’aquest servei tan valuós que es presta gratuïtament i de manera desinteressada als veïns i veïnes dels 27 municipis de la comarca que reben tractaments de radioteràpia a l’Hospital Duran i Reynals.

Vilafranca del Penedès, 26 de maig de 2022

El Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès insta a fer la sol·licitud al més aviat possible un cop oberta la convocatòria

Properament està previst que s’obri la convocatòria per sol·licitar les subvencions per al pagament del lloguer per a les persones entre 18 i 35 anys. El Bo Jove de Lloguer el podran sol·licitar les persones joves que ja visquin de lloguer, compartint habitatge o en una habitació llogada, i també les persones joves que tinguin previst viure de lloguer encara que no hagin començat fer-ho. La persona sol·licitant haurà de disposar d’una font regular d’ingressos que reporti unes rendes anuals.

Atès que les subvencions s’atorgaran per estricte ordre de sol·licitud i sempre que es compleixin els requisits, des del Servei Comarcal d’Habitatge s’aconsella tenir preparada la documentació i fer el tràmit per Internet. Per fer aquest tràmit telemàtic caldrà tenir un certificat digital, el certificat de titularitat d’un compte bancari, el contracte de l’habitatge o habitació i els rebuts dels pagaments (quan s’hagi iniciat el lloguer).

L’import d’aquestes subvencions podrà ser de fins a 250 euros mensuals (amb el límit de l’import mensual de la renda o del preu de cessió) i es concediran per 2 anys. Poden ser beneficiàries d’aquesta subvenció totes les persones convivents titulars del contracte que compleixin els requisits de la convocatòria. Si hi ha més d’una persona beneficiària en un mateix habitatge, la suma de les subvencions concedides no podrà superar l’import mensual del lloguer o del preu de cessió (en aquest cas es minorarà la subvenció en la proporció corresponent). Els import rebuts pel Bo Jove de Lloguer s’hauran de declarar a la renda de l’any següent.

Tota la informació referent al Bo Jove de Lloguer es pot trobar a la pàgina d’inici de la web del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (www.ccapenedes.cat), a l’apartat Destaquem/Ajuts d’Habitatge. Les persones que necessitin aclarir algun dubte poden telefonar al Servei Comarcal d’Habitatge (Tel. 93 890 00 00, escollint l’opció “Habitatge” del menú).

Vilafranca del Penedès, 25 de maig de 2022

Per celebrar-ho, el diumenge 22 de maig més de 100 alumnes van protagonitzar el Concert de Formacions que es va fer al teatre d’El Centre de Sant Martí Sarroca

L’acte va reunir al voltant de 500 persones tot i que va canviar d’ubicació a última hora per les altes temperatures previstes (s’havia de celebrar a l’aire lliure dins el recinte del Castell de Sant Martí Sarroca).

Els alumnes van actuar agrupats en les formacions intermunicipals que són l’emblema de l’Escola: Orquestra de guitarres i baixos, Ensemble de flautes, Orquestra de Corda, Orquestra simfònica de joves, Jazz Band i Xaranga. Cada formació està integrada per alumnes de diferents aules dels 21 municipis en conveni amb l’EMAP.

Sònia Jansà, regidora d'Ensenyament i Cultura de Sant Martí Sarroca, va afirmar que era un privilegi tenir l'EMAP al seu municipi i que els nens i les nenes puguin formar part de conjunts instrumentals com la Xaranga. Josep M. Padullés, alcalde de Sant Martí, va posar en valor la missió de l'EMAP d'apropar la formació musical de qualitat als nens i nenes dels pobles petits.

Albert Tort, conseller d'Ensenyament del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va expressar la satisfacció de veure créixer el projecte de l’EMAP fins al punt que avui hi ha gairebé 500 alumnes matriculats i l’escola està present a 21 municipis. També va presentar l’EMAP com una eina de vertebració i cohesió del territori i va destacar la manera com va superar el període de la pandèmia i la bona gestió que se'n va fer. Sílvia Romera, directora de l'escola, va fer un repàs a 15 anys de projecte, va agrair a tots els implicats la seva col·laboració i va presentar el nou logotip que l’EMAP farà servir a partir d’ara.

Després de les diferents actuacions, que van despertar l'admiració del públic, Xavier Lluch, president del Consell Comarcal, va tancar l’acte i va ratificar el compromís amb aquest projecte educatiu del qual el Consell Comarcal se sent tan orgullós.

Per al tancament del curs escolar 2021-2022, l’EMAP prepara dos concerts més: la Cantata de Sensibilització i Iniciació dels més petits, que es farà el dissabte 28 de maig, a les 12 del migdia, a Torrelavit, i el concert dels conjunts vocals, que es farà el dissabte 11 de juny, a les 6 de la tarda, a la Granada.

Vilafranca del Penedès, 24 de maig de 2022

 

El plenari comarcal també va aprovar l’addenda al conveni amb SUMAR per a la prestació del servei de dinamització de la gent gran a diversos municipis de l’Alt Penedès

El dijous 12 de maig es va celebrar Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Després de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, es va presentar una proposta de l’Àrea d’Economia i Hisenda: l’aprovació de l’expedient de modificació de crèdit número 4 del pressupost del Consell Comarcal de 2022. Carles Morgades, president de l’Àrea, va explicar que era una modificació important perquè calia incorporar majors ingressos en concepte de transferències de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de la comarca per valor de 918.681 €.

Aquesta modificació permetrà contractar temporalment 23 persones en situació d’atur a través de 3 línies del programa “Treball i Formació”: majors de 52 anys, persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania i persones en situació d’atur de llarga durada que han exhaurit les prestacions per desocupació. Aquestes persones realitzaran obres i serveis d’interès general i en benefici de la comunitat a 21 ajuntaments de l’Alt Penedès. L’objectiu d’aquest programa és millorar l’ocupabilitat de les persones participants.

La modificació de crèdit també es destinarà a altres projectes com l’obra d’habilitació de les vies ciclables interurbanes, l’Oficina de Transició Energètica de l’Alt Penedès, els ajuts de menjador escolar, les dinamitzadores de la gent gran i els convenis amb la Fundació Mas Albornà, la Fundació l’Espiga i Ampert.

La modificació del pressupost es va aprovar amb els vots a favor dels grups de Junts x Catalunya, ERC, el PSC-CP i ECGP, i amb l’abstenció del grup de la CUP.

Tot seguit es va presentar una proposta de l’Àrea d’Atenció a les Persones: l’aprovació de l’addenda al conveni d’encàrrec de gestió a l’empresa pública SUMAR, Serveis Públics d’Acció Social de Catalunya, per augmentar les hores de dedicació de les professionals del servei de dinamització de la gent gran que el Consell Comarcal presta a 15 municipis de l’Alt Penedès.

L’addenda es va aprovar amb els vots a favor dels grups de Junts x Catalunya, ERC, el PSC-CP i ECGP, i amb l’abstenció del grup de la CUP.

Un cop finalitzades les propostes d’acord i dins la fase de control del Ple, el secretari va donar compte dels decrets de la Presidència, les resolucions de la Gerència i les actes de la Junta de Govern.

La sessió del Ple va finalitzar amb el torn d’informacions de la Presidència i el torn de precs i preguntes.

Vilafranca del Penedès, 16 de maig de 2022

 

Amb una puntuació d’un 94 % d’indicadors positius, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès és un dels 11 consells comarcals que han rebut el Segell Inforparticipa a la Transparència i la Qualitat de la Informació

El grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència de la Universitat Autònoma de Barcelona ha fet públics els guardons InfoParticipa 2021 als 136 ajuntaments (14% dels municipis de Catalunya), els 11 consells comarcals (26%) i les 3 diputacions que compleixen amb els indicadors de transparència i qualitat de la informació definits pel Laboratori.

Aquests guardons s’atorguen avaluant la informació que es publica a les webs i els portals de Transparència de les administracions públiques; en concret, s’analitza si la informació publicada facilita que qualsevol ciutadà o ciutadana pugui saber quins són els representats polítics del municipi, com es gestionen els recursos i quines eines de participació ciutadana ofereixen les administracions. Els resultats es publiquen, georeferenciats, al Mapa Infoparticipa.

Per atorgar el Segell es tenen en compte aspectes qualitatius, com ara que la informació estigui organitzada i presentada de manera clara, intel·ligible, completa i actualitzada, per possibilitar consultes àgils i ràpides per part de la ciutadania.

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès treballa permanentment per organitzar, actualitzar i millorar els continguts de la web corporativa i el portal de Transparència; per això, malgrat cada any augmenta el nivell d’exigència qualitativa per obtenir aquest reconeixement a l’excel·lència en la Transparència, ha rebut el Segell Infoparticipa per 7è any consecutiu des que es van començar a avaluar els consells comarcals l’any 2015.

L’acte de lliurament dels Segells es va fer el dilluns 9 de maig a la sala d’actes del Rectorat de la UAB. Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va recollir el Segell Infoparticipa en nom de la corporació.

Vilafranca del Penedès, 13 de maig de 2022

 

JOVENTUT DE L’AJUNTAMENT DE SUBIRATS I EL SERVEI DE PREVENCIÓ DE DROGODEPENDÈNCIES DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS ORGANITZEN UNA XERRADA PER A MARES I PARES D’ADOLESCENTS

L’objectiu de la xerrada és dotar a les mares i els pares d’eines educatives per realitzar un bon abordatge del tema de l’alcohol i altres drogues, amb una actitud de comprensió i amb la creació d’espais de debat i reflexió, per prevenir el consum problemàtic per part dels seus fills i filles.

A partir d’una dinàmica participativa i de debat, la xerrada servirà per reflexionar sobre les noves emocions, sensacions i desitjos que viuen els i les adolescents, i sobre els canvis en els relacions familiars i els conflictes que se’n deriven. També es parlarà sobre la realitat juvenil, els espais d’identitat i de relació de les persones joves, i el risc d’un possible consum d’alcohol i altres drogues.

La xerrada es farà el dilluns 23 de maig, a les 7 de la tarda, a l’espai SUBIJOVE ORDAL de l’Ajuntament de Subirats (Av. Barcelona, 47 – Ordal – Tel. 93 817 97 16). Les persones interessades a participar-hi s’han d’inscriure prèviament a través de l’enllaç https://forms.gle/ZTituV8CCXRVZQVJA.

La xerrada “Parlem sobre drogues” anirà a càrrec de la psicòloga i terapeuta familiar sistèmica Núria Puentes, del Servei de Prevenció de Drogues del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Des del Servei de Prevenció de Drogues es coordinen els 3 plans de Drogues de l’Alt Penedès (Vilafranca, Sant Sadurní i Pla Comarcal) i una de les seves prioritats és el treball amb les famílies. En aquest servei del Consell Comarcal s’emmarca el Servei d’Assessorament Familiar d’Alcohol i altres Drogues (SAFAD), que ofereix atenció personalitzada a persones de totes les edats sobre dubtes, qüestions i dificultats familiars i personals, relacionades amb el consum i l’addicció a les drogues.

Durant l’any passat, el SAFAD va atendre prop de 300 persones, i des de l’inici d’aquest any, 140.  Sovint les persones que consulten no són les que consumeixen, sinó les que estan preocupades pel consum del seu fill, filla, parella, familiar, amic o amiga.

Per demanar cita al SAFAD de Vilafranca cal trucar al telèfon 93 118 40 05 i per al SAFAD de Sant Sadurní, al telèfon 93 891 30 29.

Vilafranca del Penedès, 12 de maig de 2022

 

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia han signat un conveni de suport tècnic per dinamitzar els polígons d’activitat econòmica del municipi i les empreses que hi són ubicades

Amb aquesta col·laboració es reforçarà la tasca que, des del servei Nexes, ja ofereix l’Ajuntament a les empreses i els emprenedors del municipi amb l’objectiu de dinamitzar, diversificar i impulsar el creixement del seu teixit empresarial i productiu.

Amb el suport tècnic del Consell Comarcal es farà especial èmfasi en la prospecció, dinamització i promoció dels 4 polígons d’activitat econòmica del municipi (Can Ferrer I i II, Les Casetes d’en Mir i Molí del Racó) i en la consolidació i el creixement de les més de 100 empreses que hi són ubicades.

També es reforçaran aquells projectes que integrin mesures de dinamització econòmica amb vistes a la creació de llocs de treball en el sector vitivinícola, industrial o comercial, es fomentarà l’emprenedoria, es dinamitzaran i promocionaran els Productes de la Terra, es reforçarà l’assessorament i l’orientació a les persones en situació d’atur del municipi i es col·laborarà en els programes, projectes i estudis d’interès local que s’ajustin a les diferents línies de subvenció anuals de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

L’Ajuntament facilitarà la infraestructura necessària per al desenvolupament del treball dels tècnics del Consell Comarcal que es desplacin al municipi i donarà a conèixer aquest servei a la ciutadania i les empreses de Sant Sadurní.

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès té convenis de col·laboració similars, en matèria de Desenvolupament Econòmic i Ocupació, amb els municipis de Gelida, Mediona, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, el Pla del Penedès, Pontons, Sant Llorenç d’Hortons i Sant Pere de Riudebitlles.

Vilafranca del Penedès, 9 de maig de 2022

 

El divendres 29 d’abril, el Comitè d’Ètica Social de l’Alt Penedès va organitzar la primera jornada de reflexió ètica per als i les professionals de Serveis Socials de l’Alt Penedès a l’edifici de l'Enològica de Vilafranca

L’objectiu d’aquesta jornada era donar a conèixer i apropar el treball del Comitè d’Ètica als i les professionals de Serveis Socials de la comarca i oferir-los un espai de trobada i intercanvi.

Per explicar com treballa el Comitè d’Ètica, es va abordar un cas de manera conjunta, per veure les diferents perspectives ètiques relacionades amb la intervenció des de Serveis Socials. El Comitè d’Ètica Social és interdisciplinar (amb especialitats com Educació Social, Treball Social, Psicologia i Pedagogia) i l’integren professionals d’equips que treballen amb col·lectius diversos (famílies, persones amb dependència, gent gran, infants i adolescents).

A més de ser una eina consultiva propera i fàcilment accessible davant casos o situacions que puguin generar dilemes ètics entre els i les professionals  dels Serveis Socials, el Comitè d’Ètica té altres funcions: promoure la sensibilització i la formació en valors ètics a les organitzacions; fomentar i difondre bones pràctiques professionals i organitzatives en els Serveis Socials mitjançant l’elaboració de protocols, criteris i recomanacions; col·laborar en l’educació sobre l’ètica en l’ús dels serveis públics per part de la població, i difondre entre la ciutadania la idea de la necessitat de fer un ús responsable dels Serveis Socials.

A la jornada hi van participar més de 50 professionals de Serveis Socials del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i Ajuntament de Vilafranca del Penedès. A més dels membres del Comitè d’Ètica Social de l’Alt Penedès i de representants dels Espais de Reflexió Ètica en Serveis d’Intervenció Social de Catalunya, la jornada va comptar amb la participació d’Ester Busquets, doctora en Filosofia, diplomada en Infermeria i professora d’Ètica a la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Vilafranca del Penedès, 6 de maig de 2022

Accelera el Creixement és un programa promogut per la Diputació de Barcelona i PIMEC, on el Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca i el Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès participen com a agents de referència per a les empreses del territori

L'objectiu és ajudar les empreses participants a impulsar el seu creixement mitjançant l’elaboració d’un pla de creixement operatiu i un assessorament personalitzat per part de consultors d’alt nivell. En aquesta edició, davant les dificultats a les quals s’han enfrontat les empreses en els darrers dos anys, el programa s’ha reorientat i adaptat per ajudar les PIMES a transformar els seus negocis d’acord a les noves circumstàncies; és a dir, a revisar l’estratègia de l’empresa amb experts i a treballar palanques clau (com són la transformació digital, les millores en la comercialització de productes i serveis, la internacionalització i l’organització empresarial, adaptades al nou context) per afrontar aquesta situació incerta, i també una nova palanca, la del finançament, per analitzar i reforçar l’estructura financera (que en la majoria de casos s’ha vist afectada).

El programa està adreçat a pimes amb 3 treballadors o més, que tinguin 5 o més anys de vida, amb la matriu o el centre de decisió a la província de Barcelona i que tinguin voluntat d'invertir en el seu creixement.

Les empreses interessades han de passar per un procés de selecció prèvia per figurar entre les 50 seleccionades per a aquest any 2022. En les deu edicions anteriors del programa, hi han participat amb èxit una trentena d’empreses penedesenques, que han crescut en facturació, volum d’exportacions o en plantilla, entre d’altres.

Per informar amb més detall sobre les característiques del programa Accelera el Creixement, es realitzaran dues sessions informatives en format telemàtic, el dijous 19 de maig, de 11 a 12 h, i el dimecres 25 de maig, de 16 a 17 h (formulari d'inscripció a les jornades informatives)

El termini per a la presentació de candidatures finalitza el dimarts 7 de juny. Més informació a:

Ajuntament de Vilafranca del Penedès - Servei de Promoció Econòmica - Pl. Àgora, 1 - Polígon industrial Domenys II – Vilafranca - Tel. 93 817 11 69 – promocioeconomica@vilafranca.cat

Consell Comarcal de l'Alt Penedès - Servei de Desenvolupament i Ocupació - C/ Hermenegild Clascar, 1-3 – Vilafranca - Tel. 93 890 00 00 - ext. 124 - procom@ccapenedes.cat

Vilafranca del Penedès, 6 de maig de 2022

 

Aquest projecte és un dels 12 finalistes als millors projectes europeus sobre protecció de la natura, medi ambient i acció climàtica, pel seu caire d’innovació, inspiració i efectivitat. El guanyador el decidirà el públic amb els seus vots

VÍDEO DE PRESENTACIÓ DEL PROJECTE

El projecte Life Clinomics va néixer l’any 2016 amb l’objectiu de desenvolupar processos participatius territorials que ajudessin a millorar la capacitat d’adaptació dels territoris i dels respectius sectors econòmics i productius als impactes del canvi climàtic.

L'equip ha implicat diversos municipis, empreses privades i agents interessats en el desenvolupament d'una estratègia i plans d'acció per fomentar la participació local en l'adaptació al canvi climàtic. L'equip també ha proposat un pacte d'adaptació al canvi climàtic per fomentar l'adopció d’accions en altres àrees i ha impartit formació d'adaptació a funcionaris públics i empreses privades. Els resultats del projecte Life Clinomics són replicables a altres territoris i s'han incorporat a l'Estratègia d'adaptació al canvi climàtic de Catalunya 2021-2030.

El projecte ha estat coordinat per la Diputació de Barcelona, s’ha finançat amb fons europeus Life i ha tingut 7 socis: el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre, la Cambra de Comerç de Barcelona, Unió de Pagesos, Comissions Obreres i la Unió General de Treballadors i l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic de la Generalitat.

El projecte Life Clinomics ha analitzat com impactarà el canvi climàtic sobre les economies de 3 territoris: la comarca de l’Alt Penedès, la reserva de la biosfera del Parc Natural del Montseny i la reserva de la biosfera de les Terres de l’Ebre; ha proposat 103 iniciatives per adaptar-se a aquest impacte i n’ha executat 6 amb carácter pilot i demostratiu (vegeu el document amb els principals continguts i resultats del projecte).

A la comarca de l’Alt Penedès les accions pilot que es van impulsar des del Consell Comarcal van ser la silvopastura al Parc del Foix (gestió del sotabosc amb ramats de cabres de pastors locals) i l’Observatori de la Sequera de l’Alt Penedès (mesurament de la humitat del sòl amb sensors instal·lats a les vinyes, per estudiar la interacció entre la humitat del sòl i altres dades meteorològiques i les tasques que es duen a terme a la vinya).

Fins al 30 de maig, dia en què es lliuraran els LIFE AWARDS 2022, es pot votar per donar suport a l’únic projecte que representa a Catalunya en aquesta convocatòria europea. En el procés de votació es demana la confirmació del vot a través de l’adreça de correu electrònic.

Vilafranca del Penedès, 4 de maig de 2022

 

 

L’oïdi necessita tractaments preventius, perquè quan es detecta les estructures internes de la planta ja estan infectades i no es poden recuperar

El Servei Comarcal de Desenvolupament i Ocupació, en el marc de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, organitza una formació adreçada als viticultors de l’Alt Penedès per parlar sobre el fong de l’oïdi i les diferents pràctiques per combatre’l: el maneig del sòl, la utilització de productes fungicides i la modelització de les plagues.

Els experts responsables de les ponències pertanyen a les empreses AgroAssessor, AFEPASA i Central de Compres Vitivinícoles, i al Servei de Sanitat Vegetal de la Generalitat i l’INCAVI.

La jornada es farà el dijous 5 de maig, a Mastinell Cava & Hotel (Vilafranca del Penedès), de 9,30 a 14 h. En acabar la formació es farà un dinar amb tots els participants.

L’assistència és gratuïta però les places són limitades, per la qual cosa cal inscriure’s prèviament al Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (Tel. 93 890 00 00 ext. 121 – aalmirall@ccapenedes.cat).

Vilafranca del Penedès, 27 d’abril de 2022

Les persones participants i les empreses podran tenir accés a les dades per 40 sensors repartits per tota la comarca

INSCRIPCIÓ AL PROJECTE

En els darrers mesos, el Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració dels 27 ajuntaments de l’Alt Penedès, ha posat en marxa el programa “Treball, Talent i Tecnologia”. Aquest programa vol portar la tecnologia a tots els sectors econòmics relacionats amb la cadena de valor de l’alimentació i les begudes a l’Alt Penedès, des de l’agricultura fins al comerç i la restauració.

Una de les accions en què s’està treballant és la digitalització del sector vitivinícola mitjançant la monitorització de les dades recollides per 40 sensors repartits per tota la comarca.

Els viticultors poden tenir accés a aquestes dades a través de la web i l’aplicació mòbil Sencrop, que els manté actualitzats sobre la situació de la comarca en temps real. Això els ha de permetre reduir la quantitat de fitosanitaris que apliquen a les seves vinyes i fer una gestió del vigor adaptada a la productivitat requerida i a la variabilitat meteorològica. És a dir, que la informació permet millorar la sostenibilitat i la competitivitat.

Participar en el projecte durant el primer any i tenir accés a les dades de 10 sensors té un cost de 35 € anuals per a cada viticultor; després el cost serà de 115 € anuals.

Per saber més informació del projecte cal contactar amb el Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (Tel. 93 890 00 00, ext. 121 – A/e: tttpenedes@ccapenedes.cat). Les places són limitades.

Vilafranca del Penedès, 26 d’abril de 2022

El plenari comarcal també va aprovar una moció contra l’exclusió financera, una moció per reclamar la posada en marxa del metro-bus Penedès i una moció de suport a la concessió de la Creu de Sant Jordi a la Polifònica de Vilafranca

El dijous 21 d’abril es va celebrar Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Després de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, es van presentar 2 propostes de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat que consistien a donar compte de l’adjudicació, per part de la Junta de Govern, de dos contractes de subministrament d’elements d’eficiència energètica en l’enllumenat públic per als municipis de Subirats i Sant Sadurní d’Anoia. Aquestes actuacions estan incloses dins l’operació “Penedès, municipis compromesos amb la sostenibilitat”, cofinançada pel PO FEDER de Catalunya 2014-2020, eix prioritari 4.

A continuació, es van debatre 3 propostes de l’Àrea d’Economia i Hisenda. La primera, donar compte de la liquidació dels pressupostos del Consell Comarcal i del Consorci de Promoció Turística del Penedès de l’exercici 2021. Carles Morgades, president de l’Àrea, va explicar que “ambdós organismes tenen una economia sanejada: el pressupost del Consell Comarcal s’ha tancat amb un estalvi net de 1.793.770 €, un resultat pressupostari ajustat de 344.329 € i un romanent de tresoreria per a despeses generals de 2.100.335 €. Pel que fa al pressupost del Consorci, s’ha tancat amb un estalvi net i un resultat pressupostari ajustat de 12.306 €, i un romanent de tresoreria per a despeses generals de 105.272 €.”

La segona proposta de l’Àrea d’Economia i Hisenda era l’aprovació de l’expedient de modificació de crèdit número 2 del pressupost del Consell Comarcal de 2022. Morgades va explicar que calia incorporar majors ingressos en concepte de transferències de la Diputació de Barcelona en el marc del programa contra la vulnerabilitat social i accions de millora dels Serveis Socials, per valor de 128.500 €, i majors ingressos en concepte de transferències dels ajuntaments de l’Alt Penedès per la prestació dels serveis d’Arquitectura i Enginyeria, per valor de 83.233 €.

La modificació del pressupost es va aprovar amb els vots a favor dels grups de Junts x Catalunya, ERC, el PSC-CP i ECGP, i amb l’abstenció del grup de la CUP.

La tercera proposta de l’Àrea d’Economia i Hisenda era l’aprovació de la modificació de la plantilla de personal i la relació de llocs de treball del Consell Comarcal, per incloure 10 places de nova creació, estabilitzar 8 places de personal temporal, modificar 3 llocs de treball i incorporar-ne 2 de nous per noves necessitats i serveis i per reorganització interna dels serveis existents. El vicepresident Carles Morgades va explicar que “l’objectiu és aconseguir reduir la temporalitat fins al 20% al llarg de l’any que ve per donar compliment a la Llei 20/2021 de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat a l'ocupació pública”.

La modificació de la plantilla i la relació de llocs de treball es va aprovar amb els vots a favor dels grups de Junts x Catalunya, ERC, el PSC-CP i ECGP, i amb l’abstenció del grup de la CUP.

Tot seguit es van presentar 3 propostes de l’Àrea de Plans Transversals. Les dues primeres, la declaració com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) de la Capella de la Maternitat de la Mare de Déu dels Casots i el seu entorn, i de la Vil·la romana de Ca l’Escuder a Lavern, al municipi de Subirats.

Antoni Romeu, conseller comarcal de Cultura, va explicar que “la capella dels Casots és un edifici del segle XX que l’Ajuntament de Subirats vol convertir en centre d’interpretació on exposar els vestigis arqueològics custodiats al Vinseum i al Museu de l’Institut Català de Paleontologia i on donar a conèixer els jaciments arqueològics propers (Puig del Cocodril, els Casots i la Torrota d’en Llopart), i també vol convertir l’espai al voltant de la capella en un mirador turístic i un punt de partida de diverses rutes per l’entorn de la Serra d’Ordal”.

Pel que fa a la Vil·la romana de Ca l’Escuder, Romeu va explicar que “hem de retrocedir 2.000 anys. Es tracta d’una troballa recent, soterrada i inèdita fins al moment... una important vil·la romana amb balneari, ubicada en una elevació a les vinyes de Ca l’Escuder i envoltada per un fort meandre de la riera de Lavernó... Al Penedès hi ha poques vil·les romanes i s’ha de preservar per al seu estudi posterior”.

Ambdues declaracions de BCIL es van aprovar per unanimitat.

La tercera proposta de l’Àrea de Plans Transversals era ratificar l’acord de la Junta de Govern de pròrroga del contracte administratiu del Servei d’acompanyants del transport escolar. Albert Tort, president de l’Àrea, va informar que la pròrroga de 2 anys ja estava prevista en els plecs de condicions per a l’adjudicació del contracte.

La ratificació de la pròrroga es va aprovar amb els vots a favor dels grups de Junts x Catalunya, ERC, el PSC-CP i ECGP, i amb l’abstenció del grup de la CUP.

Un cop finalitzades les propostes d’acord i dins la fase de control del Ple, el secretari va donar compte dels decrets de la Presidència, les resolucions de la Gerència i les actes de la Junta de Govern.

Tot seguit va començar el debat d’una primera moció encapçalada per tots els grups polítics del Consell Comarcal per donar suport a les mesures contra l’exclusió financera.

Montserrat Romagosa, portaveu del grup comarcal d’En Comú Guanyem Penedès, va explicar que “aquesta moció fa referència a la cada vegada més difícil accessibilitat als serveis que presten les entitats bancàries. L’aposta digital i la política d’estalvi de costos, amb cada vegada menys atenció personalitzada, perjudiquen de manera molt sensible la gent gran, la població amb pocs recursos digitals i els pobles més petits”.

Xavier Lluch, president del Consell Comarcal, va explicar que a l’Alt Penedès hi ha 6 municipis que no tenen oficina bancària ni caixer automàtic.

La moció insta les institucions i administracions amb competències en l’àmbit financer a actuar de manera immediata per revertir la situació impulsant mesures legislatives i de gestió. També insta el Govern de l’Estat a vetllar pel compliment de la Llei de protecció dels consumidors i usuaris per part de les entitats financeres, i del Protocol estratègic per reforçar el compromís social i sostenible de la Banca. Finalment, dona suport a la Proposició de Llei del Govern de la Generalitat per garantir el servei de caixer automàtic en els municipis en risc d’exclusió financera.

Després es va debatre una segona moció presentada pel grup comarcal d’En Comú Guanyem Penedès per reclamar la posada en marxa del metro-bus Penedès que ha d’unir les 4 capitals comarcals penedesenques: Igualada, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i el Vendrell.

Montserrat Romagosa va afirmar que “amb aquesta proposta de metro-bus circular (...) el Penedès gaudiria d’un sistema públic de mobilitat sostenible que beneficiaria la immensa majoria de la població resident i contribuiria a reduir la petjada ecològica”.

La moció insta a elaborar, en el marc de la Taula de Mobilitat del Penedès i en el termini de 6 mesos, una anàlisi de les necessitats i alternatives per establir aquest servei de metro-bus. Aquest estudi s’ha de compaginar i complementar amb l’estudi sobre el transport sanitari entre els hospitals de Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf. La moció també insta el Govern de la Generalitat a dur a terme durant l’any 2022 les actuacions incloses en les conclusions de l’anàlisi i a fer viable el servei de forma regular.

Finalment es va presentar una tercera moció per donar suport i adherir-se a la proposta de sol·licitud de concessió de la Creu de Sant Jordi a l’entitat Polifònica de Vilafranca.

Antoni Romeu, conseller comarcal de Cultura, va explicar que “la Polifònica compleix 75 anys d’història, té un llarg bagatge musical, cívic i cultural, i és coneguda per tothom a la comarca. La Creu de Sant Jordi es va crear per distingir les persones i entitats que han prestat serveis en el pla cívic i cultural en defensa de la identitat de Catalunya i la Polifònica és mereixedora d’aquesta distinció”.

Les 3 mocions es van aprovar per unanimitat.

La sessió del Ple va finalitzar amb el torn d’informacions de la Presidència i el torn de precs i preguntes.

Vilafranca del Penedès, 25 d’abril de 2022

El Servei Comarcal d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès tramita aquests ajuts per a la rehabilitació d’habitatges residencials i socials

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha convocat 3 línies de subvenció per a la rehabilitació d’edificis d’habitatges per reduir el consum i la demanda d’energia primària no renovable.

Els “Ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell d’edificis (plurifamiliars o unifamiliars)” financen obres o actuacions en edificis residencials per obtenir una millora acreditada de l’eficiència energètica. El termini de presentació de sol·licituds és del 27 d’abril al 31 de desembre de 2022 o fins exhauriment dels fons.

Els “Ajuts a les actuacions de millora de l’eficiència energètica en habitatges” (unifamiliars o pertanyents a edificis plurifamiliars)” financen obres de millora de l’eficiència energètica als habitatges. El termini de presentació de sol·licituds és de l’11 de maig al 31 de desembre de 2022 o fins exhauriment dels fons.

Els “Ajuts en l’elaboració del llibre de l’edifici existent per a la rehabilitació i redacció de projectes de rehabilitació” financen despeses per a l’emissió dels llibres i el desenvolupament de projectes tècnics de rehabilitació integral dels edificis. El termini de presentació de sol·licituds és del 25 de maig al 31 de desembre de 2022 o fins exhauriment dels fons.

Poden sol·licitar-les les juntes o comunitats de propietaris, les agrupacions de juntes  o comunitats de propietaris, els propietaris únics d'edificis d'habitatges i els propietaris d’habitatges unifamiliars o agrupats en filera. També poden sol·licitar-les les societats cooperatives compostes de manera agrupada per propietaris d’habitatges o edificis, i les empreses constructores arrendatàries o concessionàries dels edificis.

Seran subvencionables les actuacions iniciades a partir de l’1 de febrer de 2020 i poden estar finalitzades en el moment de la presentació de la sol·licitud. També seran subvencionables aquelles que encara no s’hagin iniciat.

Les persones interessades a informar-se o tramitar els ajuts es poden adreçar al Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès demanant cita prèvia o trucant al telèfon 93 890 00 00 ext. 461 i 462.

Vilafranca del Penedès, 20 d’abril de 2022


Consell Comarcal Alt Penedès, Xarxes socials Consell comarcal alt penedès, Facebook ccap, Twitter ccap, Instagram ccap, Linkedin Promoció Econòmica ccap, Twitter Benestar Social ccap, Facebook Servei d'Habitatge Consell Comarcal, Facebook EMAP, Facebook Servei de Joventut ccap, Dinamo Alt Penedès, oficina jove ccap, web poligons i empreses ccap, web pla reactivació socioeconòmica covid, web sender via augusta, web penedès 360, web arxiu comarcal alt penedès, facebook arxiu comarcal alt penedès, instagrama oficina jove alt penedès, instagram emap, twitter habitatge ccap, twitter dinamització cívica ccap, canal youtube ccap
Consell Comarcal Alt Penedès, grups polítics comarcals, grups polítics comarcals ccap, grups polítics comarcals consell comarcal alt penedès, grups polítics alt penedès
Consell Comarcal Alt Penedès, composició junts x catalunya ccap, junts x cat ccap, junts x cat consell comarcal alt penedès, composició junts x cat consell comarcal alt penedès, mocions junts x cat ccap
Consell Comarcal Alt Penedès, esquerra republicana ccap, esquerra republicana consell comarcal, grup comarcal esquerra ccap, mocions esquerra republicana ccap, grup comarcal esquerra republicana alt penedès
Consell Comarcal Alt Penedès, PSC-CP consell comarcal alt penedès, grup comarcal psc-cp alt penedès, mocions psc-cp consell comarcal alt penedès, psc consell comarcal alt penedès
Consell Comarcal Alt Penedès, CUP grup comarcal alt penedès, cup consell comarcal alt penedès, mocions cup consell comarcal alt penedès, mocions presentades cup consell comarcal alt penedès
Consell Comarcal Alt Penedès, corresponsals mitjans de comunicació alt penedès, ramon francàs, arnau mañé vallès, pilar ribas, francesc farré, maria àngels lópez domènech, marc rovira, ramon farré, judit huerta

Corresponsal de La Vanguardia

Sr. Ramon Francàs

Adreça electrònica: rfrancas@hotmail.com

Web: www.lavanguardia.es

 

Corresponsal de l'Agència Catalana de Notícies

Adreça electrònica: ambitmetropolita@acn.cat - penedes@acn.cat

Web: www.acn.cat

 

Corresponsal de RAC1

Sr. Arnau Mañé Vallès

Adreça electrònica: arnaumanevalles@gmail.com - rac1@rac1.net

Web: http://www.rac1.cat

 

Corresponsals de Radio Nacional Espanyola (Ràdio 4)

Sra. Pilar Ribas (Directora) i Sr Francesc Farré (Redactor)

Adreça electrònica:  ui.tarragona@rtve.es 

Web: www.rtve.es/radio/radio4/

 

Corresponsal de Catalunya Ràdio

Sra. M. Àngels López Domènech

Adreça electrònica: alopez.e@catradio.catbcncomarques@catradio.cat

Web: www.catradio.cat

 

Corresponsal de El País

Sr. Marc Rovira

Telèfon: 93 401 05 00 (El País a BCN) - 93 401 06 31

Adreça electrònica: marc.rovira1@gmail.com

Web: www.elpais.es

 

Corresponsal de El Periódico 

Tel. 93 265 53 53

Web: www.elperiodico.com 

 

Corresponsal de El Punt-Avui

Telèfon: 93 227 66 06

Adreça electrònica: lsayavera@elpunt.cat - gvidal@elpunt.cat 

Web: www.elpunt.cat 

 

Corresponsal de TV3-Telenotícies Comarques

Sr. Ramon Farré

Telèfon: 93 499 93 07 - 93 499 93 08

Adreça electrònica: rfarre.b@tv3.cat

Web: www.tv3.cat

 

Corresponsals de TVE-Catalunya

Sra. Judit Huerta 

Telèfon: 93 582 30 30 - 91 346 80 00 (Madrid)

Adreça electrònica: tarragona.b.tve@rtve.es 

Web: www.rtve.es/tve/b/catalunya

 

Consell Comarcal Alt Penedès, butlletins municipals alt penedès, avinyonet avui, casa de la vila, de bat a bat, del penedès, el 3 de vuit, el balcó, el butlletí d'olesa de bonesvalls, el cargol, el martinet, fil, agenda cultura vilafranca del penedès, la fura, la gazeta, la veu de foix, montònec, nosaltres sant margarida i els monjos, olèrdola informació, tot subirats

Avinyonet Avui

Adreça: Alcaldia - Ajuntament d'Avinyonet del Penedès

DP i població: 08793 Avinyonet del Penedès

Telèfon: Ajuntament d'Avinyonet

Adreça electrònica: Ajuntament d'Avinyonet

Web: https://www.avinyonet.org/actualitat/butlleti-municipal-avinyonet-avui-i-dema

 

Casa de la Vila - Butlletí Informatiu Municipal de l'Ajuntament de St. Sadurní d'Anoia 

Adreça: Regidoria de Comunicació - Ajuntament de St. Sadurní d'Anoia

DP i població: 08770 Sant. Sadurní d'Anoia

Telèfon: Ajuntament de St. Sadurní d'Anoia

Adreça electrònica: comunicacio@santsadurni.cat

Web: https://santsadurni.cat/butlleti.php?id=2

 

Casa de la Vila - Butlletí Municipal de l'Ajuntament de Castellví de la Marca 

Adreça: Regidoria de Comunicació - Ajuntament de Castellví de la Marca

DP i població: 08732 Castellví de la Marca

Telèfon: Ajuntament de Castellví de la Marca

Adreça electrònica: Ajuntament de Castellví de la Marca

Web: https://www.castellvidelamarca.cat/actualitat/butlleti-municipal/

 

De BAT a BAT - Butlletí Municipal de l'Ajuntament de St. Cugat Sesgarrigues 

Adreça: Regidoria de Comunicació - Ajuntament de St. Cugat Sesgarrigues

DP i població: 08798 St. Cugat Sesgarrigues

Telèfon: Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues

Adreça electrònica: st.cugats@diba.cat 

Web: https://www.santcugatsesgarrigues.cat/actualitat/butlleti-municipal/

 

El Balcó - Butlletí Municipal de l'Ajuntament de Gelida

Adreça: Regidoria de Comunicació - Ajuntament de Gelida

DP i població: 08790 Gelida

Telèfon: Ajuntament de Gelida

Adreça electrònica: Ajuntament de Gelida

Web: https://www.gelida.cat/actualitat/publicacions/el-balco/

 

El Butlletí de Santa Fe

Adreça: Regidoria de Comunicació - Ajuntament de Santa Fe del Penedès

DP i població: 08792 Santa Fe del Penedès

Telèfon: Ajuntament de Santa Fe del Penedès

Web: https://www.santafepenedes.cat/actualitat/butlleti-municipal/el-butlleti-de-santa-fe/

 

El Butlletí d'Olesa de Bonesvalls

Adreça: Regidoria de Comunicació - Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls

DP i població: 08795 Olesa de Bonesvalls

Telèfon: Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls

Adreça electrònica: Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls

Web: www.olesadebonesvalls.cat/actualitat/butlleti-municipal/

 

El Cep - Butlletí Informatiu de l'Ajuntament de Torrelavit

Adreça: Regidoria de Comunicació - Ajuntament de Torrelavit

DP i població: 08775 Torrelavit

Telèfon: Ajuntament de Torrelavit

Adreça electrònica: Ajuntament de Torrelavit

Web: https://www.torrelavit.cat/actualitat/el-cep/

 

El Martinet - Butlletí Local de St. Martí Sarroca

Adreça postal: C/ Ferran Muñoz, 14

DP i població: 08731 St. Martí Sarroca

Telèfon: 618 614 317 - 638 237 905 - 669 768 869

Adreça electrònica: elmartinet@elmartinet.cat 

Web: www.elmartinet.cat 

 

Fil - Full d'Informació Local

Adreça: Biblioteca Ramon Bosch de Noya - C/ St. Pere, 36 

DP i població: 08770 St. Sadurní d'Anoia

Telèfon: 93 891 20 33

Adreça electrònica: b.st.sadurnia.rbn@diba.es

Web: https://santsadurni.cat/FIL

 

L'Agenda Cultural de l'Ajuntament de Vilafranca 

Adreça: Regidoria de Cultura - Edifici de l'Escorxador - C/ de l'Escorxador, 19-21

DP i població: 08720 Vilafranca del Penedès

Telèfon: 93 890 04 59

Adreça electrònica: escorxador@ajvilafranca.es

Web: https://cultura.vilafranca.cat/agenda

 

L'Alzina de Sant Llorenç - Butlletí informatiu municipal de Sant Llorenç d'Hortons

Adreça: Regidoria de Comunicació - Ajuntament de St. Llorenç d'Hortons

DP i població: 08791 St. Llorenç d'Hortons

Telèfon: Ajuntament de Sant Llorenç d'Hortons

Adreça electrònica: stllorensh@diba.cat

Web: https://www.ajhortons.cat/actualitat/butlletins-municipals/lalzina/

 

La Veu de Foix - Revista d'Informació Municipal de Torrelles de Foix

Adreça: Regidoria de Comunicació Ajuntament de Torrelles de Foix

DP i població: 08737 Torrelles de Foix

Telèfon: Ajuntament de Torrelles de Foix

Adreça electrònica: torrellesf@diba.cat

Web: https://torrellesdefoix.cat/la-veu-de-foix/

 

Montònec - Revista Independent d'Informació Local de Font-rubí

Adreça: Associació Cultural Montònec de Font-rubí - Av. Catalunya, 45 - Guardiola de Font-rubí

DP i població: 08739 Font-rubí

Telèfon: Ajuntament de Font-rubí

Adreça electrònica: montonec.fontrubi@gmail.com

Facebook: @Rev_Montònec de Font-rubí

Twitter: @Rev_Montonec

Web: https://montonec.cat/

 

Nosaltres - Revista d'Informació Local de Sta. Margarida i els Monjos 

Adreça: Regidoria de Comunicació - Ajuntament de Sta. Margarida i els Monjos

DP i població: 08730 Sta. Margarida i els Monjos

Telèfon: Ajuntament de Sta. Margarida i els Monjos

Adreça electrònica: Ajuntament de Sta. Margarida i els Monjos

Web: http://www.santamargaridaielsmonjos.cat/actualitat/publicacions-locals/nosaltres-revista-d-informacio-local

 

Olèrdola Informació - Butlletí Municipal de l'Ajuntament d'Olèrdola 

Adreça: Regidoria de Comunicació - Ajuntament d'Olèrdola

DP i població: 08734 Sant Miquel d’Olèrdola (Olèrdola)

Telèfon: Ajuntament d'Olèrdola

Adreça electrònica: decarabr@diba.cat

Web: http://www.olerdola.cat/serveis-municipals/mitjans-informacio-municipal/butlleti-municipal

 

Tot Subirats - Revista d'Informació Municipal de l'Ajuntament de Subirats 

Adreça: Regidoria de Comunicació - Ajuntament de Subirats

DP i població: 08739 Sant Pau d'Ordal (Subirats)

Telèfon: Ajuntament de Subirats

Adreça electrònica: comunicacio@subirats.cat

Web: https://subirats.cat/tot_subirats/

 

Setmanari municipal alt penedès, la fura, el 3 de vuit, el cargol, del penedès

Del Penedès - Revista de l'Institut d'Estudis Penedesencs

Adreça: Institut d'Estudis Penedesencs - C/ Ferrers, 54, baixos

DP i població: 08720 Vilafranca del Penedès

Telèfon: 93 892 19 79 - 669 882 959

Adreça electrònica: secretaria@iepenedesencs.org 

 

El 3 de Vuit 

Adreça: C/ Papiol, 1

DP i població: 08720 Vilafranca del Penedès

Telèfon: 93 892 10 35 - 93 892 02 03

Adreça electrònica: el3devuit@el3devuit.cat 

Facebook: @el3devuit

Twitter: @el3devuit 

Instagram: @el3devuit

Web: http://www.el3devuit.cat 

 

El Cargol 

Adreça: C/ General Cortijo, 21 A

DP i població: 08720 Vilafranca del Penedès

Telèfon: 93 890 00 11

Adreça electrònica: elcargol@elcargol.com 

Facebook: @elcargolpenedes

Twitter: @elcargolpenedes

Instagram: @elcargolpenedes

Web: www.elcargol.com 

 

La Fura

Adreça: C/ Santa Digna, 9

DP i població: 08720 Vilafranca del Penedès

Telèfon: 93 676 68 46

Adreça electrònica: redaccio@lafuranova.cat

Facebook: @lafuranova

Twitter: @lafuracoop

Web: www.lafurapenedes.cat

 

Consell Comarcal Alt Penedès, ràdio i tv alt penedès, contactes mitjans comunicació alt penedès, ràdio ser penedès garraf, canal 20, ràdio foix, ràdio gelida, ràdio sant sadurní, sarroca ràdio, ràdio vilafranca,

 

Cadena Ser - Ràdio Ser Penedès Garraf (103.1 FM)

Adreça: C/ del Migdia, 31, 2n pis, local B

DP i població: 08720 Vilafranca del Penedès

Telèfon: 93 890 40 22

Fax: 93 890 42 90

Adreça electrònica: ncamps@prisaradio.com

Web: www.cadenaser.com 

 

Canal 20 - Ràdio Olèrdola (107.0 FM) - Emissora municipal

Adreça: Ajuntament d'Olèrdola

DP i població: 08734 Olèrdola

Telèfon: Ajuntament d'Olèrdola

Adreça electrònica: olerdola@olerdola.cat

Web: http://www.olerdola.cat/serveis-municipals/mitjans-informacio-municipal/canal-20

 

Ràdio Foix (107.9 FM) - Emissora municipal

Adreça: Ronda, 2, baixos

DP i població: 08739 Torrelles de Foix

Telèfon: 93 897 13 25

Adreça electrònica: Ajuntament de Torrelles de Foix 

Web: https://player.lcinternet.es/v9/cc516_id783/

 

Ràdio Gelida (107.6 FM) - Emissora municipal

Adreça: Edifici Les Monges - C/ Mossèn Jaume Via, 17

DP i població: 08790 Gelida

Telèfon: 937 79 25 00

Adreça electrònica: radiogelida@radiogelida.cat

Web: http://radiogelida.cat/

 

Ràdio Sant Sadurní (107.2 FM) - Emissora municipal

Adreça: Índex - C/ Pompeu Fabra, 34

DP i població: 08770 Sant Sadurní d'Anoia

Telèfon: 93 891 29 01

Adreça electrònica: comunicacio@santsadurni.cat 

Web: https://santsadurni.cat/radio

 

Sarroca Ràdio (107.5 FM) - Emissora municipal

Adreça: C/ de la Font, 11

DP i població: 08731 St. Martí Sarroca

Telèfon: 93 899 10 30

Adreça electrònica: radio@santmartisarroca.cat

Web: https://www.santmartisarroca.cat/sarrocaradio/#prettyPhoto

 

Ràdio Vilafranca (107.8 FM) - Penedès TV - Emissora i municipal

Adreça: Ateneu Municipal - Pl. del Penedès, 4, 4t pis

DP i població: 08720 Vilafranca del Penedès

Telèfon: 93 817 26 26 - 93 817 10 46

Adreça electrònica: rtv@rtvvilafranca.cat 

Web: www.rtvvilafranca.cat 

 

Consell Comarcal Alt Penedès, mitjans de comunicació alt penedès, la bústia, olèrdola info, el cargol, portal vilafranca, surt de casa, som sant sadurní

La Bústia - Portal de notícies del Baix Llobregat Nord (inclou Gelida)

Adreça: Av. Comte de Llobregat, 4. Planta 2a, despatx 2.

DP i Població: 08760 Martorell

Telèfon: 675 475 038

Adreça electrònica: info@labustia.cat

Web.: www.labustia.cat

 

Olerdola.info – Portal de notícies dels mitjans de comunicació municipals d’Olèrdola

Adreça electrònica: decarabr@diba.cat

Web: www.olerdola.cat 

 

El Cargol (El Magazín del Penedès)

Adreça electrònica: elcargol@elcargol.com 

Web: www.penedesdiari.com 

 

Portal Vilafranca.com

Web: www.vilafranca.com 

 

Surt de Casa - Penedès

Adreça: Av Ports de Caro 19, 1r 2ª

DP i població: 43520 Roquetes

Telèfon: 977 50 05 88

Adreça electrònica: altpenedes@surtdecasa.cat

Web: http://surtdecasa.cat/penedès

  

Som Sant Sadurní

Adreça: Carrer Montserrat, 16

DP i població:  08770 Sant Sadurní d'Anoia

Telèfon: 93 891 09 96

Adreça electrònica: info@somsantsadurni.com

Web :www.somsantsadurni.com

 

Consell Comarcal Alt Penedès, Comunicació ccap, Servei de Comunicació Consell Comarcal Alt Penedès

L'adreça de l'enllaç és: https://seu-e.cat/web/ccaltpenedes/govern-obert-i-transparencia/informacio-institucional-i-organitzativa/empleats-publics/responsable-de-comunicacio/premsa

Consell Comarcal Alt Penedès, Mesures Covid Alt Penedès, ajuts covid ccap, mesures covid serveis socials ccap, covid consell comarcal alt penedès

Generalitat de Catalunya - Ajuts per pal·liar la crisi

 

Generalitat de Catalunya - Serveis telemàtics d'atenció a dones en situació de violència masclista i el seu entorn

 • Per a qualsevol consulta sobre violències masclistes trucar al Tel. gratuït d'atenció confidencial 900 900 120 (atenció 24h/dia 365 dies/any) - També pots contactar per WhatsApp 671 778 540 o per correu electrònic 900900120@gencat.cat 
 • Per a qualsevol emergència, pots trucar al Tel. gratuït 112 (atenció 24h/dia 365 dies/any)
 • Si sospites que alguna dona i/o criatura del teu voltant està patint violència masclista, truca al Tel. gratuït 112 (atenció 24h/dia 365 dies/any)

 

Consell Comarcal de l'Alt Penedès - Serveis Socials -  Malgrat les dificultats que comporta la situació de confinament, continuem treballant per atendre aquests casos:

 • Persones grans i persones amb discapacitat que pateixin situacions de vulnerabilitat
 • Infants i adolescents en situació de risc
 • Dones que pateixin violència de gènere
 • Situacions d'urgència social
 • Si necessites ajuda o coneixes alguna persona o família de l'Alt Penedès que necessiti ajuda, pots contactar amb nosaltres a través del telèfon 696 610 224 (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h )- També pots contactar per correu electrònic ssocials@ccapenedes.cat

 

Consell Comarcal de l'Alt Penedès - Servei d'Atenció Integral LGTBI - Es manté actiu durant el confinament per seguir donant resposta a situacions de discriminació i a qualsevol necessitat d'acompanyament, suport o informació en relació a la diversitat sexual i de gènere.

 • Acompanyament psicològic a les persones LGTBI que pateixin situacions d'angoixa durant el període de confinament de la COVID-19 - Tel. 696 610 224 (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h) - També pots contactar per correu electrònic igualtat@ccapenedes.cat
 • Per a qualsevol emergència, pots trucar al Tel. gratuït 112 (atenció 24h/dia 365 dies/any)
 • Si sospites que alguna persona del teu voltant està patint violència, truca al Tel. gratuït 112 (atenció 24/h dia 365 dies/any). També pots contactar a través del correu electrònic mossos.delictes.odi@gencat.cat

 

 

 

Consell Comarcal Alt Penedès, Mesures Covid Alt Penedès, ajuts covid ccap, treballadors per compte aliè ajuts ccap

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès gestiona el Pla de Reactivació Socioeconòmica COVID19. Aquest projecte tracta de ser un instrument per poder mitigar l’impacte de les afectacions produïdes per la pandèmia d’acord amb les característiques i especificitats del territori, per tal de promoure la recuperació econòmica i la creació d’ocupació en el menor temps possible.

 

Aquest és un projecte que està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% per l’FSE. 

 

A continuació es troba l'enllaç per poder accedir-hi:

  

Web del Pla de Reactivació Socioeconòmica COVID19 de l'Alt Penedès

 

                           

 

 

o bé consultar als cercadors de la web del Canal Empresa i a la web de l'Agència per la Competitivitat de l'Empresa 

 

Consell Comarcal Alt Penedès, mesures covid alt penedès, mesures covid habitatge alt penedès, ajuts habitatge covid alt penedès, ajuts lloguer covid ccap, ajuts hipoteca covid ccap, calculadora de vulnerabilitat ccap

Generalitat de Catalunya - Ajuts per pal·liar la crisi

Consell Comarcal de l'Alt Penedès - CALCULADORA DE VULNERABILITAT

Calculadora de vulnerabilitat per accedir a les moratòries per al pagament del lloguer i les hipoteques, i per al finançament bancari de lloguer i ajuts de lloguer COVID de l'Agència Catalana de l'Habitatge  - Simulador orientatiu de situació de vulnerabilitat segons Real Decret Llei 11/2020, l'Ordre ministerial TM/378/2020, de 30 d'abril, i la Resolució TES/1047/2020, de 12 de maig, per la qual s'estableixen les condicions d'accés als ajuts per contribuir a minimitzar l'impacte econòmic i social de la COVID-19 en els lloguers de l'habitatge habitual.

 

HIPOTECA

Real Decreto Ley 8/2020 (BOE) - Extracte de la normativa sobre la moratòria del deute hipotecari

Consell Comarcal de l'Alt Penedès - Model de sol·licitud de moratòria del deute hipotecari

 

LLOGUER

Generalitat de Catalunya - Ajuts per pagar el lloguer de famílies amb dificultats econòmiques sobrevingudes per la COVID-19 

Generalitat de Catalunya - Moratòria per al pagament del lloguer d'habitatges de protecció oficial

Consell Comarcal de l'Alt Penedès - Extracte del Reial Decret-llei 11/2020 

Generalitat de Catalunya - Agència Catalana de l'Habitatge - Model de sol·licitud per fer una petició a la propietat de reducció, moratòria o acord en relació al deute de la seva renda

Consell Comarcal de l'Alt Penedès - Model de sol·licitud de pròrroga del termini de finalització del contracte de lloguer de l'habitatge habitual

Consell Comarcal de l'Alt Penedès - Extracte del Reial Decret-llei 26/2020

 

REGISTRE DE LA PROPIETAT

Consell Comarcal de l'Alt Penedès - Model de sol·licitud de nota registral gratuïta a efectes de demanar una moratòria per al pagament del lloguer o la hipoteca

 

ENTITATS BANCÀRIES

Consell Comarcal de l'Alt Penedès - Relació de pàgines web de diferents entitats bancàries amb relació a les normatives extraordinàries sobre hipoteques i lloguers

 

COMUNITATS DE PROPIETARIS

Generalitat de Catalunya -Agència Catalana de l'Habitatge - Recomanacions per a les comunitats de propietaris

 

 

Consell Comarcal Alt Penedès, calculadora de vulnerabilitat consell comarcal alt penedès, mesures covid vulnerabilitat ccap, calculadora de vulnerabilitat habitatge alt penedès

Destaquem