Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

13 EMPRESES DE L'ALT PENEDÈS S'APUNTEN A LA 4A EDICIÓ DE "BENVINGUTS A PAGÈS"

La pagesia d’arreu de Catalunya obrirà les portes els dies 1 i 2 de juny perquè els visitants puguin conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra.

Amb la quarta edició del Benvinguts a Pagès, el món rural català es prepara per viure de nou un cap de setmana de portes obertes en explotacions agràries i de propostes originals en restaurants, allotjaments i activitats. Unes 55.000 persones es van desplaçar pel territori català en les tres edicions anteriors per viure una experiència lúdica que permet descobrir, tastar i comprar els productes del territori i que es complementa amb la participació d’allotjaments, restaurants i una àmplia oferta d’activitats paral·leles.

La gran festa del món rural de Catalunya, que ja s’ha fet un lloc a l’agenda de famílies i foodies, esdevé un magnífic aparador pels productes del territori i de temporada perquè els visitants tenen l’oportunitat d’adquirir-los directament als productors i pagesos. També de tastar-los als restaurants que aquell cap de setmana ofereixen el menú Benvinguts a Pagès elaborat amb productes de proximitat de cada comarca.

A l’Alt Penedès

A l’Alt Penedès, amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el Consorci de Promoció Turística, hi participen 6 explotacions agràries: Aviram Família Olivella Cruz, Cellers de Can Suriol del Castell, Celler Cuscó Berga, Granja Guirigall, La Granja Rural d’Espitlles i el Molí d’Oli Josep Lluch; 5  restaurants: Cal Blay Vinticinc, Restaurant Caves Canals i Munné, El Centre, Mirador de les Caves i El Gat Blau; 2 allotjaments: Cal Barber i Cal Negri, i 3 activitats complementàries: la ruta gastronòmica Cuines i Tapes del Remeiart (Santa Margarida i els Monjos), Passejada per la terra del préssec d’Ordal (Subirats) i Visita a l’obrador Moió Melmelades (Font-rubí).

Visites a les explotacions agràries i ramaderes

Les visites a les explotacions agràries i ramaderes són guiades i gratuïtes i es podran fer dissabte i diumenge. No caldrà reservar amb antelació l’horari d’arribada per fer les visites (tot i que es recomana fer-ho si es tracta d’un grup nombrós).

Després de la visita, la majoria d’explotacions oferiran un petit tast amb els productes que cultivin o elaborin i, a més, algunes tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen.

A través de la web www.benvingutsapages.cat es pot consultar la informació, els horaris, la localització i  les coordenades de totes les cases de pagès que oferiran visites gratuïtes.

Hi ha explotacions arreu del territori català i s’hi podran veure sectors tan diferents com cellers, molins d’oli, cultiu de plantes aromàtiques, horta, fruita, cervesa artesanal, granges de vedells, conills o aviram, etc.

Allotjaments  i menú Benvinguts a Pagès

La mateixa web www.benvingutsapages.cat reuneix tots els establiments turístics  i restaurants que s’han afegit a la iniciativa. Els restaurants oferiran el menú Benvinguts a Pagès, que tindrà com a comú denominador una gastronomia amb productes de qualitat, de proximitat i de temporada.

Activitats complementàries

A més de visitar les cases de pagès, allotjar-se en un entorn idíl·lic i menjar els millors productes, els visitants podran completar el cap de setmana amb activitats complementàries que ofereixen diverses entitats i agrupacions que s’han volgut sumar al Benvinguts a Pagès.

Presència arreu del país

Benvinguts a Pagès té presència a les comarques catalanes i és una oferta lúdica,  turística i gastronòmica a l’entorn del producte i l’àmbit rural que ajuda a desestacionalitzar, a  redistribuir el flux turístic de temporada i a descobrir i donar valor al món de la pagesia.

Iniciativa conjunta

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels consells comarcals, els consorcis i oficines de Turisme, i nombroses entitats i associacions del sector.

Vilafranca del Penedès, 14 de maig de 2019

 

Destaquem