Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

15 DE JUNY, DIA MUNDIAL DE PRESA DE CONSCIÈNCIA DE L’ABÚS I EL MALTRACTAMENT A LES PERSONES GRANS

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès s’ha adherit al manifest del Consell Nacional de la Gent Gran de Catalunya per aturar el maltractament a les persones grans

Els maltractaments a les persones grans són un problema social mundial que afecta la salut, la dignitat i els drets humans de milions de persones a tot el món. És un problema greu i complex que afecta totes les classes socials i tots els nivells culturals, i que en la majoria de casos es produeix en l’espai íntim i personal. El 15 de juny es commemora a nivell mundial el Dia Mundial de la presa de consciència de l’abús i el maltractament a les persones grans.

El Consell Comarcal desenvolupa accions de prevenció, detecció i intervenció de situacions de maltractament envers les persones grans.

Amb motiu d’aquesta commemoració, el Consell Comarcal s’ha adherit al manifest del Consell Nacional de la Gent Gran de Catalunya. Aquest manifest es va llegir el dijous 13 de juny, en la cloenda del segon Cicle de Caminades per a la gent gran de l’Alt Penedès, organitzat pel Servei de Gent Gran del Consell Comarcal juntament amb les dinamitzadores dels casals de la gent gran de Sumar. A la cloenda hi van assistir un centenar de persones grans de la comarca, que van mostrar cartells amb diversos missatges en contra dels maltractaments en la vellesa.

Els abusos i els maltractaments a les persones grans es poden denunciar als Serveis Socials, els Serveis Sanitaris i els Mossos d’Esquadra.

Vilafranca del Penedès, 17 de juny de 2024

Imatges relacionades

Destaquem