Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

15 DE JUNY, DIA MUNDIAL DE PRESA DE CONSCIÈNCIA DE L’ABÚS I EL MALTRACTAMENT EN LA VELLESA

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès s’ha adherit al manifest de la Fundació PROVEA per aturar el maltractament a les persones grans

Els maltractaments a les persones grans són un problema social mundial que afecta la salut, la dignitat i els drets humans de milions de persones a tot el món. És un problema greu i complex que afecta totes les classes socials i tots els nivells culturals, i que en la majoria de casos es produeix en l’espai íntim i personal.

És per tant necessari prendre consciència del seu abast i la seva gravetat, i actuar per sensibilitzar, prevenir, protegir i atendre aquests casos.

El Consell Comarcal desenvolupa accions de prevenció, detecció i intervenció de situacions de maltractament envers les persones grans.

L’any 2021, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès va aprovar el “Protocol d’actuació contra els maltractaments a les persones grans”, per millorar la detecció i l’abordatge dels casos de maltractaments físics i psicològics i per fer visible el fenomen dels maltractaments a les persones grans entre els professionals, entre el col•lectiu de la gent gran en particular i en la societat en general.

L’any 2021, el Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès va col·laborar amb l’Oficina de Gent Gran Activa de la Generalitat en l’elaboració d’un vídeo sobre aquesta temàtica.

Amb motiu de la commemoració enguany del 15 de juny, Dia mundial de presa de consciència de l’abús i el maltractament en la vellesa, el Consell Comarcal, juntament amb moltes administracions i entitats, s’ha adherit al manifest de la Fundació Privada Pro Vellesa Autònoma (PROVEA).

Aquest manifest es va llegir el passat 7 de juny, en la cloenda del “Cicle de caminades per a la gent gran de l’Alt Penedès”, organitzat pel Servei de Gent Gran del Consell Comarcal juntament amb les dinamitzadores dels casals de la gent gran de SUMAR. A la cloenda hi van assistir més de 150 persones grans de diferents municipis de la comarca, que van mostrar cartells amb diversos missatges en contra dels maltractaments a en la vellesa.

Els abusos i els maltractaments a les persones grans es poden denunciar als Serveis Socials, els Serveis Sanitaris i els Mossos d’Esquadra.

Vilafranca del Penedès, 12 de juny 2023

Destaquem