Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

15 JOVES EN SITUACIÓ D’ATUR PARTICIPEN DES D’AVUI EN LA SEGONA EDICIÓ DEL PROJECTE “FORMA’T”

El Servei de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha seleccionat 15 joves, d’entre més de 30 inscrits, per participar en aquest projecte de formació professionalitzadora que facilitarà la seva inserció laboral.

 

Aquesta és la segona edició del projecte “Forma’t” i dóna continuïtat a la de 2014 i a les dues edicions del projecte “Fórmula jove” dels anys 2012 i 2013, dutes a terme pel Consell Comarcal i que van obtenir molt bons resultats.

Els joves seleccionats per participar en l’edició de 2015 del projecte “Forma’t” tenen entre 18 i 24 anys i estan en situació d’atur. Aquest any ha augmentat significativament el nombre de noies: l’any passat van ser 3 i enguany són 7, d’un total de 15 participants.

 

 

Els joves que finalitzin amb èxit les 62 hores de formació obtindran 6 titulacions oficials: el certificat de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC), el certificat de manipulador d’aliments i els carnets de carretó frontal i retràctil, d’apilador i de transpaleta.

Les formacions professionalitzadores es complementaran amb un mòdul sobre “Coneixement de l’entorn i inserció laboral” en el qual rebran orientació sobre el mercat de treball i la recerca de feina, l’autoempresa, l’accés a habitatge, la formació acadèmica i la mobilitat internacional. Aquesta formació complementària serà impartida per personal tècnic de diferents serveis del Consell Comarcal.

A més, tots els participants tindran un acompanyament individualitzat i grupal per part de la tutora del Servei Comarcal de Joventut responsable del projecte. Com a novetat, aquest any s’ha programat una formació de coaching professional que té com a objectiu la millora de les aptituds personals orientades a l’accés al món laboral.

El Consell Comarcal duu a terme aquest projecte amb el suport de la Gerència de Serveis d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona i la Direcció General de Joventut de la Generalitat, i en col·laboració amb els serveis municipals de Joventut dels ajuntaments d’Avinyonet del Penedès, les Cabanyes, la Granada, Mediona, Olesa de Bonesvalls, Pacs del Penedès, el Pla del Penedès, Puigdàlber, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Martí Sarroca, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Margarida i els Monjos, Subirats, Torrelavit i Torrelles de Foix.

Els joves que participen en el projecte “Forma’t” resideixen en municipis de la comarca que tenen conveni amb el Servei Comarcal de Joventut i han estat derivats a través dels serveis municipals i comarcals de Joventut, Serveis Socials, Ocupació i habitatge.

Vilafranca del Penedès, 30 de setembre de 2015
 

Destaquem