Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

15 JOVES EN SITUACIÓ D’ATUR PARTICIPEN EN EL PROJECTE “FORMA’T” DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

El Servei Comarcal de Joventut ha seleccionat 15 joves, d’entre més de 45 inscrits, per participar en un projecte de formació professionalitzadora que els permetrà obtenir 6 titulacions oficials que facilitaran la seva inserció laboral

 

Els joves que finalitzin amb èxit les 95 hores de formació obtindran el certificat de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC), el certificat de manipulador d’aliments i els carnets de carretoner frontal i retràctil, d’apilador i de transpaleta.

Les formacions professionalitzadores es complementaran amb un mòdul sobre “Coneixement de l’entorn i inserció laboral” en el qual els joves rebran orientació sobre el mercat de treball i la recerca de feina, l’autoempresa, l’accés a habitatge i la formació acadèmica. Aquesta formació complementària serà impartida per personal tècnic de diferents serveis del Consell Comarcal. A més, tots els participants tindran un acompanyament individualitzat i grupal per part de la tutora responsable del projecte.

Els joves seleccionats tenen entre 18 i 24 anys i estan en situació d’atur. Tots ells resideixen en municipis de la comarca que tenen conveni amb el Servei Comarcal de Joventut i han estat derivats a través dels serveis municipals i comarcals de Joventut, Serveis Socials i Ocupació.

El projecte “Forma’t” dóna continuïtat a les dues edicions del projecte “Fórmula jove” dutes a terme pel Consell Comarcal durant els anys 2012 i 2013, que van obtenir molt bons resultats i en les quals van participar 15 i 30 joves respectivament.

El Servei Comarcal de Joventut duu a terme aquest projecte amb el suport de la Gerència de Serveis d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona i la Direcció General de Joventut de la Generalitat, i en col•laboració amb els serveis municipals de Joventut dels ajuntaments d’Avinyonet del Penedès, les Cabanyes, la Granada, Olesa de Bonesvalls, Pacs del Penedès, el Pla, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Martí Sarroca, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Margarida i els Monjos, Subirats, Torrelavit i Torrelles de Foix.

Vilafranca del Penedès, 14 d’octubre de 2014
 

Destaquem