Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

16 JOVES EN SITUACIÓ D’ATUR PARTICIPEN EN LA TERCERA EDICIÓ DEL PROJECTE “FORMA’T”

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha seleccionat 16 joves d’entre 18 i 24 anys per participar en aquest projecte de formació professionalitzadora que facilitarà la seva inserció laboral i/o la reincorporació en el sistema educatiu.

 

Els participants en el projecte “Forma’t” resideixen en 9 municipis de la comarca i han estat derivats a través dels serveis municipals i comarcals de Joventut, Serveis Socials, Ocupació i habitatge.

Els joves que finalitzin amb èxit la formació professionalitzadora (més de 300 hores) obtindran el certificat de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC) i els carnets de carretó frontal i retràctil, d’apilador i de transpaleta. A més, participaran en un curs sobre el tractament adequat dels aliments en la indústria alimentària.

La formació professionalitzadora es complementarà amb un mòdul sobre “Coneixement de l’entorn i inserció laboral” en el qual rebran orientació sobre el mercat de treball i la recerca de feina, l’autoempresa, l’accés a habitatge, salut, formació acadèmica i mobilitat internacional. Aquesta formació complementària serà impartida per personal tècnic de diferents serveis del Consell Comarcal i d’altres institucions.

 

 

Un cop finalitzada la primera fase (el juliol de 2016), alguns joves s’insertaran laboralment i d’altres retornaran al sistema educatiu, en funció del full de ruta personal consensuat amb cadascú. A més, tots els participants en el projecte “Forma’t” tindran un acompanyament individualitzat i grupal, per part de la tutora del Servei Comarcal de Joventut responsable del projecte i de la tècnica d’inserció, fins a finals de 2016.

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès duu a terme el projecte “Forma’t” en col·laboració amb els serveis municipals de Joventut dels ajuntaments de Castellet i la Gornal, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Martí Sarroca, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Margarida i els Monjos, Torrelles de Foix i Vilafranca del Penedès. El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Programes Integrals de Garantia Juvenil, i està regulat per l’Ordre EMO/319/2015.

Vilafranca del Penedès, 9 de març de 2016
 

Destaquem