Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

16 PERSONES JOVES DE L’ALT PENEDÈS REBEN UNA SUBVENCIÓ PER CREAR LA SEVA PRÒPIA EMPRESA

L’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va assessorar, durant l’any 2018, 60 persones joves que es volien fer autònomes.

 

El Consell Comarcal és membre de la Xarxa Emprèn de la Generalitat de Catalunya, una xarxa público-privada d’entitats que presten serveis d’acompanyament i suport a les persones que volen constituir una empresa a Catalunya, abans i durant els tres primers anys de vida del negoci.

A més de ser membre de la Xarxa Emprèn, el Consell Comarcal té un punt d’informació juvenil per a persones de menys de 30 anys, en el qual s’ofereix informació per emprendre, suport a la inserció laboral i assessorament sobre formació.

De les 60 persones joves ateses durant l’any 2018, 23 es van fer autònomes i 16 van rebre, a més, una subvenció de 9.900 € per haver creat la seva pròpia empresa. El Consell Comarcal els va ajudar a elaborar el pla d’empresa, els va oferir formació per millorar l’empresa recentment creada i els va tramitar la subvenció.

Les persones joves que es fan autònomes a l’Alt Penedès pertanyen majoritàriament al sector serveis i al sector agrari; algunes persones han treballat per a altres i creen el seu propi negoci a partir de l’experiència adquirida.

En el sector agrari, les persones joves agafen el relleu generacional i amplien l’activitat incorporant les noves tecnologies en el conreu i en la venda dels seus propis productes.

 

 

 

D’entre les 23 persones joves que s’han fet autònomes durant l’any 2018 amb el suport del Consell Comarcal, 6 s’han presentat als premis CreaJove, de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès: La cuina de l’Helga (xurreria i precuinats), de Vilafranca del Penedès; Electroduran (serveis d’electricitat), de Mediona; Bisuboutique (bisuteria i complements), de Vilafranca del Penedès; Nour Fashion, roba i complements de dona, de Vilafranca del Penedès; Mamá sin remedio (venda on line de productes per al nadó), de Vilafranca del Penedès, i Codo con Codo (espai de lloguer per a esdeveniments d’oci), de Vilafranca del Penedès.

Vilafranca del Penedès, 4 de març de 2019
 

Destaquem