Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“LA CULTURA DE L’AIGUA”, UN PROJECTE QUE VOL CONSCIENCIAR SOBRE EL PAPER I LA IMPORTÀNCIA DE L’AIGUA

El dilluns 20 de març es va presentar a la Biblioteca Ramon Bosch de Noya (Sant Sadurní d’Anoia), aquest projecte impulsat pel Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola (CEPVI) i el Servei de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Penedès

Hi participen els sis ajuntaments del Camí del Riu (Mediona, Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit, Sant Sadurní d’Anoia i Subirats, i hi col·laboren l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona Elisava, la Fundació Pinnae i la Diputació de Barcelona.

Els alumnes del màster internacional d’arquitectura efímera  MEATS de l’Escola Elisava construiran un element d’arquitectura efímera que s’anirà desplaçant pels sis municipis, de maig a setembre de 2023, seguint el curs del Camí del Riu (rius Mediona i Riudebitlles i riera de Lavernó).

Aquest element efímer s’instal·larà a prop de la llera del riu, en uns espais que serviran de punt de trobada, reflexió i celebració de les nombroses activitats lúdico-educatives i de sensibilització mediambiental que CEPVI organitzarà amb el suport del Consell Comarcal, els ajuntaments i les entitats de cada municipi.

A més de l’element mòbil, a cadascun dels sis espais s’instal·larà un element permanent adequat a l’espai que servirà de base de l’element mòbil.

Per poder atendre l’encàrrec, els 16 alumnes del màster i els seus professors van fer el Camí del Riu a mitjans de febrer per conèixer l’ecosistema i els espais proposats per acollir els elements arquitectònics.

Dilluns, els alumnes d’Elisava, el professor Jordi Queralt i el director del màster, Roger Pàez, van presentar als ajuntaments l’element mòbil i efímer que han dissenyat recollint l’esperit de l’encàrrec i que s’instal·larà a finals de maig al primer emplaçament (Mediona). Els alumnes han batejat l’element amb el nom ”Aguait” i el van definir com un punt d’observació del paisatge que respon a l’esperit de l’encàrrec rebut.

El projecte “La Cultura de l’Aigua” té diversos objectius: visualitzar el paper de l’aigua en la configuració del paisatge del Camí del Riu, conscienciar sobre la importància d’aquest bé cada cop més escàs i sobre el seu l’ús responsable, recuperar la llera del riu com a centre de relació social i cultural, i enfortir la relació entre municipis a través del curs de l’aigua.

Vilafranca del Penedès, 29 de març de 2023

Destaquem