Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“TRACTA’M BÉ”, CAMPANYA DE PREVENCIÓ DELS MALTRACTAMENTS A LA GENT GRAN

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès van presentar aquesta campanya d’àmbit comarcal en el marc de la 9a Setmana de la Gent Gran de Vilafranca que es va encetar dilluns i finalitzarà diumenge

 

En nom de l’Ajuntament, Raimon Gusi, regidor de Gent Gran, i Ramon Zaballa, tinent d'alcalde de l'Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social, i en nom del Consell Comarcal, Jordi Bosch, president de l'Àrea d'Atenció a les Persones, van presentar la campanya ahir dimarts, dia 22 de maig, al claustre de Sant Francesc, acompanyats d’un grup de persones grans i de professionals que treballen amb aquest col·lectiu.

 

 


Raimon Gusi va explicar que la campanya està plantejada en positiu, reivindicant el dret de les persones grans a rebre un bon tracte en qualsevol àmbit (físic, psicològic, econòmic, domèstic, social...) i va tenir paraules de reconeixement per als familiars que cuiden desinteressadament les persones grans amb respecte i “carinyo”, que tracten bé les persones grans malgrat la feinada que això els comporta.


Jordi Bosch va afirmar que hi ha un gran silenci a l’entorn dels maltractaments a la gent gran i que el silenci acaba sent còmplice d’aquests maltractaments. Per tant, un dels objectius de la campanya “Tracta’m bé” és conscienciar la ciutadania sobre què és un maltractament, convertir-la en detectora i animar tothom a denunciar els maltractaments per posar-hi fi.


Ramon Zaballa va dir que en els darrers 100 anys l’esperança de vida a Catalunya ha augmentat en 30 anys, per la qual cosa el nombre de persones grans dependents també s’ha incrementat. Donat que la dependència fruit de l’envelliment ens fa vulnerables, la societat i els governs han de donar resposta a aquesta problemàtica i garantir una vida digna a les persones grans.

 

 


La campanya “Tracta’m bé” està inspirada en una campanya similar del Consell Comarcal del Solsonès i es durà a terme simultàniament a tota la comarca de l’Alt Penedès. La primera activitat d’aquesta campanya és l’exposició de fotografies que explica en què consisteix donar un bon tracte a les persones grans. Les fotografies han estat fetes per voluntaris del Club Diafragma, de Vilafranca, i els personatges que hi apareixen són persones grans i professionals de la comarca que han cedit la seva imatge desinteressadament per a la campanya. L’exposició es pot visitar al vestíbul de l’Hospital de l’Alt Penedès, després es traslladarà al Centre Sociosanitari Ricard Fortuny i més endavant començarà un recorregut itinerant pels municipis de l’Alt Penedès. Els cartells de l’exposició es penjaran també en botigues, centres de salut, ajuntaments i altres espais públics.

Vilafranca del Penedès, 23 de maig de 2018

Destaquem