Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

22 JOVES EN SITUACIÓ D’ATUR HAN SUPERAT LA FORMACIÓ COM A AUXILIARS VITÍCOLES

Avui dijous, dia 31 de juliol, han rebut els diplomes acreditatius de mans del coordinador territorial de la Secretaria General de Joventut de la Generalitat, Oriol Martín, i del conseller comarcal de Joventut, Sergi Vallès, a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

 

El projecte “Fórmula Jove” està organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la Secretaria General de Joventut, i hi ha col•laborat l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rosell i Domènech i l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona. Està adreçat a joves d’entre 18 i 24 anys, en situació d’atur, que en alguns casos no han finalitzat l’ESO.

L’objectiu del projecte és incrementar i millorar les oportunitats formatives i sociolaborals de les persones joves amb poca qualificació que ni estudien ni treballen, algunes de les quals han patit fracàs escolar i, d’altres, són a l’atur des de fa temps.

Al llarg de 6 mesos, els 22 joves han cursat un total de 200 hores, entre teoria i pràctiques, a càrrec de professors de l’Escola de Viticultura i Enologia d’Espiells i de tècnics del Consell Comarcal. La formació teòrica s’ha centrat en la introducció a la vinya, la poda de producció, la plantació i la conducció del cep, la maquinària vitícola i la poda en verd . A més a més, han fet pràctiques de conducció de tractors, han rebut la formació per a l’obtenció de la llicència de vehicles agrícoles, del carnet de carretoner i per a l’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (certificat ACTIC) i s’han fet tutories individuals i grupals.

La part final del projecte ha inclòs pràctiques amb viticultors i a empreses de l’Alt Penedès (Albet i Noya, Agro-Esteve, Agrícola Casa Sala, Rosés Alsina i La Solana del Cava).

D’aquesta manera, “Fórmula Jove” facilita a aquests joves la transició escola-treball. Tal com ha explicat el coordinador territorial de la Secretaria General de Joventut, Oriol Martín, durant l’entrega de diplomes, “el projecte vol incrementar les oportunitats formatives i sociolaborals dels joves amb poca qualificació, ja que la preparació i l’experiència són claus a l’hora d’aconseguir un lloc de treball”.

El conseller comarcal de Joventut, Sergi Vallès, ha explicat als joves que “des del Consell Comarcal demanarem a les empreses que us tinguin en compte de manera preferent quan contractin personal per a la propera campanya de la verema”.

Vilafranca del Penedès, 31 de juliol de 2014

 

Destaquem