Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

24 professionals han assistit al curs sobre “Com orientar en les transicions al llarg de la vida” al Consell Comarcal de l’Alt Penedès

El curs ha estat organitzat per la Gerència de Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona en col•laboració amb el Servei de Joventut del Consell Comarcal. Els destinataris eren els professionals que treballen a l’Administració local fent processos d’orientació educativa i professional amb joves.

Al llarg de tres sessions, s’han explicat les novetats de la LOMCE (la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa), els seus terminis d’aplicació, les oportunitats que ofereix el sistema educatiu per a l’aprenentatge al llarg de la vida i l’estratègia europea 2020 per a la reducció del fracàs i l’abandonament escolars.
També s’ha abordat el procés orientador, des de l’entrevista d’acollida fins a la presa de decisions, en base al mercat de treball, l’oferta formativa i l’autoconeixement.
Finalment, s’ha desenvolupat en què consisteix el sistema d’orientació per competències i quines són les eines i els recursos de què disposen els professionals que es dediquen a orientar els joves que volen planificar el seu futur.
Vilafranca del Penedès, 16 de març de 2015
 

Destaquem