Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

25N, DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA VERS LES DONES

A les 12 del matí, davant de la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, el president, Xavier Lluch, acompanyat de totes les treballadores i els treballadors, ha llegit un manifest de condemna de les violències masclistes

En el manifest que s’ha difós des de la Generalitat de Catalunya es reivindica la lluita per una vida lliure de violències els 365 dies de l’any.

La llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a l’eradicació de les violències masclistes, i la seva posterior reforma, distingeixen molts tipus de violència vers les dones, com són la violència obstètrica i la vulneració de drets sexuals i reproductius, la violència institucional o la violència digital, aquesta última molt lligada al ciberassetjament i al reforç dels estereotips masclistes. Amb aquestes distincions, la llei vol donar visibilitat a l’atemptat constant que pateixen les dones contra la seva privacitat i la seva llibertat.

Des del manifest es remarca l’avenç que s’ha fet per donar a conèixer totes les violències masclistes, i es recorda el llarg camí que encara queda per fer en temes com la conscienciació social o l’actitud defensiva per parts dels homes: “Davant de totes aquestes violències masclistes tenim un gran repte: actuar de forma estructural, preventiva i comptar amb tota la població i tots els territoris. Que les dones gaudeixin de vides lliures i dignes, en qualsevol dels espais i àmbits ha de ser l’eix de qualsevol societat democràtica i les institucions que la componen”.

Durant l’any 2020, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès va obrir 37 expedients per atendre psicològicament infants en casos de violència masclista, va oferir atenció psicològica i jurídica a 80 dones, de les quals 3 van necessitar allotjament urgent temporal en un espai segur per garantir la seva seguretat personal.

Podeu llegir el manifest clicant sobre aquest enllaç

Vilafranca del Penedès, 25 de novembre de 2021

Destaquem