Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2A EDICIÓ DEL PROGRAMA “JOVES PER L’OCUPACIÓ” A L’ALT PENEDÈS

Durant el mes d’abril, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha posat en marxa la segona edició del programa “Joves per l’Ocupació” per a joves en situació d’atur

 

El programa té com a objectius millorar l’ocupabilitat dels joves proporcionant-los una qualificació i unes competències professionals suficients per inserir-se en el mercat laboral, i fomentar el seu retorn al sistema educatiu per a l’obtenció del graduat en ESO. Durant 16 mesos, combina accions d’orientació, tutorització i seguiment individualitzats, amb accions de formació i adquisició d’experiència professional en empreses.

20 joves d’entre 16 i 25 anys, amb dèficits formatius, van participar en la primera edició del programa, que va finalitzar fa uns dies. La meitat van fer el Curs d’Iniciació a Tècnic d’Esport del Consell Català de l’Esport i la formació com a monitors de Lleure Infantil i Juvenil de la Generalitat; l’altra meitat van fer el Curs d’Operadors Auxiliars de Comerç i van obtenir el certificat de manipulador d’aliments. La participació en el programa va comportar el retorn al sistema educatiu de 8 dels joves i 7 van aconseguir inserir-se en el món laboral. La resta continuen buscant feina i/o participen en altres programes formatius.

Donat l’èxit de la primera edició, l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal ha posat en marxa una segona edició de “Joves per l’Ocupació”, en la qual 20 joves més participaran en un dels dos nous mòduls de formació professionalitzadora: Operacions Auxiliars de Comerç i Promoció del Turisme Local via Xarxes Socials, ambdós de 275 hores de durada.

Aquests joves han superat un procés de selecció i han estat derivats de manera coordinada entre l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, el Servei d’Ocupació de Vilafranca del Penedès i altres agents del territori que treballen amb aquest col•lectiu. El programa “Joves per l’Ocupació” està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya a càrrec de fons provinents de Pressupostos Generals de l’Estat i cofinançat pel Fons Social Europeu.

Vilafranca del Penedès, 8 d’abril de 2014
 

Destaquem