31 EMPRESES DE L’ALT PENEDÈS PARTICIPEN A LA SETENA EDICIÓ DE “BENVINGUTS A PAGÈS”
Amb la setena edició de “Benvinguts a Pagès” el món rural català es prepara per viure de nou un cap de setmana perquè els visitants puguin conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a Catalunya.
Unes 32.000 persones es van desplaçar pel territori català en l’edició de l’any passat per viure una experiència lúdica que permet descobrir, tastar i comprar els productes del territori directament de la mà dels productors i dels pagesos. La proposta es complementa amb la participació d’allotjaments, restaurants i una àmplia oferta d’activitats paral·leles.
A l’Alt Penedès, amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el Consorci de Promoció Turística, hi participen 10 explotacions agràries: Bodegues Sumarroca, Cal Sis Dits, Caves Bolet, Celler Cuscó Berga, Cellers de Can Suriol, Covides vins i cellers, Granja Guirigall, Hort de la Carmeta, Molí d’oli Josep Lluch i Llopart; 15 restaurants: Bar restaurant 20A, Cal Joanet, Cal Pere del Maset, Cal Xim, Casa Nova Restaurant Finca Cal Tòfol, El Celler d’Ordal, El Centre, El Cigró d’Or, La Posada, La Taba, Mirador de les Caves, Restaurant Cal Ton, Restaurant Casa Joan, Restaurant Sol i Vi i Sant Jordi Ca La Katy, i 3 allotjaments: Cal Negri, Cal Farriol i Mercer Hotel Casa Torner i Güell. Com a activitats complementàries s’ofereixen: Visita a l’obrador Moió Melmelades, Passejada entre vinyes i visita a l'obrador de melmelades de raïm Vinyet i Ruta&tast per Can Batlle.
Visites a les explotacions agràries i ramaderes
Les visites són guiades i gratuïtes i es podran fer dissabte i diumenge amb reserva de visites a través del web www.benvingutsapages.cat . En aquest web també es pot consultar la informació, els horaris, la localització i les coordenades de totes les cases de pagès que oferiran visites gratuïtes. Així com els allotjaments rurals, els restaurants i les activitats complementàries de tot Catalunya.
Iniciativa de país
Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de Prodeca; pel Departament d’Empresa i Treball, a través de l’Agència Catalana de Turisme, i per la Fundació Alícia.
Col·laboren amb el projecte la Diputació de Barcelona, el Club Super3 (CCMA), l’Agència Catalana de Joventut, els consells comarcals, consorcis i oficines de Turisme, i altres entitats i associacions que treballen per la revaloració i la promoció del sector.
El projecte s’emmarca amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, amb l’estratègia Farm to Fork del Pacte Verd Europeu i amb el Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya, en els àmbits de la promoció de la sostenibilitat, la biodiversitat, la producció d’aliments de proximitat i la viabilitat del sector per assegurar el futur de la pagesia arrelada al territori.
Vilafranca del Penedès, 23 de setembre de 2022