Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

31 EMPRESES DE L’ALT PENEDÈS PARTICIPEN A LA VUITENA EDICIÓ DE “BENVINGUTS A PAGÈS”

Els visitants podran gaudir d’un cap de setmana de portes obertes en explotacions agràries i propostes originals en restaurants, allotjaments i activitats i descobrir la pagesia, el producte i la gastronomia de proximitat arreu de Catalunya
31 EMPRESES DE L’ALT PENEDÈS PARTICIPEN A LA VUITENA EDICIÓ DE “BENVINGUTS A PAGÈS”
Accessibilitat: Gaudeix i aprèn a Pagès! 8a edició - 30 de setembre i 1 d'octubre

Els propers 30 de setembre i 1 d’octubre, Catalunya es prepara per la gran festa del món rural de Catalunya. Unes 34.000 persones es van desplaçar pel territori català en l’edició de l’any passat  per viure una experiència lúdica per descobrir, tastar i comprar els productes del territori i que es complementa amb la participació d’allotjaments, restaurants i una àmplia oferta d’activitats paral·leles.

Les explotacions inscrites obren les portes de casa seva de forma gratuïta per ensenyar els camps, granges, barques i obradors. Les visites es completen amb tastos de productes que generen l’oportunitat de fer venda directa.

A través d’experiències autèntiques i enriquidores, s’ofereix l’oportunitat de submergir-se en l’autèntica vida rural, explorar les tradicions agrícoles i connectar amb la natura amb l’objectiu de promoure la cultura local i enfortir llaços entre la ciutat i el camp mitjançant una oferta inigualable de productes del territori i de temporada d’horta, fruita, verdura, làctics, cereals, carn, peix, oli, mel, cereals, etc.

A l’Alt Penedès

A l’Alt Penedès, amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el Consorci de Promoció Turística, hi participen 11 explotacions agràries: Bodegues Sumarroca, Cal Sis Dits, Caves Bolet, Celler Cuscó Berga, Cellers de Can Suriol, Celler Eudald Massana Noya, Covides vins i cellers,  Hort de la Carmeta, Jané Santacana, Molí d’oli Josep Lluch i Molí d’oli ca la Madrona,  15 restaurants: Bar restaurant 20A, Cal Joanet, Cal Pere del Maset, Cal Xim, Casa Nova Restaurant Finca Cal Tòfol,  El Celler d’Ordal, El Centre, El Cigró d’Or, La Posada,  La Taba,  Mirador de les Caves, Restaurant Cal Ton, Restaurant Casa Joan, Restaurant Sol i Vi i Sant Jordi Ca La Katy, 3 allotjaments: Cal Negri, Mercer Hotel Casa Torner i Güell i  Bolet Casa Modernista, com activitats complementàries: Visita a l’obrador Moió Melmelades a Font-rubíPassejada entre vinyes i visita a l'obrador de Mel Can Mallofré a Subirats.

“Benvinguts a Pagès” és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de Prodeca, i pel Departament d’Empresa i Treball, a través de l’Agència Catalana de Turisme. Col·laboren amb el projecte la Fundació Alícia, la Diputació de Barcelona, el Club Super3 (CCMA), l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència Catalana de Joventut, el Departament de Drets Socials, els Consells Comarcals, les Oficines Comarcals del DACC, els Consorcis i Oficines de Turisme i altres entitats i associacions que treballen per la revalorització i la promoció del sector.

El projecte té continuïtat tot l’any i ofereix una oferta estable amb més de 120 visites de  pagament a les explotacions agroalimentàries de Catalunya. A través del projecte Benvinguts a  Pagès Tot l’Any, els pagesos i pageses tenen l’oportunitat de generar activitat durant els 365 dies de  l’any.

La pàgina web www.benvingutsapages.cat inclou tota la informació on es pot consultar l’oferta de visites per territoris o bé per productes.

Vilafranca del Penedès, 20 de setembre de 2023

Destaquem