Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

48 PERSONES PARTICIPEN EN LA 2A EDICIÓ DEL PROGRAMA “UBICAT” DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

En el marc d’aquest programa, es duen a terme accions d’orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional, adreçades a persones desocupades o inactives i a persones treballadores que volen millorar la seva ocupació

 

Les 48 persones de la comarca de l’Alt Penedès que participen en la 2a edició del programa UBICAT són majoritàriament persones amb especials dificultats d’inserció laboral (atur de llarga durada, baixa qualificació professional, majors de 45 anys, certificat de discapacitat, persones nouvingudes en situació de desavantatge laboral, etc.).

 

 

 

L’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal organitza accions individuals i grupals, adaptades a les necessitats de les persones participants al programa. Cada participant compte amb l’assessorament d’un professional, amb l’objectiu que assoleixi un coneixement i que pugui desenvolupar les seves potencialitats i competències. La finalitat és aconseguir una integració personal, educativa, social i, especialment la inserció laboral.

Un altre aspecte important del programa són les actuacions de coneixement de l’entorn productiu, l’apropament a les empreses i la prospecció laboral, amb l’objectiu que les persones coneguin el mercat laboral, i les empreses puguin sol·licitar perfils professionals.

El Programa UBICAT va dirigit a persones aturades, prioritàriament les que es troben en una situació d'especial vulnerabilitat; a persones que necessiten una feina però que han deixat de buscar perquè tenen poca confiança a trobar-ne, i finalment, a persones que malgrat estar treballant no han resolt les seves necessitats mínimes o les perspectives laborals com a conseqüència de la precarietat del mercat de treball.

El programa UBICAT està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal-Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social i regulat per l’Ordre TSF/143/2018, de 3 d’agost.

Vilafranca del Penedès, 20 de març de 2019
 

 

Destaquem