Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

50 PERSONES PARTICIPEN EN LA 1A EDICIÓ DEL PROGRAMA “UBICAT” DE L’ÀREA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA I COMARCAL DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

En el marc d’aquest programa es duen a terme accions d’orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional adreçades a persones desocupades o inactives i a persones treballadores que volen millorar la seva ocupació.

 

El Programa UBICAT està adreçat, en primer lloc, a persones en situació d’atur, prioritàriament persones que es troben en una situació d'especial vulnerabilitat; en segon lloc, a persones inactives, que malgrat necessitar una feina han deixat de buscar-la perquè tenen poca confiança a trobar-la, i finalment, a persones treballadores que per causa de les condicions de precarietat del mercat de treball no han resolt les seves necessitats mínimes o les perspectives laborals.

L’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal organitza accions individuals i grupals adaptades a les necessitats de les persones participants al programa. Cada participant compta amb l’assessorament d’un professional que l’ajuda a assolir coneixements i a desenvolupar les seves potencialitats i competències, amb la finalitat d’aconseguir la seva inserció laboral i la seva integració personal, educativa i social.

Un altre aspecte important són les accions de coneixement de l’entorn productiu, d’apropament a les empreses i de prospecció laboral, amb el doble objectiu: que les persones que participen en el programa coneguin el mercat laboral i que les empreses puguin sol·licitar els seus perfils professionals.

Les 50 persones que participen en la 1a edició del programa UBICAT del Consell Comarcal viuen a l’Alt Penedès i tenen especials dificultats d’inserció laboral: atur de llarga durada, majors de 45 anys, baixa qualificació professional, certificat de discapacitat, persones nouvingudes en situació de desavantatge laboral, etc.).

El programa UBICAT està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servei Públic d’Ocupació Estatal, del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, i està regulat per l’Ordre TSF/220/2017, de 22 de setembre.

Vilafranca del Penedès, 26 d’octubre de 2018
 

 

Destaquem