Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

7 EMPRESES DE L’ALT PENEDÈS, A LA JORNADA DE NETWORKING DE LA XARXA DE PRODUCTES DE LA TERRA

De la mà de l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal, 7 empreses inscrites al Cens de Productes de la Terra de l’Alt Penedès van participar a la IV Jornada de networking que es va celebrar el dimarts 13 de febrer, al Museu Marítim de Barcelona, organitzada per la Diputació de Barcelona.

 

La Jornada es va obrir amb una presentació institucional de la diputada delegada de Promoció Econòmica i Ocupació, Sònia Recasens, que va destacar la trajectòria de la Xarxa de Productes de la Terra (amb 132 varietats locals recuperades) i les característiques d’aquestes empreses, arrelades al territori i basades en la qualitat i la innovació. Després, el diputat delegat de Comerç, Isaac Albert, va presentar les dades de l’enquesta sobre hàbits de consum i demanda de productes de proximitat, realitzada per la Gerència de Comerç de la Diputació de Barcelona.

A continuació es va celebrar un col·loqui sobre producte local i de qualitat en el comerç urbà, moderat per la periodista Tana Collados i amb la participació de Maria Dolors Margarit, de Xarcuteries Margarit, i de Ramon Berengueras, de Formatges Betara, del Lluçanès. Durant el col·loqui es van plantejar diferents qüestions, com la necessitat i l’oportunitat de les empreses de la Xarxa de fer arribar els seu producte de qualitat al mercat metropolità de Barcelona, i quines són les prioritats i demandes del consumidor i del mateix comerç a l’hora d’introduir el producte. També es van esbossar les tendències actuals pel que fa a alimentació i producció.

 

 

 

En acabar el col·loqui, va començar la sessió de networking: durant 2 hores i mitja es van realitzar 1.320 entrevistes, de 3 minuts cadascuna, on es van poder presentar les 40 empreses de la Xarxa amb els 33 comerços assistents.

7 empreses de l’Alt Penedès van assistir a la Jornada de networking: Carquinyolis Escalfet (Sant Quintí de Mediona), Bolet Vins i Caves Ecològics (Castellví de la Marca), Molí d’Oli Ca la Madrona i Molí d’Oli Josep Lluch (Font-rubí), Cerveses Bripau (Sant Pere de Riudebitlles), Bombons Cudié (Vilafranca del Penedès) i Vinyet, la melmelada Penedès (Subirats).

Vilafranca del Penedès, 14 de febrer de 2018
 

Destaquem