Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

750 SOL•LICITUDS D’AJUTS PER AL PAGAMENT DEL LLOGUER A L’ALT PENEDÈS

El Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha informat sobre aquests ajuts i ha tramitat les sol•licituds davant l’Agència de l’Habitatge de la Generalitat

La Generalitat de Catalunya convoca aquests ajuts per facilitar l'accés a l’habitatge de lloguer i per afavorir la permanència en règim de lloguer. Enguany hi ha hagut 3 convocatòries diferenciades per col·lectius d’edat: joves de 18 a 36 anys, persones de més de 36 anys i persones grans.

Entre moltes altres funcions, el Servei d’Habitatge del Consell Comarcal també assessora els llogaters i propietaris sobre altres línies d’ajut i sobre qualsevol tema relacionat amb el lloguer.

La darrera novetat informativa en matèria de lloguer ha estat la limitació de l’actualització de la renda mensual: si el contracte de lloguer preveu l’actualització segons l’IPC, el Decret-Llei del Govern espanyol sobre mesures per fer front a la crisi generada per la guerra d’Ucraïna estableix un topall del 2% fins al 31 de desembre de 2022. Això vol dir que un contracte amb una renda de 500 euros mensuals que complexi l’anualitat abans de final d’any, com a màxim podrà tenir un increment de 10 euros mensuals (aplicant l’IPC, l’increment hauria pogut arribar a 50 euros mensuals). Si el contracte no inclou una clàusula d’actualització de la renda, no es podrà incrementar el preu.

Tota la informació i les dades de contacte del Servei Comarcal d’Habitatge es poden consultar a www.ccapenedes.cat/habitatge

Vilafranca del Penedès, 25 de juliol de 2022

Destaquem