Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

AJUTS NEXT GENERATION PER A LA MILLORA DE L’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA DELS HABITATGES

El Servei Comarcal d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès tramita aquests ajuts per a la rehabilitació d’habitatges residencials i socials

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha convocat 3 línies de subvenció per a la rehabilitació d’edificis d’habitatges per reduir el consum i la demanda d’energia primària no renovable.

Els “Ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell d’edificis (plurifamiliars o unifamiliars)” financen obres o actuacions en edificis residencials per obtenir una millora acreditada de l’eficiència energètica. El termini de presentació de sol·licituds és del 27 d’abril al 31 de desembre de 2022 o fins exhauriment dels fons.

Els “Ajuts a les actuacions de millora de l’eficiència energètica en habitatges” (unifamiliars o pertanyents a edificis plurifamiliars)” financen obres de millora de l’eficiència energètica als habitatges. El termini de presentació de sol·licituds és de l’11 de maig al 31 de desembre de 2022 o fins exhauriment dels fons.

Els “Ajuts en l’elaboració del llibre de l’edifici existent per a la rehabilitació i redacció de projectes de rehabilitació” financen despeses per a l’emissió dels llibres i el desenvolupament de projectes tècnics de rehabilitació integral dels edificis. El termini de presentació de sol·licituds és del 25 de maig al 31 de desembre de 2022 o fins exhauriment dels fons.

Poden sol·licitar-les les juntes o comunitats de propietaris, les agrupacions de juntes  o comunitats de propietaris, els propietaris únics d'edificis d'habitatges i els propietaris d’habitatges unifamiliars o agrupats en filera. També poden sol·licitar-les les societats cooperatives compostes de manera agrupada per propietaris d’habitatges o edificis, i les empreses constructores arrendatàries o concessionàries dels edificis.

Seran subvencionables les actuacions iniciades a partir de l’1 de febrer de 2020 i poden estar finalitzades en el moment de la presentació de la sol·licitud. També seran subvencionables aquelles que encara no s’hagin iniciat.

Les persones interessades a informar-se o tramitar els ajuts es poden adreçar al Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès demanant cita prèvia o trucant al telèfon 93 890 00 00 ext. 461 i 462.

Vilafranca del Penedès, 20 d’abril de 2022

Destaquem