Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

AJUTS PER A LA RETIRADA D’AMIANT

En el marc de la Setmana d’Energia Sostenible 2023, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès va organitzar una sessió informativa sobre la nova convocatòria d’ajuts per a la retirada d’amiant

Neus del Rio i Marc Balagué, tècnics de l’Agència de Residus de Catalunya, van ser els encarregats d’explicar les dues línies d’ajut de la convocatòria.

La línia 1 està adreçada a la retirada de residus de materials d’aïllament i de la construcció que continguin amiant, d’habitatges particulars. Poden sol·licitar aquest ajut les persones físiques o jurídiques, públiques o privades, i les comunitats de propietaris.

La línia 2 està a adreçada a l’extracció d’amiant de les cobertes per instal·lar-hi plaques d’autoconsum fotovoltaic. Poden sol·licitar aquest ajut les persones propietàries (siguin físiques o jurídiques, públiques o privades) d’edificis on s'hagin instal·lat indústries o altres activitats comercials o agràries.

El termini per a la presentació de sol·licituds és el 25 de juliol i la tramitació és telemàtica.

A la sessió informativa, celebrada el 4 de juliol a la sala d’actes del Consell Comarcal, hi van assistir una trentena de persones entre particulars i empreses.

Durant la presentació de la sessió, Cristina de la Cruz, consellera comarcal en funcions d'Empresa i Ocupació, va explicar que des de el Servei de Desenvolupament i Promoció Econòmica es van encarregar diversos estudis per tal de detectar cobertes amb amiant en edificis on hi ha ubicades empreses per tal d’informar-les sobre aquesta nova convocatòria d’ajuts de l’Agència de Residus de Cataluya.

En el marc de la sessió, Èric Gómez, cap del Servei de Desenvolupament Econòmic i Ocupació, va presentar l’Oficina del Desenvolupament Econòmic del Penedès (ODEP), els seus objectius i els eixos estratègics. També va remarcar la importància d'establir un model comarcal de treball per donar suport a les persones emprenedores i les empreses.

Vilafranca del Penedès, 19 de juliol de 2023

Destaquem