Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

AJUTS PER A PROPIETARIS PER LLOGAR UN HABITATGE

La finalitat d’aquests ajuts és mantenir, ampliar i millorar l’oferta pública d’habitatge de lloguer de l’Alt Penedès

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès convoca ajuts per a persones físiques o jurídiques propietàries d’habitatges o assimilades, que vulguin llogar o tinguin llogats habitatges o que vulguin renovar contractes de lloguer, mitjançant la Borsa de Lloguer de l’Alt Penedès.

La Borsa funciona des de fa 14 anys i actualment té més de 200 lloguers vius. Els propietaris que lloguen mitjançant la Borsa tenen una assegurança de la llar gratuïta, una assegurança que cobreix els impagaments i assistència jurídica gratuïta. A més, per al Servei d’Habitatge del Consell Comarcal és una prioritat garantir una bona relació propietaris-llogaters, per la qual cosa es fa un seguiment de tots els lloguers i un tancament al final de cada contracte.

Els habitatges que es vulguin incloure en la Borsa del Consell Comarcal han d’estar ubicats a l’Alt Penedès (excepte als municipis que tenen la seva pròpia Borsa, Vilafranca i Sant Sadurní) i s’hauran de destinar a residència habitual de les persones arrendatàries.

Els ajuts del Consell Comarcal es poden destinar a obtenir la documentació necessària per a l’arrendament (cèdula d’habitabilitat, certificat energètic o butlletí elèctric), assolir les condicions d’habitabilitat, reparar o substituir electrodomèstics, contractar subministraments, pagar impostos que afectin l’habitatge o derrames extraordinàries, i a millorar, conservar, reparar o netejar l’habitatge.

El termini per a la presentació de sol·licituds és el 31 d’octubre de 2021 i es poden tramitar presencialment (amb cita prèvia) o a través del portal de tràmits i gestions del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (Ciutadania – Habitatge – Tràmit 07).

Per ampliar la informació sobre aquesta línia d’ajuts o per rebre informació sense compromís sobre qualsevol tema relacionat amb el lloguer d’habitatges, es pot contactar per correu electrònic o per telèfon amb el personal del Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès - A/e: habitatge@ccapenedes.cat - Tel. 93 890 00 00.

Vilafranca del Penedès, 11 d’octubre de 2021

 

Destaquem