Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

AJUTS PER AL PAGAMENT DEL LLOGUER

El Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès tramita ajuts per al pagament del lloguer convocats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya
 
Durant el mes d’abril, la Generalitat de Catalunya va convocar 2 línies d’ajut: les subvencions per al pagament del lloguer de caràcter general i les prestacions per al pagament del lloguer per a col·lectius específics.

 
Per sol·licitar les subvencions de caràcter general, cal que el contracte de lloguer correspongui al domicili habitual del sol·licitant, que el preu del lloguer no superi els 600 € mensuals i que la unitat de convivència no superi el barem d’ingressos previst a la convocatòria. L’import d’aquestes subvencions pot ser del 40% de l’import del lloguer, amb un màxim de 2.400 € anuals, i es poden sol·licitar fins al 15 de juny de 2016.

 
 
Les prestacions per al pagament del lloguer per a col·lectius específics poden arribar als 200 € mensuals. S’hi poden acollir les persones que hagin llogat l’habitatge a través de les borses de mediació per al lloguer social (per exemple, la Borsa d’Habitatge de Lloguer del Consell Comarcal de l’Alt Penedès) o les borses de mediació d’habitatges de lloguer gestionades per entitats sense ànim de lucre.

 
Si el contracte es va formalitzar després de l’1 de novembre de 2015, els ajuts es poden sol·licitar fins al 31 d’octubre de 2016. Si s’és beneficiari d’una prestació econòmica d’urgència (persones que han perdut l’habitatge com a conseqüència d’un procés de desnonament o d’execució hipotecària), el termini és fins al 15 de juny de 2016.

 
 
La tramitació de tots aquests ajuts de la Generalitat es pot fer des del Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, els Punts d’Informació Local d’Habitatge dels ajuntaments de Sant Sadurní i d’Olèrdola i des de l’Oficina Local d’Habitatge de l’Ajuntament de Vilafranca (en funció de la ubicació de l’habitatge).

 
Cal tenir en compte que qualsevol persona que visqui de lloguer pot sol·licitar renovar el seu contracte de lloguer, sense cap cost, a través de la Borsa d’Habitatge de Lloguer del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, per beneficiar-se dels ajuts i per poder-los sol·licitar fins al termini del 31 d’octubre de 2016. A més, tindrà altres avantatges com ara una assegurança gratuïta de la llar o la millora de les condicions del contracte. La revisió del contracte de lloguer per part del Servei d’Habitatge del Consell Comarcal és especialment recomanable quan el contracte es va formalitzar directament amb el propietari de l’habitatge sense l’assessorament previ de cap gestor o agent de la propietat immobiliària.

 
Vilafranca del Penedès, 4 de maig de 2016

 

Destaquem