Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ANÀLISI DELS HÀBITS DE CONSUM I COMPRA A L’ALT PENEDÈS

Presentació al Consell Comarcal dels resultats de l’estudi comparatiu, elaborat per la Diputació, a totes les comarques de la demarcació territorial de Barcelona

 

El dijous 15 de març es va presentar a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès l’estudi que analitza els hàbits de compra de les llars de la comarca, en aspectes com el lloc i la tipologia d’establiments on es fan les compres, la freqüència amb què es compra, els fluxos, els comportaments i les motivacions per realitzar compres fora del nucli de residència.

Isaac Albert, diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, va explicar que la Diputació té previst repetir anualment aquesta enquesta a les llars per poder comparar les dades i analitzar les dinàmiques territorials. També va informar que la Diputació està duent a terme proves pilot per afinar la metodologia que els permeti elaborar i mantenir actualitzat un cens d’establiments comercials de les comarques de la demarcació de Barcelona. L’objectiu de tota aquesta recollida d’informació i de l’anàlisi posterior de les dades obtingudes és dotar els ajuntaments d’informació objectiva que els permeti adoptar decisions en l’àmbit del Comerç i el Consum més ben fonamentades.

 

 

 

En les conclusions de l’estudi sobre l’anàlisi dels hàbits de consum i compra de l’Alt Penedès no hi ha grans sorpreses: els comportaments són molt similars a tota la comarca i només es diferencien respecte d’altres comarques pel que fa a la varietat de l’oferta comercial i d’oci; els productes quotidians es compren majoritàriament al municipi de residència, però hi ha fugues de compra en els productes d’equipament de la persona i de la llar; l’alimentació fresca es compra per igual a les botigues de barri, als mercats municipals i als supermercats, i el pes de les compres per internet és lleugerament inferior al de la resta de comarques.

Són destacables algunes de les dades recollides com: la bona valoració que els compradors de la comarca fan de la professionalitat dels venedors (per sobre de la mitjana) i de la qualitat dels productes, que esdevenen dos importants criteris de selecció dels establiments; la capacitat de retenció dels mercats municipals i dels mercats de venda no sedentària (“mercadillos”), on es compren molts productes d’ús quotidià de tot tipus, i la importància d’obrir els dissabtes a la tarda en el cas dels establiments dedicats a la venda de productes no alimentaris.

 

 

 

L’estudi complet “Anàlisi d’hàbits de consum i compra de la demarcació de Barcelona. Comarca de l’Alt Penedès” es pot descarregar al web de la Diputació de Barcelona.

Les dades i les conclusions d’aquest estudi a la comarca de l’Alt Penedès es pot descarregar des del portal de Transparència del Consell Comarcal.

Vilafranca del Penedès, 16 de març de 2018
 

Destaquem