Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

APORTACIÓ A LES BIBLIOTEQUES DE L’ALT PENEDÈS

El president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, va acollir el proppassat dijous, 20 de febrer, l’acte de lliurament de diversos exemplars de l’obra “Raïms” i de la seva nova edició en anglès, “Grapes”, oferts per la Consultoria Vitivinícola Rius i Rius Assessors i destinats al fons de les biblioteques i de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès.


“Raïms”, i ara també “Grapes”, son obres editades per Andana que parla dels vins, dels cultius i de la història de les principals varietats catalanes. El seu atractiu i interès es nodreix de diversos aspectes que val la pena posar en relleu.

En primer lloc, es tracta d’una obra col·lectiva escrita per experts de diferents àmbits relacionats amb la vinya i el vi, la suma de coneixements dels quals fa que es transformi en un complet manual de les varietats més representatives de la mediterrània que s’han cultivat tradicionalment a Catalunya.

En segon lloc, a diferència d’altres publicacions que també versen sobre viticultura, ampelografia o enologia des del punt de vista tècnic, aquesta s’enriqueix amb l’aportació d’altres mirades dels vessants històric i cultural.

I finalment, les dotze varietats autòctones que es tracten en el llibre conviden a pensar en clau de futur. Per això es confia que l’obra sigui útil per a tot el sector vitivinícola: pagesos, elaboradors, enòlegs, cellerers.. i no cal dir, als amants i consumidors que vulguin saber més dels vins de casa nostra.

Vilafranca del Penedès, 20 de febrer de 2020

Imatges relacionades

Destaquem