Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

APORTACIONS ECONÒMIQUES EXTRAORDINÀRIES EN L’ÀMBIT DE L’ATENCIÓ A LES PERSONES

El dimecres 6 de novembre, la diputada delegada de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; juntament amb els diputats Josep Oliva i Mireia Solsona, es va reunir amb els alcaldes de l’Alt Penedès a la seu del Consell Comarcal. L’objectiu de la reunió era explicar les dotacions pressupostàries extraordinàries aprovades per la Diputació per valor de 30 milions d’euros en el marc del Pla d’Urgència Social.

 

Aquestes dotacions econòmiques s’han destinat a finançar temes de titularitat municipal i s’han aprovat amb el consens de totes les forces polítiques amb representació a la Diputació de Barcelona. També es va aprofitar la trobada per presentar un catàleg de serveis de l’Àrea d’Atenció a les Persones, perquè tots els ajuntaments els coneguin i en puguin fer ús.

Mercè Conesa va explicar que es destinaran 10 milions d’euros a atorgar ajuts d’urgència social per pagar aliments, roba, calçat, productes d’higiene, medicaments, subministraments energètics, lloguers, etc.

A l’Alt Penedès els Serveis Socials Bàsics depenen del Consell Comarcal (excepte a Vilafranca), per la qual cosa aquests ajuts es rebran al Consell Comarcal i es repartiran entre els usuaris de Serveis Socials que ho necessitin. El percentatge d’ajut que correspondrà a cada municipi serà proporcional al nombre d’habitants i al nombre de persones en situació d’atur (segons les dades oficials de l’Institut Català d’Estadística corresponents a l’any 2012).

També s’ha aprovat una partida extraordinària de 8 milions d’euros per pagar els serveis d’atenció domiciliària i els ajuts per al transport adaptat de les persones amb algun tipus de discapacitat (per assistir a centres de dia, centres ocupacionals i centres especials de treball). Aquests serveis i ajuts es gestionen també des del Consell Comarcal.

Finalment, Mercè Conesa va explicar que es destinaran 12 milions d’euros per finançar el cost del curs escolar 2012-2013 de les escoles bressol municipals. Com que la Generalitat va anunciar que no podia fer front a la despesa compromesa de 875 €/plaça, la Diputació n’assumirà el pagament. El president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, va explicar que segons la informació recollida pel Servei Comarcal d’Ensenyament el cost anual d’una plaça d’escola bressol a l’Alt Penedès és d’entre 2.000 i 3.000 €; que es paguen entre els ajuntaments, la Generalitat (ara Diputació) i les famílies. Olivella va agrair el nou suport que la Diputació està donant als consells comarcals i va qualificar els darrers pressupostos de la Diputació, el Consell Comarcal i la Generalitat com “els més socials de la Història”.

Al seu torn, Mercè Conesa va afirmar que “no estem d’acord amb la reforma dels Serveis Socials que es vol fer des de l’Administració de l’Estat. Vetllarem perquè no es desmantelli l’estructura de Serveis Socials existent i perquè la gestió no s’allunyi del territori”.

Vilafranca del Penedès, 8 de novembre de 2013
 

Destaquem