Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ASSEMBLEA GENERAL DEL CONSELL DE LA GENT GRAN DE L’ALT PENEDÈS

El divendres 29 de novembre, es va celebrar a la seu del Consell Comarcal l’Assemblea General del Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès. El Consell de la Gent Gran és un òrgan de consulta i participació de les persones grans de la comarca format per representants nomenats per les entitats i les associacions de gent gran i per persones grans representatives dels municipis.

Van presidir l’assemblea el president del Consell de la Gent Gran i vicepresident del Consell Comarcal, Jordi Ferrer, i els sis vocals de la Junta Permanent: Conxita Edo (Subirats), Carme Batet (Subirats), Josep M. Gómez (Sant Cugat Sesgarrigues), Ramon Junyent (Sant Llorenç d’Hortons), Josep Sogas (Pacs del Penedès) i Màrius Ventura (Castellet i la Gornal).

Jordi Ferrer va afirmar que “el col·lectiu de la gent gran va creixent exponencialment i és tan heterogeni com qualsevol altre col·lectiu. El que ens diferencia és que tenim més temps, un bé molt preuat que podem fer servir per gaudir i per ser més útils a la societat. (...) Ens hem de reinventar: els casals estan infrautilitzats, hi ha gent que no hi va perquè diuen que se senten vells anant-hi”.

L’assemblea va començar amb l’exposició de les activitats dutes a terme durant l’any 2019 i va continuar amb la presentació de les propostes per al 2020: la MostrActiva en un municipi a determinar, un calendari trimestral d’activitats organitzades per la Junta Permanent, promoure la coordinació entre serveis socials i serveis de salut per tal que els professionals de la salut coneguin els tallers de memòria i els puguin recomanar als seus pacients, i obrir el Consell de la Gent Gran a la participació d’entitats que treballin per a la gent gran.

L’assembla va continuar amb un torn d’intervencions dels representants dels casals en què van confirmar la poca participació masculina a les juntes dels casals (que no fa molts anys estaven formades majoritàriament per homes), la baixa participació de persones de poc més de 65 anys i la preocupació pel manteniment de la figura de les dinamitzadores. Per contra, van destacar com a molt positiu la gran varietat d’activitats que organitzen alguns dels casals.

La propera assembla general se celebrarà durant el primer trimestre de 2020, tindrà caràcter extraordinari i servirà per votar l’acceptació de la participació de les entitats de gent gran que ho sol·licitin, la renovació d’un membre de la Junta Permanent i el nomenament del nou vocal de l’Alt Penedès al Consell Nacional de la Gent Gran de Catalunya.

Vilafranca del Penedès, 3 de desembre de 2019

Imatges relacionades

Destaquem