Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CADA MES EL SERVEI D’HABITATGE DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS INTERVÉ EN LA SUSPENSIÓ D’ENTRE 5 I 10 DESNONAMENTS D’HABITATGE HABITUAL

Les dificultats relacionades amb l’habitatge sovint es converteixen en demandes judicials que comporten el desnonament. Per això, és molt important que les persones afectades consultin al més aviat possible i abans que les dificultats s’agreugin

Entre les raons de ser del Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès hi ha la de facilitar l’accés a l’habitatge mitjançant actuacions d’informació i orientació a les persones.

Des de fa més de 10 anys, però, moltes persones tenen dificultats per pagar la seva hipoteca o la renda de lloguer, i en aquests casos el Servei Comarcal d’Habitatge les pot ajudar informant-les i ajudant-les a demanar carències hipotecàries i ajuts per cobrir situacions temporals i sobrevingudes d’impossibilitat de pagament. Si a més els propietaris de l’habitatge són grans tenidors (entitats financeres, fons d’inversió o empreses promotores), el Servei Comarcal d’Habitatge pot assessorar sobre com demanar un lloguer social.

Malgrat tot, el Servei Comarcal d’Habitatge rep de cada setmana persones que tenen data per al desnonament i que, per tant, es troben en risc de perdre el seu habitatge de residència habitual. En aquests casos, se les orienta en base a la seva situació concreta i es fan les gestions i intermediacions possibles amb els jutjats i la propietat per trobar una solució legal i/o pactada.

En aquest sentit, el passat mes de maig va ser especialment difícil, però amb la col·laboració del Servei Comarcal d’Habitatge es van poder aturar 10 desnonaments a l’Alt Penedès (excepte Vilafranca i Sant Sadurní, que tenen serveis d’Habitatge municipals propis).

Aquesta xifra no és molt diferent de la d’altres mesos, per la qual cosa des del Consell Comarcal es fa una crida a les persones que prevegin que el seu cas pot acabar en una demanda judicial i un futur desnonament, que busquin informació al més aviat possible per evitar l’aparició d’aquests problemes o facilitar-ne la resolució o reconducció.

El Servei d’Habitatge del Consell Comarcal (Tel. 938900000 - www.ccapenedes.cat/habitatge) també assessora gratuïtament sobre contractes i ajuts de lloguer, hipoteques, dacions en pagament, lloguer social, novetats relacionades amb la nova Llei d’Habitatge estatal i molts altres temes.

Vilafranca del Penedès, 12 de juny de 2023

Destaquem