Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CALCULADORA DE VULNERABILITAT PER ACCEDIR A LES MORATÒRIES DE LLOGUER

El Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès posa a disposició de les persones i les famílies un simulador on line que els permetrà calcular si compleixen els requisits per demanar una moratòria per al pagament del lloguer

El Servei Comarcal d’Habitatge continua prestant servei a la ciutadania de l’Alt Penedès durant l’estat d’alarma. Des que es va declarar, el 14 de març, el Servei d’Habitatge ha atès més de 200 consultes per telèfon (608 757 665) i per correu electrònic (habitatge@ccapenedes.cat). Aquest servei es presta en coordinació amb la resta de serveis del Consell Comarcal (molt especialment, amb els Serveis Socials i el Servei de Mediació Ciutadana ) i en coordinació amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Es recomana a totes les persones que tinguin dubtes o dificultats amb el seu lloguer o hipoteca, o bé que vulguin fer consultes relacionades amb les mesures aprovades per l’Estat amb relació a les moratòries per al pagament del lloguer o la hipoteca,  o que rebin propostes de les seves entitats bancàries o dels propietaris del seu habitatge, que s’adrecin al Servei Comarcal d’Habitatge per rebre informació i orientació abans de prendre cap decisió.

A la pàgina d’inici de la web del Consell Comarcal es poden trobar, dins l’apartat Destaquem/Covid 19 i actualitzades dia a dia, les informacions d’interès en matèria d’Habitatge, els models de sol·licitud de les diferents moratòries i, com a novetat, un simulador on line per calcular si les persones i famílies compleixen els requisits per accedir a les moratòries per al pagament del lloguer establertes per l’Estat. Aquest simulador ha estat elaborat conjuntament amb el Servei d’Informàtica del Consell Comarcal i és accessible des de qualsevol dispositiu. Introduint les dades d’ingressos i despeses de cada llar, s’obté una resposta immediata sobre si es pot o no sol·licitar aquesta moratòria.

D’altra banda, els propietaris d’habitatges que es plantegin llogar el seu habitatge poden consultar també al Servei Comarcal d’Habitatge com fer els tràmits i les condicions contractuals del lloguer. O bé, si hagin tingut o pensen que tindran algun impagament per part dels seus llogaters, poden consultar el seu cas, per telèfon o per correu eletrònic, sense cap compromís.

Finalment, s’informa que la convocatòria ordinària d’ajuts per al pagament del lloguer de la Generalitat, que normalment s’obria en aquesta època de l’any i que es tramitava des del Consell Comarcal, està temporalment suspesa. Qualsevol dubte amb relació a aquests ajuts es pot traslladar també al Servei Comarcal d’Habitatge, preferentment per correu electrònic.

Vilafranca del Penedès, 16 d’abril de 2020

 

Destaquem