Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CALENDARI 2023 DE “PRODUCTES DE LA TERRA”

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès presenta la 11a edició d’aquest calendari dedicat als productes agroalimentaris característics del Penedès i que enguany està dedicat a la fruita dolça, el préssec d’Ordal i la poma de Pontons

La consellera comarcal d’Empresa i Ocupació i de Productes de la Terra, Cristina de la Cruz, ha explicat que el Consell Comarcal, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha editat 1.300 calendaris que es lliuraran a les empreses integrades dins l’Associació de Productors Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès, als restaurants adherits al projecte “El Penedès, tasta’l” i a les empreses de la comarca productores de fruita dolça, préssec d’Ordal i poma de Pontons.

Juntament amb imatges i explicacions sobre aquests productes, al calendari hi ha receptes de plats elaborats pels restaurants que tenen com a ingredient la fruita dolça, el préssec d’Ordal o la poma de Pontons.

A més, al calendari hi ha la relació de productors de fruita, de restaurants adherits al projecte “El Penedès, tasta’l” i d’empreses de l’Associació de Productors i Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès”.

Ma. Àngels Saumell, presidenta de l’Associació i propietària de l’empresa “Vinyet, la melmelada Penedès” (Subirats), i Núria Carbó, presidenta del Gremi d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès i propietària del restaurant “Hotel Fonda Neus” (Sant Sadurní d’Anoia), han explicat que reparteixen el calendari entre els clients i visitants de les empreses associades i que els exemplars s’acaben ràpidament, abans de Reis, perquè els clients els esperen i els demanen, especialment per les receptes.

El calendari de Productes de la Terra sorgeix del treball conjunt entre productors i restauradors i serveix per donar a conèixer els productes agroalimentaris locals i de proximitat de l’Alt Penedès, alhora que serveix per promocionar els restaurants de la comarca.

Josep Esteve, productor de préssec d’Ordal; Adrià Ramon, membre de la cooperativa ACTUA, productora d’horta i de préssec d’Ordal, i Joan Domènech, productor de poma de Pontons, han explicat que tothom coneix el Penedès pels vins i caves però hi ha altres productes de qualitat.

Al camp el relleu generacional és difícil i cal el suport de les administracions per posar en valor i comercialitzar aquests productes d’alta qualitat que necessàriament tenen uns costos de producció i un preu més alt. Tant el préssec d’Ordal com la poma de Pontons són productes Km 0, que es cullen quan ja estan madurs, que no es troben als grans mercats i que tenen una producció limitada.

La consellera Cristina de la Cruz ha clos la presentació dient “volem que la gent del Penedès conegui els seus productes i que la gent de fora vingui a tastar-los”.

Vilafranca del Penedès, 20 de desembre de 2022

 

Imatges relacionades

Destaquem