CALENDARI 2024 DE “PRODUCTES DE LA TERRA”
Juntament amb les fotografies dels productes agroalimentaris d’aquest calendari (gall del Penedès, ànec mut, oli d’oliva, mel, poma de Pontons i préssec d’Ordal), hi ha dibuixos i receptes de plats elaborats pels restaurants de “El Penedès, tasta’l“ que tenen com a ingredient el producte fresc o el producte elaborat.
Núria Catà, consellera comarcal d’Agricultura, Medi Rural i Productes de la Terra, va explicar que els 6 productes agroalimentaris que il·lustren el calendari 2024 són els mateixos que van formar part del projecte de Realitat Augmentada del programa Treball, Talent i Tecnologia, que el Consell Comarcal ha dut a terme durant els darrers dos anys. Per aquest motiu, les fotografies de cada productes van acompanyades d’un codi QR amb informació digital sobre com es produeix i/o elabora, les seves característiques singulars, les condicions climàtiques i/o de sòl, el tipus d’alimentació en el cas de l’aviram, etc.
Joan Manel Montfort, president de l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal va explicar que s’han editat 1.500 calendaris amb el suport de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, que es lliuraran a totes les empreses de l’Associació de Productors Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès i als restaurants adherits al projecte “El Penedès, tasta’l”, per tal que els distribueixin entre els seus associats, clients i visitants.
Nuria Carbó, presidenta del Gremi d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès i propietària del restaurant “Hotel Fonda Neus”, va afirmar que “és un calendari molt complet, que reflecteix la voluntat de maridatge de productors i restauradors. (...) Els nostres clients ja l’esperen...”.
D’altra banda, Ma. Àngels Saumell, presidenta de l’Associació de Productors Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès i propietària de l’empresa “Vinyet, la melmelada Penedès”, va demanar als restauradors i als penedesencs “que continuïn apostant pels productes de proximitat” i va confirmar que “tenim demanda; a la gent li agrada el format”.
Cada vegada s’estan posant més en valor els productes locals i de proximitat, i aquestes accions de promoció i difusió ajuden a conèixer els productes que es produeixen i elaboren a l’Alt Penedès.
Xavier Lluch, president del Consell Comarcal, va cloure la presentació dient “atrevim-nos a tornar a fer la cuina dels avis per gaudir dels productes de la nostra comarca en família!”.
Vilafranca del Penedès, 21 de desembre de 2023