Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CANÇONS POPULARS I TRADICIONALS DELS PPCC A LES ESCOLES DE L’ALT PENEDÈS

El Servei de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el cantautor penedesenc Paton Soler oferiran una cantada de cançons populars, tradicionals i anònimes del Penedès i dels Països Catalans a 26 escoles de la comarca.
CANÇONS POPULARS I TRADICIONALS DELS PPCC A LES ESCOLES DE L’ALT PENEDÈS
2013/10/23 Cantada a l'Escola Pau Casals (St. Llorenç d'Hortons)

 

Aquesta iniciativa va començar durant el curs escolar 2011-2012, amb l’edició conjunta de 4 CD i 4 llibrets amb cançons populars i tradicionals dels Països Catalans que es van repartir gratuïtament a totes les escoles de la comarca.

Durant el curs 2012-2013, es van fer cantades a 15 escoles de Primària de la comarca per presentar aquestes cançons i, aquest curs, han sol•licitat acollir la cantada 26 escoles.

Amb aquestes cantades el Servei Comarcal de Cultura vol posar en valor la música popular i tradicional catalana, ja que no ocupa un espai important en l’oferta dels mitjans de comunicació i és relativament desconeguda entre els nens i les nenes. Darrere cada cançó hi ha un rerefons històric, usos i costums desapareguts, uns trets dialectals i un vocabulari característics de la zona de procedència, per això, a més d’interpretar les cançons, Paton Soler afegeix explicacions complementàries que ajuden els infants a comprendre-les millor.

Les 26 escoles de l’Alt Penedès que acolliran les cantades són: Montanyans (Sant Marçal), Les Vinyes (Sant Cugat Sesgarrigues), Subirats (Lavern), JJ Ràfols (Torrelavit), Les Fonts (Gelida), Sant Domènec (la Ràpita), Sants Abdó i Senén (el Pla del Penedès), Escola d’Avinyonet del Penedès, Montagut (Vilafranca del Penedès), La Pau (Sant Sadurní d’Anoia), ZER el Cep de Sis (escoles de Pacs, Puigdàlber i Santa Fe), La Fassina (Sant Joan de Mediona), Delta-Espiga (Vilafranca del Penedès), Pont de l’Arcada (Olesa de Bonesvalls), Montcau (Gelida), Arrels (Santa Margarida i els Monjos), Estalella Graells (Vilafranca del Penedès), Dr. Samaranch i Fina (Santa Margarida i els Monjos), Rossend Montané (St. Pere Molanta), La Cabana (Les Cabanyes), Cristòfor Mestre (Vilafranca del Penedès), Jaume Balmes (St. Martí Sarroca), Escola de Pontons i Pau Casals (St. Llorenç d’Hortons.

Vilafranca del Penedès, 3 de desembre de 2013
 

Destaquem