Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CANVIS EN EL GOVERN DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

La renúncia de l’alcaldessa de Sant Sadurní i nova diputada al Parlament de Catalunya, Maria Rosell, com a consellera, implica reorganitzar el Govern del Consell Comarcal i la presidència del Consell d’Alcaldes

 

El president del Consell Comarcal, Francesc Olivella (CiU), i el vicepresident 1r i de Relacions Institucionals, Lluís Valls (PSC), han explicat en roda de premsa els canvis que es presentaran en el plenari del Consell Comarcal del dijous 10 de març.

 


El fins ara conseller d’Ensenyament, el regidor de Santa Fe del Penedès Jordi Bosch (CiU), serà nomenat vicepresident 4t i president de l’Àrea d’Atenció a les Persones, entrarà a formar part de la Junta de Govern i ocuparà la Conselleria de Benestar Social; càrrecs que tenia Maria Rosell fins al moment de la seva dimissió com a consellera comarcal.
El regidor de Castellví de la Marca i conseller comarcal d’Habitatge, Pere Soler (CiU), ostentarà a més la Conselleria d’Agricultura i Medi Rural, que fins ara ha ocupat Jordi Bosch.
Finalment, quan en el Ple del mes d’abril s’incorpori com a nova consellera comarcal del Grup de CiU la regidora d’Olesa de Bonesvalls Valentina Martínez, passarà a ocupar la Conselleria d’Ensenyament que també ocupava Jordi Bosch.
L’exconsellera Maria Rosell (CiU), actual alcaldessa de Sant Sadurní, era alhora presidenta del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès. A partir d’ara el nou president serà l’alcalde de Vilobí del Penedès, Xavier Edo (PSC), que serà substituït abans que finalitzi l’actual mandat per l’alcalde de Font-rubí, Xavier Lluch (CiU).
El president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, ha anunciat també que en el proper Ple del Consell d’Alcaldes (31 de març) es portarà a aprovació el Pla d’Actuació Comarcal, que es ratificarà en el plenari del Consell Comarcal del 14 d’abril. El Pla d’Actuació Comarcal recull les línies principals d’actuació de les diferents àrees, tant pel que fa als temes de continuïtat d’anys anteriors, com a projectes nous i temes sobrevinguts.
El vicepresident Lluís Valls ha explicat que, pel que fa als temes de continuïtat, els eixos fonamentals d’actuació seran els mateixos: els temes d’Atenció a les Persones, concretament la gestió dels ajuts econòmics (Serveis Socials, Habitatge i Ensenyament), i totes els projectes de dinamització econòmica (en forma de plans d’ocupació, accions formatives per a la millora de l’ocupació i suport al teixit empresarial). Valls ha dit també que aquests dos eixos i molts dels projectes que se’n deriven reben el suport de la resta de grups comarcals.
Finalment, Lluís Valls ha anunciat que s’ha arribat a un acord amb els representants dels treballadors del Consell Comarcal perquè al llarg de 2016 puguin recuperar el 50% restant de la paga extraordinària pendent de 2012 i perquè puguin beneficiar-se també de l’1% d’increment salarial (donat que el Consell Comarcal compleix amb els requisits economicofinancers contemplats en la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2016).
Vilafranca del Penedès, 7 de març de 2016
 

Destaquem