Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CAP DE SETMANA DE PORTES OBERTES A LES EMPRESES AGROALIMENTÀRIES DE L'ALT PENEDÈS

L’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en col·laboració amb les empreses agroalimentàries de l’Alt Penedès, els restaurants del projecte “El Penedès, tasta’l” i la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, ha organitzat unes jornades de portes obertes per conèixer el procés d’elaboració dels productes per part de les empreses i per poder-los degustar després en els restaurants.

 

A l’Alt Penedès hi ha nombroses empreses que elaboren productes agroalimentaris de qualitat, amb mètodes artesans, en condicions naturals i amb produccions controlades. És un sector complementari d’altres sectors, com l’enoturisme, el comerç i el consum.
Per tal de donar a conèixer aquests productes de proximitat, les explotacions, els obradors i, en general, les empreses que els elaboren, i per tal de contribuir a enfortir el teixit productiu local i preservar el patrimoni gastronòmic i cultural de l’Alt Penedès, el Consell Comarcal ha organitzat aquest cap de setmana de portes obertes per al dissabte 28 i el diumenge 29 de novembre, des de les 9 del matí fins a les 6 de la tarda.

 

 

Les 15 empreses que s’han afegit a aquesta iniciativa novedosa són: Ales Agullons (cervesa artesana), Cal Sis Dits (productes d'horta ecològics i oli d'oliva ecològic) Canals i Munné (vins i caves ecològics), Caves Bolet (vins i caves ecològics), Cellers de Can Suriol del Castell (vins i caves ecològics), Esteve i Gibert Viticultors (vins ecològics i préssec de secà d'Ordal), Eudald Massana Noya (vins i caves ecològics), Forn de Pa i Pastisseria El Bolet (pastís de formatge, galetes de cereals i carquinyolis), La Granja Rural d'Espitlles (cria de Gall del Penedès i pularda), Mas Comtal (vins i clàssic ecològics), Mel Castell de Penyafort (mel monofloral i multifloral de romaní, taronger, castanyer i til·ler), Molí d'Oli Ca La Madrona (oli d'oliva extraverge), Molí d'Oli Josep Lluch (oli d'oliva extraverge), Ros Marina Viticultors (vins ecològics), Roses Alsina (productes d'horta ecològics).

 

 

A més de les empreses elaboradores que obriran les seves portes al públic, 10 restaurants inclosos dins el projecte “El Penedès, tasta’l” oferiran durant aquell cap de setmana un menú especial elaborat amb els Productes de la Terra: Cal Joanet (Vilafranca del Penedès), Cal Padrí (Castellví de la Marca), Can Bellés (Vilafranca del Penedès), Fonda Neus (Sant Sadurní d’Anoia), El Racó de la Calma (Vilafranca del Penedès), El Racó de la Cigonya (Sta. Margarida i Els Monjos) i Restaurant-botiga Ticus (Sant Sadurní d’Anoia).
Tota la informació detallada sobre el cap de setmana de portes obertes a les empreses agroalimentàries de l’Alt Penedès es pot consultar al web del Consell Comarcal (http://www.ccapenedes.cat).
Vilafranca del Penedès, 11 de novembre de 2015
 

Destaquem