Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CAP DE SETMANA DE PORTES OBERTES A LES EMPRESES AGROALIMENTÀRIES DE L'ALT PENEDÈS

Les jornades de portes obertes permeten conèixer de primera mà el procés d’elaboració dels productes artesans agroalimentaris, i degustar-los després en els restaurants de la comarca.

 

L’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en col·laboració amb les empreses agroalimentàries de l’Alt Penedès, els restaurants del projecte “El Penedès, tasta’l” i la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, ha organitzat la 4a edició del “Cap de setmana de portes obertes a les empreses agroalimentàries de l’Alt Penedès”.

 

 


A la comarca hi ha nombroses empreses que elaboren productes agroalimentaris de qualitat, amb mètodes artesans, en condicions naturals i amb produccions controlades. És un sector complementari d’altres sectors, com l’enoturisme, el comerç i el consum.
Per tal de donar a conèixer aquests productes de proximitat, les explotacions, els obradors i, en general, les empreses que els elaboren, i per tal de contribuir a enfortir el teixit productiu local i preservar el patrimoni gastronòmic i cultural de l’Alt Penedès, el Consell Comarcal ha organitzat aquest cap de setmana de portes obertes per al dissabte 1 i el diumenge 2 de desembre.
Les 10 empreses que s’han afegit a aquesta iniciativa són: Ales Agullons (cervesa artesana), Cal Sis Dits (productes d'horta ecològics i oli d'oliva ecològic), Celler Cuscó Berga (vins i caves ecològics), Cellers de Can Suriol del Castell (vins i caves ecològics), Cervesa Artesana Bripau, Esteve i Gibert Viticultors (vins ecològics), Mas Bertran (vins ecològics i clàssic Penedès), Moió Melmelades (melmelades ecològiques), Molí d'Oli Ca La Madrona (oli d'oliva extraverge) i Molí d'Oli Josep Lluch (oli d'oliva extraverge). En representació d’aquestes empreses, Àngels Alemany, propietària de Moió Melmelades, empresa fundada durant l’any 2018 i última empresa a afegir-se a l’Associació d’Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès, va agrair l’oportunitat de participar en les iniciatives de promoció comercial i formació empresarial impulsades pel Consell Comarcal.
A més de les empreses elaboradores que obriran les seves portes al públic, 18 restaurants inclosos dins el projecte “El Penedès, tasta’l” oferiran durant aquell cap de setmana un menú especial elaborat amb els Productes de la Terra: Cal Padrí (Castellví de la Marca); Cal Ticus, Hotel Fonda Neus, Restaurant Ambrasa, Restaurant Il Picarolo, Restaurant La Perla i Hotel Restaurant Sol i Vi (Sant Sadurní d’Anoia); Resturant La Garrofa (Subirats); Can Bellés, Cal Joanet, El Caliu, El Convent, Restaurant-Cafeteria Casino, Restaurant La Taverna de l’Ateneu, Rostisseria Desperta Ferro (Vilafranca del Penedès); Els Fogons de Mas Botins (Santa Fe del Penedès); El Papà de Pontons (Pontons), i Masia Catalana-La Casa del Conill (Olèrdola).
La presidenta del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès, Núria Carbó, va explicar que s’havia ofert la possibilitat de participar en aquesta iniciativa de promoció als restaurants que per algun motiu no havien participat en edicions anteriors, amb la voluntat de fer una activitat territorialment més transversal.

 

 


En aquest mateix sentit, la consellera comarcal d’Empresa i Ocupació i de Productes de la Terra, Susanna Mérida, va dir que “la jornada de portes obertes a les empreses agroalimentàries és una d’aquelles iniciatives en què les empreses repeteixen quan ho proven, d’aquí que l’hàgim repetit per quarta vegada” i va animar la ciutadania de la comarca i de fora de la comarca a participar en aquesta doble experiència.
Tota la informació detallada sobre el cap de setmana de portes obertes a les empreses agroalimentàries de l’Alt Penedès es pot consultar al web del Consell Comarcal (http://www.ccapenedes.cat).
Vilafranca del Penedès, 28 de novembre de 2018
 

Destaquem