Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CAP DE SETMANA DE PORTES OBERTES A LES EMPRESES AGROALIMENTÀRIES DE L'ALT PENEDÈS

Les jornades de portes obertes permeten conèixer de primera mà el procés d’elaboració dels productes artesans agroalimentaris i degustar-los després en els restaurants de la comarca.

L’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en col·laboració amb les empreses agroalimentàries de l’Alt Penedès, els restaurants del projecte “El Penedès, tasta’l” i la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, ha organitzat el “Cap de setmana de portes obertes a les empreses agroalimentàries de l’Alt Penedès”.

A la comarca hi ha nombroses empreses que elaboren productes agroalimentaris de qualitat, amb mètodes artesans, en condicions naturals i amb produccions controlades. És un sector complementari d’altres sectors, com l’enoturisme, el comerç i el consum.

Per tal de donar a conèixer aquests productes de proximitat, les explotacions, els obradors i, en general, les empreses que els elaboren, i per tal de contribuir a enfortir el teixit productiu local i preservar el patrimoni gastronòmic de l’Alt Penedès, el Consell Comarcal ha organitzat aquest cap de setmana de portes obertes per al dissabte 30 de novembre  i el diumenge 1 de desembre.

Les 11 empreses que s’han afegit a aquesta iniciativa són: Ales Agullons (cervesa artesana), Cal Sis Dits (productes d'horta ecològics i oli d'oliva ecològic), Canals i Munné (caves ecològics), Celler Cuscó Berga (vins i caves ecològics), Celler Suriol (vins i caves ecològics), Cervesa Espiga (cervesa artesana) Cerveses Bripau (cervesa artesana), Esteve i Gibert Viticultors (vins ecològics), Mel Can Mallofré (Mel multifloral i monofloral de romaní, taronger, castanyes o farigola), Molí d'Oli Ca La Madrona (oli d'oliva extraverge) i Molí d'Oli Josep Lluch (oli d'oliva extraverge).

La visita a totes les empreses és gratuïta, però cal avisar prèviament per telèfon per tal de poder organitzar els diferents grups de visitants.

En representació d’aquestes empreses, Josep Esteve, propietari del celler Esteve i Gibert Viticultors, ha agraït l’oportunitat de participar en aquesta iniciativa de promoció empresarial adreçada especialment a les petites i mitjanes empreses. A tall d’exemple, Josep Esteve ha explicat que aquesta empresa oferirà als visitants una passejada entre les seves vinyes a Subirats i un tast de vins al celler.

A més de les empreses elaboradores que obriran les seves portes al públic, 20 restaurants inclosos dins el projecte “El Penedès, tasta’l” oferiran durant aquell cap de setmana un menú especial elaborat amb els Productes de la Terra a un preu tancat de 25-30 euros: Cal Padrí (Castellví de la Marca); Cal Ticus, Hotel Fonda Neus, Hotel Restaurant Sol i Vi, Restaurant Ambrasa i Restaurant Il Picarolo (Sant Sadurní d’Anoia); Restaurant La Garrofa (Avinyonet del Penedès); Restaurant Cal Diari (Sant Martí Sarroca); Can Bellés, Cal Joanet, El Caliu, Restaurant-Cafeteria Casino, Restaurant-Cerveseria Beercat, Restaurant La Taverna de l’Ateneu, Rostisseria Desperta Ferro (Vilafranca del Penedès); Els Fogons de Mas Botins (Santa Fe del Penedès); Restaurant Arrels i Restaurant El Racó de la Cigonya (Santa Margarida i els Monjos, El Papà de Pontons (Pontons), i Masia Catalana-La Casa del Conill (Olèrdola).

La presidenta del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès, Núria Carbó, ha dit que “tenim molt de producte a oferir, per això intentem fer activitats noves tot l’any per tenir sempre un motiu per venir a l’Alt Penedès a tastar els nostres productes”.

En aquest mateix sentit, la consellera comarcal d’Empresa i Ocupació i de Productes de la Terra, Susanna Mérida, ha dit que “si tens l’oportunitat de conèixer l’estimació amb què estan elaborats els productes, tens més ganes de tastar-los”.

La consellera també ha explicat que enguany la jornada de portes obertes tenen un nou al·licient: els 10 primers visitants de cada empresa i els 10 primers clients dels restaurants rebran una bossa de pa de cotó d’alta qualitat feta en una empresa de Mediona (una bossa per unitat familiar). Les bosses de pa del Consell Comarcal s’afegeixen a les nombroses iniciatives per minimitzar l’ús de bosses de plàstic i per promoure el comerç de proximitat.

Tota la informació detallada sobre el cap de setmana de portes obertes a les empreses agroalimentàries de l’Alt Penedès es pot consultar en aquest enllaç.

Vilafranca del Penedès, 25 de novembre de 2019

 

Imatges relacionades

Destaquem