Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CICLE DE XERRADES PER A LA GENT GRAN DE L’ALT PENEDÈS

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès, l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia i l’Ajuntament de Vilafranca han organitzat conjuntament el 2n cicle de xerrades per a la gent gran

 

A l’acte de presentació hi van participar la consellera comarcal de la Gent Gran, Carme Villanueva; la regidora d’Acció Social i Gent Gran de l’Ajuntament de Sant Sadurní, Àngels Canals; el regidor de la Gent Gran de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi.
Gusi va explicar que l’any passat van assistir al cicle de xerrades 350 persones i van destacar el fet que les 3 administracions locals han unit esforços per oferir plegades una programació més interessant, que podrà arribar a més gent i que permetrà estalviar recursos.
La primera xerrada se celebrarà el divendres 14 de novembre, a la tarda, a l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech d’Espiells. Començarà amb una visita a les instal•lacions de l’escola i un petit maridatge. Després es farà la xerrada sobre “Capital Social, una realitat latent”, a càrrec d’Óscar Rebollo, coordinador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques. Com a exemples de capital social, exposaran la seva experiència un petit grup de voluntaris de la Creu Roja i representants dels “Iaio-falutes”.
La segona xerrada girarà a l’entorn del tema “Pensant en el meu futur” i es farà a l’auditori del Vinseum, el divendres 21 de novembre al matí. Constarà també de dues parts: la projecció de dos curts i dues exposicions: la primera exposició tractarà sobre les eines jurídiques, institucionals i socials per a la gent gran i anirà a càrrec de Jordi Muñoz, advocat i membre de l’Associació per a la Investigació dels Maltractaments cap a la Gent Gran, EIMA; la segona exposició tractarà sobre les ajudes tècniques i les adaptacions que poden facilitar el dia a dia de la gent gran i la farà Carme Amer, terapeuta ocupacional del Consorci d’Acció Social de Catalunya.
Finalment, la tercera xerrada d’aquest cicle comarcal tractarà sobre el “Maridatge dels sentits”. Es farà el divendres 28 de novembre, al matí, a la Casa de Cultura Mas Catarro, de Santa Margarida i els Monjos, i s’acompanyarà d’un taller que dirigirà el psicòleg Dani Borrell.
La regidora Àngels Canals va agrair el treball dels tècnics de Serveis Socials que s’han coordinat per organitzar el cicle i va explicar que s’han organitzat autocars per transportar les persones grans que vulguin assistir a les xerrades (3,5 € per una única xerrada o 9 € pels 3 dies de transport).
La consellera comarcal Carme Villanueva va explicar que des del Consell s’ha convidat tots els casals i les associacions de Gent Gran de l’Alt Penedès a participar en aquest cicle. El termini per inscriure’s a les xerrades es tancarà quan s’esgotin totes les places. Les persones grans que hi estiguin interessades es poden informar a les regidories de Benestar Social de l’Ajuntament de Vilafranca i de l’Ajuntament de Sant Sadurní o al Servei de Benestar Social del Consell Comarcal de l’Alt Penedès per a la resta de municipis (Tel. 93 890 00 00).
Vilafranca del Penedès, 8 d’octubre de 2014
 

Destaquem