Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CICLE DE XERRADES SOBRE LA GESTIÓ DE LES ADOLESCÈNCIES

El Servei de Prevenció de Drogues del Consell Comarcal de l’Alt Penedès organitza aquestes xerrades per donar eines i respostes a les famílies interessades en qualsevol aspecte relacionat amb el consum de substàncies, l’ús de les pantalles i la millora de les relacions familiars

Fins ara s’han fet 4 xerrades: la primera, a l’Institut Vilafranca 2 i hi van participar 27 persones; la segona xerrada, a l’Institut Escola Jacint Verdaguer i hi van participar 31 persones; la tercera, a l’Institut de Gelida i hi van participar 48 persones, i la quarta, a Mediona i hi van participar 20 persones.

Les properes xerrades es faran el 23 de març a l’Institut Milà i Fontanals, os es parlarà sobre l’acompanyament des de les famílies per a un ús responsable de les pantalles, i el 19 d’abril a l’Institut de l’Alt Foix, on es parlarà sobre els primers consums de substàncies.

El Servei de Prevenció de Drogues del Consell Comarcal també forma i assessora en abordatge educatiu del consum de drogues a professionals dels àmbits de la Salut, Educació, Joventut i Serveis Socials i a altres agents socials. Durant l’any 2022 aquest servei també va fer 8 formacions en les quals van participar 178 professionals.

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès també ofereix el Servei d’assessorament familiar sobre alcohol i altres drogues (SAFAD), que ofereix atenció personalitzada sobre dubtes, qüestions i dificultats familiars relacionades amb el consum de drogues i altres conductes de risc. Durant l’any 2022 aquest servei va atendre 346 persones.

Més informació a www.ccapenedes.cat/drogodependencies

Vilafranca del Penedès, 24 de febrer de 2023

Destaquem