Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

COMENÇA LA REDACCIÓ DEL PLA DE DROGUES 2019-2023

Una tècnica del Servei de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i una tècnica de prevenció de drogues de la Mancomunitat Penedès-Garraf han iniciat una ronda de reunions amb els regidors i tècnics de Joventut dels municipis de la comarca per preparar aquest nou Pla de Drogues de l’Alt Penedès.
COMENÇA LA REDACCIÓ DEL PLA DE DROGUES 2019-2023
La presidenta de la Mancomunitat, Rosa Huguet, i el conseller comarcal de Joventut, Cèsar Herraiz, amb els tècnics que treballen en el Pla de Drogues de l'Alt Penedès

 

L’objectiu d’aquestes reunions és explicar les actuacions que s’han dut a terme durant l’any 2017 en el marc del Pla Comarcal de Drogues 2015-2018, informar sobre la finalització del Pla el desembre de 2018 i posar les bases del nou Pla de Drogues per al període 2019-2023.

 

 

 

Entre les actuacions de 2017, destaquen les sortides dels Punts Mòbils de Salut, el treball al voltant del conte “Una setmana per recordar”, els 25 tallers sobre drogues als instituts de la comarca, l’edició del material “Amb què ens estem liant?”, la formació impartida als tècnics municipals i comarcals, la col·laboració amb la campanya de gènere “T’han maleducat”, el taller “Jugo les meves cartes” i el Servei d’Assessorament Familiar sobre Alcohol i altres Drogues.

Actualment hi ha 23 municipis de l’Alt Penedès adherits al Pla de Drogues 2015-2018. El nou Pla 2019-2023 està en fase de disseny i elaboració i està previst que s’aprovi a finals de 2018.

Els objectius principals del Pla de Drogues són prevenir el consum de drogues i reduir-ne els danys associats, i per fer realitat aquests objectius el Consell Comarcal i la Mancomunitat treballen en 4 grans eixos: Prevenció i reducció de riscos, Detecció i intervenció, Atenció i tractament, i Comunicació i participació comunitària.
 

Vilafranca del Penedès, 16 de maig de 2018
 

FOTO: La presidenta de la Mancomunitat, Rosa Huguet, i el conseller comarcal de Joventut, Cèsar Herraiz, amb els tècnics que treballen en el Pla de Drogues de l'Alt Penedès.

 

Destaquem