Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CONFERÈNCIA SOBRE ELS DARRERS 40 ANYS DE LA HISTÒRIA DE XILE

El dijous 20 de febrer, l’historiador xilè Pablo Aravena farà una conferència titulada “Chile, 40 años de Historia: Allende, Pinochet, Bachellet” al Consell Comarcal de l’Alt Penedès.
CONFERÈNCIA SOBRE ELS DARRERS 40 ANYS DE LA HISTÒRIA DE XILE
Pablo Aravena

 

Pablo Aravena és cap del programa de Formació General de la Universitat de Viña del Mar i professor de l’Institut d’Història i Ciències Socials de la Universitat de Valparaíso. També és docent del Programa d’Educació Contínua per al Magisteri de la Universitat de Xile. Ha escrit diversos llibres d’Història i Filosofia i és director de la col•lecció “Pensamiento Historicista” de Perseo Ediciones.

En la seva conferència, Aravena oferirà una visió històrica dels darrers 40 anys de la història de Xile, des del govern de la Unitat Popular de Salvador Allende, fins a l’actual presidència de Michelle Bachellet, passant per la dictadura d’Augusto Pinochet. Farà una especial incidència en com van afectar aquests governs a les classes populars xilenes i en els sorgiment de moviments socials, com el dels estudiants, durant la dictadura i la transició.

La conferència es farà el dijous 20 de febrer, a les vuit del vespre, a la sala d’actes del Consell Comarcal (entrant pel carrer de Sant Julià). L’acte és obert al públic, està organitzat per la Secció d’Història de l’Institut d’Estudis Penedesencs i serà presentat pel seu president, Ramon Arnabat.

Vilafranca del Penedès, 27 de gener de 2014

 

Destaquem