Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CONFLICTE ENTRE VEÏNES AL MERCAT DE VILAFRANCA

Amb motiu del Dia Europeu de la Mediació, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès van organitzar una performance al mercat de Vilafranca

El dissabte 21 de gener, a diversos punts del mercat de Vilafranca, es va escenificar un conflicte veïnal entre una dona que escoltava música i la seva veïna que treballava de nit per cridar l’atenció sobre els beneficis de la Mediació per resoldre conflictes veïnals.

A més, l’Ajuntament de Vilafranca i el Consell Comarcal van instal·lar una carpa informativa a la rambla de Sant Francesc per fer difusió dels seus respectius serveis de Mediació.

Joan Manel Montfort, regidor de Convivència i Ciutadania de l’Ajuntament de Vilafranca, va afirmar que “el 83% dels conflictes que ens entren al servei acaben positivament. Toquem problemàtiques de tot tipus; des de molèsties entre veïns, fins a problemes de parelles i de comunitats de propietaris. Al final, els 140 casos que hem tocat durant l’any 2022 representen un impacte positiu. (...) És un servei clau perquè ajuda a la bona convivència”. Montfort va recordar que “abans, els conflictes podien acabar de moltes maneres. El Servei de Mediació fa aquest apropament entre les parts, pensant en el diàleg, i fa que s’assoleixin acords que abans eren impossibles”. 

Núria Arnau, consellera de Convivència Ciutadana del Consell Comarcal, va posar en valor el servei: “En els últims anys, cada cop estem veient més extensió del servei. Durant l’any 2022 hi ha hagut un augment del 25% dels casos respecte de l’any 2021. La població va adoptant aquest mètode de resolució de conflictes que és pacífic, i amb l’avinentesa de les dues parts s’arriba a acords sense arribar a la via judicial”.

Per demanar hora al Servei de Mediació Ciutadana de l’Ajuntament de Vilafranca, cal trucar al telèfon 93 890 32 55 o contactar a través del web https://convivenciaiciutadania.vilafranca.cat

Per demanar hora al Servei de Mediació Ciutadana del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, cal trucar al telèfon 93 890 00 00 ext. 450 o contactar via correu electrònic mediació@ccapenedes.cat.

Vilafranca del Penedès, 25 de gener de 2023

Destaquem