Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CONSELL D’ALCALDES DE L’ALT PENEDÈS

Comença la redacció del Pla Territorial Parcial del l’àmbit de planificació de la futura Vegueria Penedès

 

El dijous 17 de juliol es va celebrar sessió plenària del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès a la seu del Consell Comarcal. La sessió va començar amb la salutació a la nova alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell, que s’incorporava al Consell d’Alcaldes.

Tot seguit el gerent del Consell Comarcal, Francesc Rosell, va presentar el programa de treball del Pla Educatiu Territorial de l’Alt Penedès. Aquest Pla vol ser una reflexió conjunta per ordenar les polítiques educatives locals a la comarca, especialment l’acompanyament a l’escolaritat per a l’èxit educatiu i el suport als petits municipis. Durant el mes de juny van començar les reunions amb els tècnics i els responsables polítics dels serveis d’Ensenyament, Benestar Social i Joventut del Consell Comarcal per consensuar els objectius de l’estudi. Durant els mesos de setembre i octubre començaran els contactes amb els ajuntaments per recollir informació i poder tenir preparada una diagnosi a final d’any. A partir d’aquesta diagnosi s’elaboraran les propostes de prioritats i els eixos bàsics d’actuació, que es presentaran durant el mes de març de 2015.

El següent punt de l’ordre del dia del Consell d’Alcaldes va consistir en la presentació, per part del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i vicepresident del Consell Comarcal, Raimon Gusi, del programa provisional d’activitats previst per a la celebració de la capitalitat de la cultura catalana a Vilafranca l’any 2015. Gusi va agrair també el suport rebut a la candidatura de Vilafranca per part de tots els plenaris municipals de l’Alt Penedès.

A continuació, el president del Consell d’Alcaldes, David Masdeu, va explicar que la Generalitat començarà properament la redacció del Pla Territorial Parcial de l’àmbit de planificació del Penedès, que és un pas previ al reconeixement de la 8a vegueria. La redacció d’aquest Pla durarà un any i el Consell Comarcal ha nomenat el seu president, Francesc Olivella, perquè formi part del grup de treball.

El president del Consell d’Alcaldes també va explicar que en la convocatòria del PUOSC 2014-2015 només hi haurà programa de manteniment; el pressupost del programa d’inversions (construcció d’obra nova) es destinarà a programes d’atenció a les persones, especialment al pagament d’un 50% del deute pendent en concepte de quotes d’escoles bressol municipals dels cursos 2011-2012 i 2012-2013.

Abans d’iniciar el torn d’informacions de la Presidència i el torn de precs i preguntes, David Masdeu va informar els alcaldes que durant el mes de setembre el Consell Comarcal adjudicarà els contractes de les obres aprovades enguany dins la Xarxa de Camins de l’Alt Penedès i que s’executaran a la tardor, un cop acabades les tasques de la verema. Els camins inclosos dins la Xarxa de Camins d’enguany són: camí de les Cabanyes a Pacs (a les Cabanyes), camí de Sant Llorenç d’Hortons a Sant Joan Samora (a Sant Llorenç d’Hortons), camí de Cal Farines, camí de Cal Margarit i camí de Sant Marçal (a Castellví de la Marca); camí de la Carrerada (a Font-rubí), camí de Can Cardús (a Torrelavit), camí dels Horts, camí de Mas Pontons, camí del Subal, camí de Penyafort, camí de Sapera al Pla de Manlleu, camí de Coll Humet, camí de la Llacuna, accessos a la Ponderosa, camí de Rimbalda i camí de Can Sendro (a Pontons); accessos a la Muntanya Rodona, ruta turística Subirats-Sant Sadurní, camí de Can Batista a Sant Sadurní i accés a Sant Pau d’Ordal i Can Rovira (a Subirats) i diversos camins a Torrelles de Foix.

Vilafranca del Penedès, 21 de juliol de 2014
 

Destaquem