Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CONSELL D’ALCALDES DE L’ALT PENEDÈS

Els ajuntaments participaran en l’elaboració del Pla Territorial Educatiu de l’Alt Penedès

 

El dijous 25 de setembre es va celebrar sessió plenària del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès a la seu del Consell Comarcal.

En el primer punt de l’ordre del dia, el president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, va recordar als alcaldes que durant els mesos de setembre i octubre es faran els contactes i les reunions amb els ajuntaments perquè puguin participar en l’elaboració del Pla Territorial Educatiu de l’Alt Penedès i que ja se’ls han fet arribar les fitxes per a la recollida d’informació prèvia a les entrevistes que es faran durant la 2a quinzena del mes d’octubre. El Pla vol ser una reflexió conjunta per ordenar les polítiques educatives locals a la comarca, especialment l’acompanyament a l’escolaritat per a l’èxit educatiu, el suport als petits municipis i la millora de la formació dels joves per adaptar-la a les demandes de l’oferta laboral del territori.

Tot seguit, el president del Consell Comarcal va anunciar el proper enviament d’un informe als ajuntaments sobre les repercussions de la Llei 15/2014, de Racionalització del Sector Públic en l’àmbit Local (Administració Electrònica, Tauló Edictal Únic per a les notificacions, règim dels treballadors públics, règim de mancomunitats i consorcis, mesures de transparència, etc.).

El següent punt de l’ordre del dia del Consell d’Alcaldes va consistir en la presentació, per part del president del Consell Comarcal, de les 3 fases del Pla de senyalització turística i enoturística de les 11 Denominacions d’Origen de Catalunya. Durant la 1a fase se senyalitzaran els punts els accessos als punts d’interès turístic i enoturística des de les vies de llarg recorregut (en el cas de l’Alt Penedès, l’AP-7, la N-340 i la C-15). La 2a fase consistirà en la senyalització, dins el territori de cada DO, dels punts d’interès turístic i enoturístic, i durant la 3a fase se senyalitzaran els accessos als cellers i els establiments turístics dins el territori.

En el cas de l’Alt Penedès, el Consell Comarcal i el Consorci de Promoció Turística són els encarregats de redactar els projectes amb l’ajut de la Diputació de Barcelona i aprofitant els suports de senyalització ja existents quan sigui possible. Igualment, des del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès s’actualitzaran permanentment els continguts web consultables des dels codis QR dels rètols. Francesc Olivella va demanar als ajuntaments que consultin el projecte en aquesta fase per tal que puguin fer arribar les aportacions que considerin necessàries.

A continuació, el president del Consell Comarcal, va explicar que per tal d’accelerar les obres d’arranjament de 2 camins inclosos dins el Pla Únic d’Obres i Serveis (el camí de Cal Salines i el camí de la Carrerada), el Consell Comarcal ha renunciat a la subvenció de la Generalitat i els ha inclòs dins el Pla de Camins finançats per la Diputació de Barcelona, que es treuran a concurs conjuntament abans de finals d’any.

Abans d’iniciar el torn d’informacions de la Presidència i el torn de precs i preguntes, Francesc Olivella va informar sobre una possible nova línia de subvencions de la Diputació de Barcelona per a temes de necessitat social.

En el torn d’informacions de la Presidència, Olivella va explicar que el Consell Comarcal donarà suport als municipis de la comarca que ho sol•licitin perquè tothom pugui exercir el seu dret al vot en la jornada de la consulta del 9N.

Vilafranca del Penedès, 29 de setembre de 2014
 

Destaquem